"Mi a véleményetek arról, hogy mindenki a saját gesztenyéjét kaparja ki, és ne szülői háttércsomaggal induljon neki az életnek? Aki nulláról indul sokkal jobban felnéz magára, mintha már az 5. lépcsőfokról indulna, egy olyan "versenyben" ahol mások a 0. lépcsőfokról indulnak?" Szerintem nem állt össze a lényeg. Példa: Jómunkásember 1: indul nulláról, diplomát szerez mérnökként (szoftverfejlesztőként), eljut 5 ig. Jómunkásember 2: indul nulláról, diplomát szerez mérnökként (szoftverfejlesztőként), nagyon jól teljesít, eljut 10-ig. Ha valaki kezdésként 10-ről indul, annak általában teljesen más célszámok fogják az ösztönzést jelenteni (feltéve, hogy a munkájában a pénz mennyisége fontos szempont és nem lesz aprópénzért például kutató, vagy tanár). Később viszont a saját munkájának a gyümölcsén felül még sokat örökölhet attól is, aki a 10-es kezdést a részére biztosította. Ő pedig majd eldönti, hogy a gyereke 10-ről induljon, vagy mondjuk 30-ról. "merthát ugye ha mindenki összesúg a háta mögött hogy így könnyű, az nem túl kellemes életérzés..." Felesleges azokkal foglalkozni, akik rosszindulatúan sugdolóznak a hátad mögött. Ha a nulláról indulsz és te magad kaparod ki a gesztenyét, ugyanolyan rosszindulatúak maradnak, erre kitűnő példákat találhatsz akár itt a topicban is. 😂
Iszonyt tiltani innen!!! Ugyanezeket írja a lakás fórumba is. De meg ott sem válaszolt a kérdésre! Miért vallaltal a 2 nehéz gyermek után meg egy gyermeket? Aki szintén nehéz lett????
Ha valaki nyit egy saját topicot, akkor ott van valamiféle moderációs joga? Ha igen, akkor nincs probléma. Egyszerűen az első hülyeség után ki kell bszkodni a kommentelőt.
Nincs és nem is lesz még kb fél évig. Annak ellenére, hogy itt az olvasók között kb nulla esély van bárkit is meghittéríteni, de csak jön a csillapíthatatlan fostenger, hogy jajjmileszvelünk.
Poloska Péter még rosszabb lesz hidd el jó ember ismerő vagyok megvan a múltja a fickónak. Az anyját is el fogja 2 ft ért adni milliárdokkal tolják háttérből ( Brüsszelből ) ennyit szimpad ennyi fellépést utazást nem lehet saját zsebből összehozni száz milliók egy nagy rendezvény megszervezése senki nem dolgozik ingyen . Óriási meglepeetés fog érni benneteket ha véletlenül mégis nyerne MP ne legyen igazam! MInden párt félre ált MSZP Jobbik DK is már lassan rendezvényük sem volt! (NEM KAPTAK PÉNZT RÁ KINTRŐL!) félre álltak ki van mondva az ukáz most az üstökös nem Márki Zaj Péter hanem MAGYAR PÉTER aki lebontja rendszert. A hülye is látja már nem azért mi folyik itt mindenki félre áll és az ellenzéki sajtó 100 % erőbedobással és a közvélemény kutatók is POLOSKA PÉTERT TOLJÁK . Annyira de annyira naívak vagytok ugyanaz a világ fog vissza jönni mint ami 2002 és 2010 között volt megszorítással többkulcsos adóval állami vagyon eladással ( privatizáció ) rezsi emelésekkel havonta! strb. Ti nem éltetek a másik oldal rendszere alatt ti lesztek mondom a legádázabb Fideszes szavazók 4 év múlva! Ha Péter nyerne! Ebben egészen biztos vagyok! Főleg aki FIRE dédelget annal lesz a legagyobb cumi én azt gondolnám aki Fire be van vagy akar lenni az reálisan látja a dolgokat számol oszt szoroz következtet ahogy a befektetéseknél kell... DE itt csak a RÓSZASZÍN KÖDÖT LÁTOM A FEJEKBE !
Poloska Péter még rosszabb lesz hidd el jó ember ismerő vagyok megvan a múltja a fickónak. Az anyját is el fogja 2 ft ért adni milliárdokkal tolják háttérből ( Brüsszelből ) ennyit szimpad ennyi fellépést utazást nem lehet saját zsebből összehozni száz milliók egy nagy rendezvény megszervezése senki nem dolgozik ingyen . Óriási meglepeetés fog érni benneteket ha véletlenül mégis nyerne MP ne legyen igazam!
Nagy egy nagy like erre nagyon reálisan látod te is a helyzetet.. Sajnos sokan rózsaszín ködbe burkolóznak azt hiszik a kánaán? Hatalmas cumi lesz srácok hatalmas ne legyen igazam..! sokszor leírtam már akiket MP átver mert át fog az lesz a legádázabb Fideszes 4 év múlva vissza fogjátok még sírni ezt a rendszert!( Egy FIRE es hogy gondolkodhat így akinek ennyi veszteni valója van???!!)
Hiába fáradoztok engem nem lehet meggyőzni és azt az 3-4 száz ezer családot akit lakáshoz juttatott a Fidesz ( 3-4 emberrel szorozd fel ekkora egy átlag család ) 2 millió ember tudja hova kell tenni az X et. ( ez a kemény mag ) A korrupció írígység rám nem hat nem is érdekel aki készpénznek veszi az ellenzéki sajtó leírt cikkjeit azzal nem tudok mit csinálni - nem látjuk a konkrét bizonyítékokat papírokat ha meg van akkor az újságíróknak feljelentést kell tenniük ha megalapozott a vád börtön ennyi Végtelenül naívak vagytok ahol politikus van mindig lop csak az a nem mindegy a népnek is osztanak valamit vagy úgy lopnak adnak el mindent, hogy a nép semmit nem kap ( Fletó alatt az volt megszorítás megszorítés hátán és privatizáció minden állami vagyon el lett adva és nem visszavéve ahogy a Fidesz alatt történt! )
ezek elég gyenge érvek. Ugyanez fordítva "látom te ATV-n és RTL-en nevelkedett propagandista vagy " mondja erre izom. És? már is megvan az alaphelyzet az oszd meg és uralkodj hatalomgyakorláshoz. A narancs színű nyáj és a szivárványszínű nyáj beszólogat egymásnak és beleröfögnak a a kék malackondák a háttérben bele bele bőg a milkaszínű gulya. A pásztorok gulyások pedig együtt pipázgatnak és a kutyáikkal összeterelik ezeket és jót röhögcsélnek. Ha csak alapokat nézed. 1. MPnél azért van elég jelentős mennyiségű jellemprobléma. Tapsikolok orbánnak élvezem a politikusfeleség szerepét, lopok abból az alapítványból ahova betuszakoltak, majd a feleségemről készített hangfelvételekkel kereskedem és ezzel zsarolok... pff Nem mellesleg én semmilyen politikai jellemet, bölcsességet méltóságot elhivatottságot, átfogó történelmi ismeretet egy jövőképet nem látok MP-ben. Én csak egy sértett kisebbségi érzésű embert látok aki arroganciával nagyképűséggel próbálja ezt kompenzálni. Nem látok mellette erős kalibereket akik erős szakemberek és azt mondanák ok petike te csak bohóckodj parolázz mi majd megoldjuk összerakjuk. Ezek nem akarják összerakni a saját NER-üket a saját rendszerüket? De ez szubjektív benyomás vélemény tőlem. 2. Az embernek van élete benne vagyonelemei egy felépítménye egy egyensúlyi állapota ezt miért kockáztatnád érdeked a status quo. Nem véletlenül a forradalmakat azok robbantották ki akiknek nem volt mit veszteniük. MP szavazói a fiatalok. Persze fiatalon az ember ugrik a kommunista eszmékre, fizessenek a gazdagok vegyük el... Alapból protest a hozzáállásuk a világhoz elvekben hisznek elméleti a világuk. 3. Ha már fiatalok. lásd a 2. pont. Sok fiatal a szüleivel szemben van a politikai elveivel. Az lesz érdekes amikor a fiatalok eldöntik legyen MP. aztán várja majd a szüleitől ugyanazokat a támogatásokat. Azok meg azt mondják figyu adókat be kell fizetnem ami marad az kell idős korunkra, kérj a kormánytól. 4. Magyarországnak vannak adottságai egy szerkezete. Ezekkel lehet valamit kezdeni. A 15-20% szegény réteg nem fog változni mert nem véletlenül szegények. A gazdag 10-20% meg fogja oldani a problémáit ahogy mindenhol a világon a nagy cégek. Persze majd lesznek tárca nélküli minisztériumok akik majd visszaveszik ami jár elveszik a gazdagoktól amit "loptak". Ez neked szól aztán majd szépen elfelejted. Ahogy mszpszdsz vagy a fidesz kormányokban is voltak ilyen visszaszerző csapatok. Oszt? Nulla volt az eredményük. Miért? Mert jogilag minden rendben, van teljesítés van igazolás vannak számlák és vannak adófizetések. A megbízás teljesült. Ezt lehet látni a habtisztaságú karigerinél is. Ha a szegény és gazdag réteg nem lesz adóztatható akkor ki van középen? A szokásos fejőstehén réteg a középosztály mindhárom rétege. alsó-közép-felső 5. Kellene változás? Igen. Mit nem csinált meg egyik csapat sem? Nem készítettek egy nemzeti fejlesztési tervet egy konszenzusos szakemberek által készítet tervet ami alapján a kormányoktól függetlenül lehet előre haladni amit naprakészen kell tartani az újabb és újabb lehetőségekkel bővíteni. A mezőgazdaság az ipar szerkezetét bele kellett volna foglalni . Milyen szolgáltatások a kívánatosak. Angliában váltogatta egymást a munkáspárt és a konzervatív párt. A költségvetés 90%a ugyanaz volt mert az evidens volt mi a jó Angliának. 10% mozgástér volt benne a konzervatív pártok ebből adócsökkentést adtak a cégeknek a munkáspárt pedig támogatta a szegényeket. Igen azt gondolom ez a szociális és támogatási rendszer ami kialakult itt az nem normális nem piaci. Az embereknek igenis piaci alapon kell élniük és lehetnek preerált területek de ennek egyeznie kell a fenti tervekkel. 6. mit mond MP? bontsuk le az orbán rendszert. Gratulálok, lebontod ami épült 15év alatt és a romokból újrakezded a sajátodat építeni. És mi lesz? És ha az zsákutca, Ugyanúgy ott lesz a követelőző klientúra akik befektettek a legénybe Figyu emlékszel én adtam neked a színpadokat ingyen meg volt tüzijáték fény meg minden. jön másik figyu tudod én szállítottalak az autóimmal.. figyu én a fényes színészi karrieremet áldoztam fel érted most te jössz... és már kész is. Ugyanaz csak pepitában. MP mozgalma micsoda? Konzervatív jobboldali? balliberális? kommunista? Csak azt halljuk " győzni kell utána mindent lehet" az emberek meg azt mondják le kell váltani Orbánt utána meglátjuk. Pff ez mi? kiállítok egy idegennek egy bianko csekket? A mai fiataloknak azért van már veszteni valójuk ilyet értelmes ember akkor csinál ha nincs mit vesztenie. nem akarom tovább habosítani de ezek a száraz tények várható pénzügyi változásokat már leírtam párszor. A 3sávos szja a 25% tsg-i adó az állampapír kamatok és egyéb hozamok adózása, vagyonadók (korábban 5mrd volt utána már 1mrd..és később 100millió? ) ingatlanadók a 13.havi nyugdíj elvétele a rezsitámogatások kivezetése és a kedvezményes kamatozású hitelek eltörlése piacosítása hááát ez nagyon komoly változások ha csak egy része valósul is meg. Ráadásul ezt nem lehet lassan hanem gyorsan kell lerendezni. Csakhogy kötődjön a fórum témájához sok FIRE aspiráns álmai köddé válnak de minimum eltolódnak 5-10-20évvel.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)