dedede. tkms több etf-ben már tartalmazva van, csak pici hányadban. nézd meg justetf.com rá lehet kerestetni egy bizonyos részvényre, hogy mely etf-ekben van tartalmazva.
Én ezt úgy kaptam TKA után, nem vettem. Számolgattam, TKA árfolyamot, megérte itt eladni. Szokásos fel-le-fel műsor volt. Bízom benne, hogy lecsillapodik, akkor megveszem újra. ETF is hogyan tartalmazné még ilyen gyorsan? Türelem.
TKMS-t nézegettem ETF-ekben, hogy melyikben van tartalmazva, csak úgy kíváncsiságból. Hát egészen icipici mértékben van csak. Úgy látszik, még nem számít igazi fontos darabnak. Az indiai meg a kanadai projekt valszeg megalapozná a tekintélyét. De az még elég soká lesz, jelenleg asszem még talán nincs aláírt szerződés egyikben sem.
Vagy, nem biztos! Ugyebár októberben vezették be 60 eurós áron. Az eltelt 3 hónapban közel 40 %-ot ment és majdnem a korábbi csúcsnál tart (~ 8%-ra van tőle). Az elemzői célárak (amik már nem tudom mennyi, mert régen olvastam) alatta vannak, tehát gondolom én a pozitív hírek be vannak árazva. Természetesen jó cégről beszélünk, de én az utóbbi nagy bukásom miatt már ilyeneket is figyelembe veszek mielőtt beszállok valamibe. Most pár napja oldalazik, tehát nem tudni merre indul meg, tán ilyenkor gyakoribb a korrekció. A 100 euró úgy látom egy ellenállás neki, mert nem tud fölötte zárni, szurkálja, de nem tudja legyőzni. Szerintem most célszerű várni a vásárlással mindaddig míg tartósan 100 fölé nem zár. /De ezt már valaki más is írta korábban, lehet másik csoportban/. Igaz akkor drágább vétel lesz, de trendkövető. Azonban, ha korrekciózik (persze a szösz tudja mennyit), akkor az szintén jó beszálló lenne.
CSG hamarosan visszaadja az eddigi emelkedést. Számomra meglepő mennyire nem ment fel az ára tőzsdei kereskedés alatt és hogy mennyire "gyorsan" vissza is adja az eddigi emelkedést. Többet néztem ki ebből a részvényből. 👀 tovább, nagyon kíváncsi vagyok a mozgására. TKMS oldalazásba kezdett. Van valaki -még- poziban ebben a részvényben? Én nem gondolnám, hogy lesz némi korrekció, elég erősnek látom. Persze jó lenne (nekem), de csak oldalazást nézek ki belőle.
Sziasztok! CSG - friss infó (legalábbis nekem friss 🙂) A legfrissebb elemzések szerint a CSG-nél a fő tulajdonos és eladók 180 napos lock-up-ot vállaltak a nyilvános piacra kerülés után. Ez azt jelenti, hogy a vezető részvényesek és bizonyos bennfentesek 180 napig (kb. 6 hónapig; ~Június vége / Július eleje) nem adhatnak el részvényeket az IPO után. Jelenlegi ár: 33,5 euró
Nálam E3B, azért kérdeztem. Figyelem én is az Eutelsatot, hátha sikerül máskor is beugrani egy kis időre és szép nyerővel kiugrani. (ha így menne a tőzsdén, de szép lenne 😄)
Nem mondom meg hogy érzem magam :-(( 50% helyett 8-ban vagyok. Renk mínuszos. Egyedül TKA tartja magát, és Eutelsat valamennyire. Már csak a nukleáris papírjaim vígasztalnak.
Srácok! Jó tanácsotokat észben tartva figyelem a CSG-t, továbbá művelődök IPO terén. Ha valaki mást is érdekel rajtam kívül, akkor ha minden igaz a CSG jegyzési időszaka 2026. január 20–22. között volt, az ár 25 € per részvényre került megállapításra, és az IPO nagy érdeklődés mellett telt be. Nyomjatok már like-ot akit érdekel, mert ha egyedül vagyok e téren, akkor nem fárasztok senkit sem írásaimmal. 😊
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik