Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta szerda, 08:10
Előzmény: #4960  slash

Ahogy írtam, nekem is a rendszerváltozás után.
Nemrég találtunk jó sok videókazettát, De azt  a sony már új korábban sem szerette lejátszani, akkor mondta az ismerősöm, kölcsön adja a Funai-t, nekik még meg van és azon meg tudtuk nézni a régi emlékeket. Persze nem mindent, mert a pici gyerkőceinkről van 8 darab 4 órás kazetta, ahol semmi nem történik. :-)
slash
slash szerda, 07:51
Előzmény: #4959  szieszta
Nekem 30 éve volt Sony és Funai videómagnóm is. Mindkettő sokáig bírta.  Letűnt kor már az amit akkor csináltunk. 
szieszta szerda, 07:07
Előzmény: #4958  210-es

Ez ugyan az, mint az elektronikában.
A nagy rendszerváltás után vettem a sonyt, meg a philipset, aztán egy nagyon drága aiwa hifitornyot. Aztán jött a nyugati kivándorolt rokonunk és kinevetett a gagyi felszerelésemmel.
Rokonom nem nézte a márkát, csak az árat, volt több cucca cigányoktól. A sony már be sem vette a videokazettát, a funaj meg gond nélkül lejátszotta és még mindig megvan nekik.
A haevy toolsot egy sznob ismerősöm ajánlotta, relative drága, aztán a 34 000 forintos cipőm talpa 1 hónap múlva elrepedt, a múlt héten vittem vissza. A lidl-s noname , 4000 forintért meg 1,5 évig szolgált.
De a téli kabátomban is csalódtam ettől a gyártótól, egy kis szemerkélő eső volt és bőrig áztam. Igaz, téli, lehet csak  a havat bírja, a havas esőt nem.
210-es kedd, 21:40
Előzmény: #4955  szieszta

Hosszú évek óta általam ismert márkákat  preferálok, sok esetben ha még kapható ugyanazt veszem.  Kérdésedre nem tudok válaszolni.
Törölt felhasználó kedd, 19:16
Törölt hozzászólás
szieszta kedd, 16:26
Előzmény: #4954  210-es

Egy magyar gazda járt egy gyümölcslé gyártónál Romániában és meg akart egyezni velük, hogy a kifacsart gyümölcs maradékot elhozná a teheneinek.
Azt mondták, Németországba megy feldolgozásra. Minden nap jön érte a kamion. Megéri nekik 1000 kilométert utaztatni? Csak remélni lehet, hogy nem bébipapi lesz belőle. Habár azt mondják, a héjában  a vitamin.
szieszta kedd, 16:19
Előzmény: #4954  210-es
Szeretném megkérdezni a heavy tools, minőségileg milyen a 10-es skálán?
210-es kedd, 15:03
Előzmény: #4952  szieszta
A jót megfizetem. Élelmiszer esetén megtudom különböztetni a minőséget de keresni kell időt nem sajnálva.  A kínai túracipő 5 ezerért lutri, az ECCO tízszeres áron arányos. Megértem azt aki szükségből az olcsót veszi . Aki teheti és nem vesz minőséget na ezért arat a gagyi. Régi világba ennyi rossz termék nem is létezett.
szieszta kedd, 10:30
Előzmény: #4951  Goldstein17

Jó barátom a nagyon jó minőségű Husky (outdoor) termékeket forgalmazta. Mondta legtöbb dolgot Kínában gyártatnak, én meg rögtön rávágtam, akkor selejtet?
Mondta, meglepődnél.....
Csúcstechnológia minden szinten, csak azt mi nem akarjuk megfizetni.
Ráadásul ez nem csak az itt élők miatt, mert a kereskedő is a kiváló minőséget jócskán túlárazza nálunk.
Barátom Amerikából ruhaneműket szokott hazahozni, mondta töredék áron adják a szuper minőséget. Ott a 70%-os kiárusítás tényleg 70% és nem a felpumpált árból engednek.
Nekik is van olyan termékük, ami 5 euróba került a saját raktárukba leszállítva és 50 euróért van kiskereskedőnél a polcokon.
Azt mondta, egy hajókonténer farmernadrágot 1 euró/ darabért kapják meg a kínai árusok.
Persze nem levi´s vagy valami nagy márka, azért elkérnek akár 2 eurót is. :-)
szieszta kedd, 10:08
Előzmény: #4950  210-es

Ilyenkor azért fel lehet tenni  a kérdést , mi az a jobb.
Ha jobb ízű, még nem biztos, hogy egészségesebb, mert az ízfokozók csodákra képesek.
Ugyan ez elmondható az állagról is.
A cégek sem hülyék, ha azt látnák, hogy a drágább termékekkel tudnak bankot robbantani, akkor azzal keresnének vagyonokat. 
Sajnos, fillérekért nehéz jó minőségűt, finomat, sokat előállítani.
Kis pénz, kis foci. Ha erre van igény, nem lesznek a polcok teletömve eladhatatlan árúval.
A láncolatok nem azért adnak hűségkártyát, hogy jót csináljanak, ez egy egyszerű, de nagyon hatékony piackutatás. Ilyen olyan engedményekért mindent megtudnak rólunk.
Éppen tegnap hallgattam Balázsék műsorát, ahol  a chatgpt-t kérték, jellemezze Balázst aszerint, mit ért eddig tőle. Teljesen igazuk volt, ez egy pszichológus több éves kutatásának felel meg, amilyen jellemzést összeállított egy pillanat  alatt.
Goldstein17 kedd, 09:09
Előzmény: #4950  210-es
Hát persze, aki jár Európában,  annak a Napnál világosabb, hogy egészséges élelmezés szempontjából is elszakadtunk tőlük.  Hogy ennek mi az oka, nem tudom. Van egy nagyfokú és tömeges igénytelenség, egy nagyon erős és irracionális árérzekenyseggel párosítva,  ehhez társul a hatóságok tehetetlensége. Európa szemetesládája vagyunk, amit máshol nem lehet eladni az itt marad, illetve ide érkezik. 
210-es hétfő, 23:43
Előzmény: #4948  Spiller
Tavasszal voltam olaszoknál, minden szó szerint minden élelmiszer jobb volt.  Kenyér, sajt. felvágott, hal, hús, zöldségek. Rómában közkúton az ivóvíz felejthetetlen.
Törölt felhasználó hétfő, 13:26
Törölt hozzászólás
Spiller hétfő, 06:56
Előzmény: #4937  Goldstein17
Mindenhol ez van. Nem kóser a kaja. 
Spiller hétfő, 06:55
Előzmény: #4936  szieszta
Valahol olvastam az élelmiszer maffia erösebb mint a drogos.
Spiller hétfő, 06:50
Előzmény: #4942  szieszta
Sajnos nem tudod mit zabáltatnak velünk. Most tisza vezeti be uj fogalmakat nem génmódosított  hanem génszerkesztett. És ezt már nem is kell feltüntetni csomagokon. A nemesités még természetközeli ősi tudas.
Spiller hétfő, 06:46
Előzmény: #4943  szieszta
Unokatesóm is vette zacskos tejet, amit kifejt azt meg leadták. Inni nem szerette azt mondta tehén szaga van.
slash
slash hétfő, 06:02
Előzmény: #4943  szieszta
Utálom az öreg tyúkokat! 
szieszta vasárnap, 23:43
Előzmény: #4941  Spiller

Egy baj van! Ha valaki a nagyipari dolgokhoz van szokva, nem biztos, hogy ízlik a háztáji. Sajnos én is így vagyok vele. Az öreg tyúknak forrázott toll szaga és íze van, a frissen fejt tej sem ízlik, van egyfajta "szőr"íze. Számomra  a kecsketej ihatatlan, pedig volt otthon az is. Ahogy már írtam, a mangalica csupa zsír.
Birkapörkölt birkagyapjú ízű, az is volt otthon. De az öreg kakaspörköltnek is van jellegzetes szaga.
Lehet, én vagyok válogatós, de a vadhúst sem eszem meg, meg  a víziszárnyast sem.Néha még a marha is irritál.
szieszta vasárnap, 23:34
Előzmény: #4940  Spiller

Ez viccnek tűnik, de a holland üvegházakban különféle fénnyel világítják meg  a salátát, ami miatt gyorsabban fejlődik és az év 365 napján terem. Van egy kukorica nemesítő ismerősöm, ők Chílébe jártak megduplázni az évet, így a nemesítési folyamatot lefelezték.
A nemesítés nagy úr, már a napraforgók sem forognak a nap után, meg van már önbeporzó napraforgó, nem kell hozzá rovar, főleg méhecske. Az viszont hihetetlen, hogy amint ezt sikerült kinemesíteni, mármint az önbeporzást, a növény nem termel nektárt. A természet feleslegesen semmit nem csinál, már nem kell csalogatni a méheket.
Spiller vasárnap, 23:28
Előzmény: #4939  szieszta
Persze. Mangalica akkor jó ha ridegen tartják. Naponta a tölgyesben eszeget. Néha hozzajutunk videki kukoricas tyukhoz es kazalból szedett tojashoz baromfiudvaros kacsához. Egészen mas. Az élelmiszer vizsgalat és az ételkéstitők allandó ellenörzése alap lenne. Volt egy  haver mondta a vegyünk nagy birtokot  és felesben osztozunk az üzemeltetővel.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek