Topiknyitó: DavidCamp 2025. 03. 22. 05:39

Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik  

Ide jöhetnek a hadiipari infok, érdekességek. Tanuljunk, informálódjunk egymástól.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Seri szombat, 16:06
Előzmény: #578  Pascade
Köszi szépen, igazatok van...👌úgyhogy egyelőre tisztességes távolságból 👀
Pascade
Pascade szombat, 05:15
Előzmény: #577  Seri
Szerintem várjál a beszállással A CSG-vel kapcdolatban,amíg letisztulnak a dolgok,az kb pár hónap
.Erre pont jó példa a TKMS. 
Nézd meg a grafikonját, látható mikorra álltbe stabil emelkedésbe. Én 82-nél szálltam be idén.Kicsit talán túl későn,majd bővítettem,mikor láttam,hogy úgy alakulnak a dolgok ahogy terveztem. És ahogy előttem írták,ez veszélyes terep,nagyot tud esni is ha kitörne a béke,vagy Tramp kinyitja a száját. A kiszállás sem egyszerű, mert szerintem a fenti részvényben simán benne van a duplázás lehetősége,de a teljes profit elvesztése is.
Nagyjábol -5% ra teszem a stoppot,de csak fejben,mert álltalában telón követem.
https://keptarhely.eu/view.php?file=20260117v00zyifuq.jpeg
Seri péntek, 20:33
Előzmény: #575  Seri
hmmm, mi a manó, nem jelenik meg a csatolt link
Seri péntek, 20:32
Előzmény: #572  Seri

Seri péntek, 19:42
Előzmény: #569  Borisz
Hú...... Elég jól látod akkor a megfelelő beszállókat. Sajnálom, hogy elszalasztottad őket, gondolom szép nyerők lehettek volna azóta. 😟 De ha ennyire jól látod a helyzetet, akkor biza elég ügyes vagy és roboghatsz tovább előre. 😁 Gondolom te is munka mellett csinálod, ezért maradsz le dolgokról.
Valójában ha beszállok az elején, akkor kis idő után pattannék is ki belőle, tartva attól amit te is írsz. És kis összeggel tenném meg tétjeimet, elég volt a tanulópénzből.
A "bénultan bámulom" gyakori nálam is, csak én úgy nevezem hogy "nézek, mint pocok a liszben" 😄
Valiz
Valiz péntek, 19:41
Előzmény: #572  Seri
Óvatosabban, a fenébe is. Így nem lehet nekiugrani egy szinte mindenhol túlfeszített piacon. Lassan azon gondolkodik a befektetők többsége, miként tudja majd megőrizni a real értéket. 
De nem is mondok többet, vannak itt sokkal okosabbak nálam.
Seri péntek, 19:26
Előzmény: #568  Valiz
Nem minden tőkével, kemény tanuló pénz volt. Reménykedem, hogy fordul a kocka, de ha nem akkor kiszállok, mert a kezdő tőkét nem engedem sérülni. Legyen mivel újra kezdeni. (de sajnos a nagyja abban a részvényben volt/van) További baj az, hogy hiába az elején estem át ezen, mégis a legrosszabbkor, mert a bankok is nagyot mentek és a hadiipar is. 
Így, ha realizálnom kell a további veszteséget, akkor leállás van tervbe véve, míg meg nem tervezem a következő lépést"
Czechoslovak Group-ra gondoltam.
Valiz
Valiz péntek, 16:39
Előzmény: #570  Borisz
Én sem, de tudod milyen ez a mocskos politika!
Borisz péntek, 16:36
Előzmény: #568  Valiz
Én nem látom, hogy hamarosan béke lenne, vagy akár tüsszünet.
Borisz péntek, 16:32
Előzmény: #567  Seri
Minden is érdekel bennünket :-)
Hozzáértésről csak a magam nevében tudok nyilatkozni: nekem nincs olyan. Viszont lelkes vagyok.
CSG IPO-ról csak megalapozatlan véleményem van: örülök neki, de én minden IPO-tól félek, és úgy tűnik, nem is teljesen ok nélkül, mert szoktak utána esni, mire megtalálják a tényleges átazásukat. Úgyhogy én nem vágok bele az elejin.
Eutelsatról: tűéles szemmel láttam, hogy mit kell csinálni, beírtam magamnak, hogy mennyinél kell venni, majd amikor pont odáig jött le, nem vettem észre, és átaludtam. Nem szaladtam utána, lemaradtam róla.
TKMS-ről: nem hittem sem az anyacégben, sem a hajógyárában, nem is figyeltem, pedig lett volna kitűnő beszálló. Ennek se szaladok most már utána, inkább tudomásul veszem, hogy lemaradtam. Az anya-Thyssen-Kruppban továbbra sem hiszek amyúgy.
De egyébként tűélesen láttam a Renk beszállóját is, ott meg a kapzsiságom miatt maradtam le, mert még akartam pár fillért nyerni, hátha még lejjebb megy egy picit, hát aztán jól otthagyott az is.
Szóval szoktam látni a helyzetet, aztán meg csak bénultan bámulom. 
Ilyen is kell a tőzsdére :-)
Valiz
Valiz péntek, 16:30
Előzmény: #567  Seri
Ha már ráfaragtál kezdésnél, miért egy ilyen papír lenne a következő? Remélem nem minden tőkével...Ezek nagyon veszélyes dolgok. Cosigo-ra gondoltál, úgy látom. 
TKMS-el és hadiiparral kapcsolatban annyit mondanék, hogy ha itt kis nyugi, vagy véletlenül ukrán béke lesz, akkor azért készülj fel egy komolyabb korrekcióra. Kár, hogy nem pár hete indultál ezekbe bevásárolni...
Seri péntek, 16:10
Vagy esetleg mást is érdekel rajtam kívül?
Seri péntek, 16:06
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni ehhez a fórumhoz. 😊 Pár mondat rólam, de csak azért ha hülyeséget kérdezek vagy írok akkor tudjátok miért 😁 
2024 májusában kezdtem el tőzsdézni, ami 2025 november hónapig boldogságban telt. Gondoltam de menő vagyok, nem is olyan nehéz ez 😆 Majd jött egy "fantasztikus" gondolat és oda lett az eddigi nyerőm. Szerintem november, december hónapban az összes hibát elkövettem amit a tőzsdén el lehet. 😅 Úgyhogy most a pénzem nagy része csücsül egy olyan helyen ami a manóért sem akar fölfelé menni. Így most épp a türelmet tanulom kőkeményen 😀
Na de a lényeg:
TKMS részvényt tegnap szerettem volna venni, de úgy voltam vele, hogy amilyen sokat ment hirtelen, egy napot még várok, hiszen jót tesz neki egy további kis korrekció. Hát látjuk mi lett a mai nap 🚀
Eutelsat részvényt pénteken vettem, de mivel inkább speka részvénynek tartom, nem befektetésnek, így megörülve az elmúlt napok emelkedésén, inkább eladtam. Természetesen továbbra is figyelem mindkettőt és előbb utóbb ismét beszállok. Bár jobban hajlok a TKMS felé, de szerintem még mindig nem volt meg az egészséges korrekció, de lehet nem is lesz. 
Viszont ami nagyon birizgálja a fantáziámat az a CSG tőzsdére lépése. Elméletileg napokon belül megtörténik és mivel stabil, erős cég, érdemes lehet mihamarabb beszállni a buliba.
Van valakinek e téren tapasztalata?
Valiz
Valiz péntek, 13:48
Előzmény: #563  Pascade
Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan visszarohan. 
MrSomm csütörtök, 23:15
Pascade
Pascade csütörtök, 17:03
Előzmény: #562  Valiz
90.25 nél bővítettem
Valiz
Valiz csütörtök, 16:56
Előzmény: #560  Pascade
Én is gondolkodom a visszavételen. 90 alá nézett.
Pascade
Pascade csütörtök, 16:52
Nagy megrendelések lesznek Indiától ,mert kitől vennének nem nukleális modern tengeralattjárót? Az orosz fegyverek leszerepeltek,ócskavas mind. Németek is fognak rendelni szerintem bőven. Optimista vagyok...

Topik gazda

DavidCamp
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek