De lehet hogy a széles spektrumot átfogó középszerűség pont akkora tudáshalmazt jelent, mint egy területen mély és kimagasló tudást szerzett matematikus vagy fizikus stb... hiszen többnyire pont az ilyen tudást birtokló emberek nem boldogulnak az élet, emberi kapcsolatok általános és középszerű, mindennapos kihívásaival. Szerintem mind a kettő típusra épp oly mértékben van szükség -nincs alá- fölérendeltség csak a helyük megtalálásához lenne szükség tudatos oktatásra, menedzselésre, mellyel sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetnének mind két típus résztvevői. Mert sikeres csak abban lehetsz, amit élvezettel csinálsz. Csinálgatni mindenki tud!
Ez nem igaz az összes családtagom csak tollasodik a fiatalok adókedvezményt kaptak a családos két gyerekes rokonom lakáshoz jutott családit duplázzák nekik anya adómentes lesz öcsém szép pénzt keres informatikusként relative alacsonyan adózik ( 15 % ) anyám kapja most a 14 havi nyugdíjat is a közszolgás rokonom az 1 millát évente meg a 15 % os bérelemlést.. Szóval meg vagyunk elégedve a sorsunkkal soha rosszabbat és még a szutyok panelek rezsije sem emelkedik , mert maradhat az olcsó orosz olaj. Nőnek ki a földből a gyárak szóval jól élünk nektek nem tudom mi bajotok? Savanyú a szőlő? De miért ? Talán nem vettetek lakást? :D
Elgondolkoztam hol zajlik szakma keretében vallakozasra képzés, egy jutott eszembe. A hagyományosabb képzési rendszerben a szakmunkások számára volt mesterképző ahol a vállalkozás részt is oktatták. Mondjuk kedvenc példám hogy gyerekként is smertem az infláciö fogalmát mert gyakoribb volt a tvben mint a köszönés, aztán már kb felnőttként futottam bele kögáz keretében a deflációba, sokkoló volt :D
Általánosságban még mindig többször, ha nem is többel járul hozzá egy közgazdász, mint egy varrónő, óvónő, cnc máris, orvos, jogász, nérnök, ápoló stb...- nem beszélve arról, hogy a felsoroltak oktatása sem egy kifejezetten vállalkozásra felkészítő szemléletben folyik.
Izomman nagyon jól látja, a mostani kormány adóparadicsomot teremtett a gazdagabbaknak és megoldotta, hogy a szegényebb rétegek boldogan és önként fizessenek többet, valamint ezt a rendszert akarják továbbra is. Egyelőre nem rohadt még le annyira az egészségügy, van fűtés meg folyik a víz (jó, van ahol nyáron már nem), van kenyér a boltban. Ez akkora tömegnek elég, amivel már nyerni lehet. Azt meg nem látják, hogy egy normálisan működő egészségügyben évente több 10e honfitárs életben maradna, mert hát szegény Pista már eléggé beteg volt, nem tudtak tajta segíteni, stb. Amit izom barátunk sem lát át, hogy a magyar gazdaság struktúrálisan félrement, a jelenlegi állapotot az államadósság növelése tartja fenn, pont, mint a késő-kádári pangásban. Nagy eséllyel ugyanaz lesz a vége is. Ez a rendszer meg képtelen a korrekcióra, hiszen az a bukását jelentené. Ha maradnak, folytatódik a lecsúszás, a pangás és a nép hülyítése. Ezzel még min egy ciklust el lehet lenni. A lengyelektől való lemaradásról meg nem beszélünk. Ausztria utoléréséről meg pláne.
Igen. Sikeres vallalkozasokbol senki nem kozgazdasz akiket ismerek. Eros motivacio, kuldetestudat es tudtak meg lehet csinalni. Egy 4 alapmuveletes kinai kalkulatorral ossze lehet pakolni. Ha nem adja a szamokat akkor nem fog működni. A kozgazosok tulbonyolitjak a dolgokat. Raadasul van egy buta kozfelfogas a pesszimista a realis es ő a bolcs mert elore lat. Ja.
Ebben kivételesen teljesen egyetértünk. Tehetséges emberek messze elkerülik, a közpszerűek útja az érvényesülés felé. A jó közgazdászok többnyire matematikusok, fizikusok. A Nobel-díjasok között az arány 35-40%. A kvantitatív pénzügy, opcióárazás, makrogazdasági modellek területén a vezető figurák több mint 50 %-a matematikus vagy fizikus.
A fustbe ment terv cimu koltemenyt hallhatjak. Ne erolkodj, a nagy beirogatok nagy reszenek semmilye nincs ezert akarnak elvenni masokrol. De ok is szippantani fognak a nagy szerszambol csak nem hiszik. A proletar jelszo fizessenek a gazdagok. Nos. A kozepreteg fizet a a gazdag megoldja. Talan nem veletlenul erosodik a forint.
Zsidai befosott sok penzt fognak kivonni toluk ami valos. Erteni nem ertem mert a tisza az adócsökkentés kormanya lesz mondom alnaivan. A penzek vagyonok mennek zugba offshoreba MTAba..es stb be. Jonnek az FL rendszamu autok. A mukodo toke kireppen. Egy resze visszajon privat es árnyékbanki hitelkent. Amugy vicces fiu zsidai elmondja inkabb melyik adokat emelje a tisza,es amugy azokat amiket tervez.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)