Pedig azt gondolná az ember, hogy az olaszoknak olyan szép hosszú tengerparti határuk van, hogy ott a hadihajók fogyóeszközök. Inkább a pénzhiány lehet a ludas?
Én olasz Fincantieri hajóépítőben gondolkodtam egy időben, mondván, hogy a tengeri határ megőrzéséhez kelleni fog sok szép új hadihajó - migrácsok elhessegetéséhez meg miegymás. De végül letettem róla, nem kis részben azért, mert sem a fényességes OTP online brókeremben sem a fényességes Raiffeisen brókeremben nem láttam hozzáférést. Így aztán hagytam a fenébe.
Ezek a speciális fémek nagyon megszorongathatják a nyugatot. Muszáj lenne legalább a gazdasági kapcsolatokat normalizálni a világ többi részével, mert előbb utóbb nem lesz honnan beszerezni ezeket a speciális fémeket. Azt hallottam, hogy most Ausztrália felajánlotta az amerikaiaknak feltúrhatják a kontinenst, meg gondolom Kanada is ott van, ahonnan lehet termelni.
RHM és RENK milyen árfolyamon lehet érdekes a ritkaföldfémekkel kapcsolatos kínai intézkedések figyelembe vétele mellet? Csak ez okozná az esést vagy a Trump Putyin találkozó is megint lefelé nyomja az árfolyamot? Hosszútávon mindenképp jónak tartom, de most kivételesen nem tartok hadi részvényt.
Nem foglalkoztam velük külön. Elbit System a fő cég, ez pár ETF-ben szerepel, ha jól emlékszem. E mellett TATT és NXVSF lehet talán. Bőven lefoglal az európai hadiipar, még USA-t sem nagyon tudom szemmel tartani. Uránt is állandóan figyelni kell, nagyon volatilis. És abban még több lehetőség van szerintem.
Kedves Valiz! Te ezekben a profilú cégekben (is) nagyon otthon vagy, ahogy olvasom. Izraeli védelmi és űripari cégekkel nem lenne érdemes még foglalkozni?
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik