Igen, a Rheinmetallt továbbra is tartom. De utólag már világos, hogy a rally végétől kezdve legalább a fele mennyiséggel trédelnem kellett volna, mostanra szép nyerő jött volna össze abból. Idővel persze a sima tartás is jó lesz, ha tényleg hajlandó a német kormány a beígért hatalmas megrendelések összegét kiperkálni neki. Meggyőződésem, hogy a hadiipar legalább 2030-ig, de inkább tovább is szép emelkedéseket produkál majd, és talán osztalék szempontjából se lesz rossz. Mindenesetre a putyin nem fog nyugodni. Rheinmetallra stratégiai befektetésként tekintek. Veszélynek a Merz kevéssé meggyőző elszántságát látom, és még inkább egy esetleges AfD hatalomra kerülést. De utóbbi miatt egyelőre nem aggódom. Egykori kolleganőm mondogatta szívesen, hogy ne aggódjunk raktárra. Renk szintén jó lehet, de az nekem sose volt. Ha valaha lenne is, inkább csak kisebb mennyiségben vennék. Ja még annyit, hogy a németeknél mostanában semelyik ágazat sem tündököl nagyon, de talán a hadiipar legalább mégiscsak húzóágazatként viheti őket a hátán, ebben reménykedem.
A mai nap is szomorú, ismét esés. Nekem már közel 6 % mínusz a Renk. Március 5-én lesz a jelentés, ha előtte így viselkedik mi lesz akkor 😟 Tartod még a Rheinmetal részvényed? Ha megkérdezhetem, neked / nektek fórumtársak mi a stratégiátok? Bizonyos esés után exit, vagy lényegtelen az esés nagysága, kiülitek? Persze hírektől függetlenül kérdezem, mert azok hatással van az előre eltervezett stratégiára.
Csártból meg így okoskodom, mint nem hozzáértő: Rheinmetall őrült rally május 28-ig tartott, onnan kezdve nagyjából oldalaz, hatalmas kilengésekkel. Ha rakok bele május 28-tól máig egy regressziós egyenest, nagyon enyhe csorgást mutat, és ma látványosan pont ezen a trendvonalon vagyunk rajta. Innen szerintem egyelőre simán mehet északnak is meg tovább délnek is, ahogy a gusztusa tartja. Viszont két hét múlva éves jelentés, ott talán pattanhat egy szépet.
Nem tudom. Csak találgatni tudnék, meg a Merz-féle kormányzással kapcsolatos bizalmatlanságomat hangoztatni. Konkrét tényszerű okokról fogalmam sincs. Csak szomorkodom a részvényhalom tetején üldögélve.
Ha szabad ide írom, és nem szeditek le a lefejemet. Nem kell aggódnod, mert épp tegnap ment 2db AWACS USA-ból Európába. Az irániak kértek 2 hetet a következő tárgyalási fordulóhoz, de a célja ennek csak időnyerés, hogy a hadfelszerelések és szövetséges hadihajók megérkezzek és a bázisokat megerősítsék. (a tárgyalásoknak semmi értelme abszurdak a feltételek) https://iran.liveuamap.com/en/2026/17-february-18-over-the-last-two-to-three-weeks-iran-has Zelensky a választást pedig 60 napos fegyverszünethez köti. + A Krímet továbbra sem engedi el. Az USA-Irán topikba fogok írogatni néha, ott olvashatod, hogy ne szemeteljem ezt össze. :)
Hát csak tippelni tudok. Az Armin Papperger nyilatkozott, hogy ők saját erőből megnövelték a nemtommilyen tüzérségi lőszerek gyártási kapacitását, és gyártanák is, de a német állam meg nem szánja rá a forrást és nem rendel, és hogy így hogy lesz mán lőszergyártás nagy stílben. Én a Merz-féle óvatoskodó kormányzásban nem igazán bízom, azoknak úgy látom a legfőbb mozgási irány a visszatáncolás, mindig, mindenből. Oszt a végén majd ott fognak állni trump meg amerika nélkül egy szál konyhakéssel felfegyverezve. Nem vagyok már annyira biztos benne, hogy a legjobb ötletem volt, pénzhegyeket beleölni a Rheinmetall részménybe.
Mi történt? Rekordot jelentő 22 milliárd dollárra nőtt a német ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) tengeralattjáró-gyártó vállalat megrendelésállománya – írta meg a Reuters. Ezzel együtt a cég javított az értékesítési előrejelzésén is.
Miért vesznek egyre többen tengeralattjárót? A TKMS közölte, hogy a kiemelkedő számokat a geopolitikai feszültségeknek köszönhetik, mivel egyre nagyobb a nemzetközi érdeklődés a hadihajók iránt. A cég árbevétele 2026-ban akár 5 százalékkal is növekedhet. A korábbi előrejelzések akár egy százalékos mínuszt is elképzelhetőnek tartottak, vagyis a cég jelentősen javított a kilátásain. A TKMS tavaly vált ki az anyavállalatból, a Thyssenkruppból.A jelenlegi geopolitikai fejlemények fényében ügyfeleink továbbra is erős érdeklődést mutatnak a fejlett tengeri eszközök iránt– erről a vállalat vezérigazgatója, Oliver Burkhard beszélt. Hozzátette, hogy a kilátásaik rendkívül jók, hiszen Európában egyedülálló a tevékenységük a tengeri eszközök gyártása terén. A cég abból is sokat profitálhat, hogy a geopolitikai feszültségek miatt a befektetők egyre inkább keresik a fegyvergyártók részvényeit.
Én még nem találtam konkrét hírt. Viszont "stabilan" esik. Erős támasz 1400 euró körül van, ahol épp szeretnél beszállni. Igaz az a szint már engem is érdekelni fog. 1550 kritikus szint. Ha tartósan alá esik, akkor akár a várt 1400-as szintre is lemehet.
az odáig remben van, de nekem mind kimaradt. mindig csak néztem kifele a fejemből, hogy né má megin megy lefele, oszt sose adtam el amíg még értelme lett volna, utána meg már csak bánatosan csücsültem benne. agresszív kismalac biztos azt mondaná, kuss én így szoktam tőzsdézni :-)
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik