OTP kicsit más kockázatis besorolás egyedi részvény.. simán lehet 30 e ft ról egy felezés simán volt a múltban és lehet most is...! Szerintem ahogy most kinéznek a dolgok egyébként nyernek.
Ha jól emlékszem akkor is ez a rendszer volt és akkor volt még legalább 3 évük. Most erre nem vennék mérget, hogy kapnak még 4 év teljhatalmat. Persze az újak is fújhatják tovább a lufit a populizmus oltárán de én jobban örülnék annak, ha piaci alapon is lehetne olcsó hitelhez jutni. Ez így csak a bankokat támogatja. Szaros otp is csinált azóta 3x-et + osztalék és nincs macera az ügyvéddel meg járulékokkal meg eladókkal meg vevőkkel meg felújítással meg rezsivel meg albérlőkkel. Ha tippelnem kéne, akkor nem lesz új vagy megemelt “ingyenpénz” csak hagyják elinflálódni csendben ami szintén lassulást okoz.
és az egyre emelkedő bérleti díj egy havonta elveszett pénz nekik, a fix törlesztő meg félretett fix összeg. Amikor keresztezi egymást az olló két szára, akkor már jobb a start hitel, mint a bérlet.
A rendszerváltás óta bőven konvergál a magyar életszínvonal az osztrákhoz. Vagyis bizony egyre közelebb kerülünk, ha a számokat nézzük. Sokan összetévesztik a dinamikát az állapottal, hogy jajj még le vagyunk maradva.
"Nekem már mondta a bérlőm, hogy vesz lakást, picit elmosolyadtam, Hisz még a bérletet is alig tudja fizetni, " . Minél tovább vár , annál több lesz a torlesztoje. Ezt csinálja a tökölés ebben a maniában, vagyis kiarazodast. . Egyre inkább maradni fog, ahogy telik az idő.
"" lekopogom senki nem jelentkezett veszek lakást bocsi nem kell már az albérlet...." 👍 És ahogy mennek a hónapok egyre inkább nekünk dolgozik az idő az ár drágulás miatt. Aminek következtében növekszik a havi törlesztő a több hitel felvétel miatt. . "Az állami támogatásokat közvetve mindig az eladók kapják, nem a vásárlók." . Bokros Lajos.
Egy bakonyi kis faluban azért lett szlovák nemzetiségi kis iskola, mert így nem kellett bezárni. Lakosság részéről nem volt igény, csak a szükség vitte rá őket.
Magyarországon osztrák életszínvonal az osztrák magyar monarchia idején volt(GDP-t tekintve). Előtte sem, azóta sem sikerült közelíteni szóval én itt nem látok közeledést most sem meg még 1-2 generációig sem:D
Pontosan így van. Mindenkinek meg van a stratégiája, hogyan tud megélni. Néha irigykedem azokra, akik meg vannak elégedve a minimálbérrel és nyugodtan élnek egyik napról a másikra. Ha valaki nem valakinek a csókosa, elég nehéz eljutni a-ról b-re, aztán rájön, hogy 10% életszínvonal növekedéshez 50% kal többet kell letenni az asztalra. Főleg az elején. Nekem az a véleményem, több lábon kell állni, bevallom, még egy kis termőföldem is van, valamilyen szinten az is ingatlan.
Ha megnézed Rajkát, óriási szlovák lakónegyedek épülnek. Már követelik a szlovák tannyelvű óvodát is, ha jól tudom, a pozsonyi busz kijár oda. Gondolom nem a szlovák magyar barátság jegyében települnek oda a szlovákok, hanem mert olcsóbb az ingatlan. Persze tudom, nem lehet összehasonlítani a fővárosi árakat egy vidéki településsel. Már kitűzhetnék a szlovák lobogót, ezt már felvásárolták. Azok a szlovákok, akik az utolsó helyen tanyáznak a gazdasági versenyben.
Törölt felhasználó2025. 09. 26. 10:08
Végső soron mindannyiunk azt az eszközt választja, amivel szeret foglalkozni. Aki az ingatlanokat szereti, az azt csinálja. Én népszerűtlen cégekre (részvényekre) álltam rá, ezt szeretem, nekem ez hoz a konyhára. Más a növekedési részvényekben gondolkodik. A harmadiknak az az álma, hogy a saját vállalkozását fejlessze, a negyedik opciókkal foglalkozik, az ötödik műtárgyakkal, a hatodik szántóföldekel, a hetedik pedig munkagépek kereskedelmével. Mindenki tisztes hasznot ér el, és ez így van jól.
"ha haladunk" Elég erős HA. De ja, ha utolérjük ausztriát akkor nyilván az azonos árszint azonos színvonalra bejátszik. Nem mellékesen bécs és koppenhága szokott a világ élhetőségi listáján az első két helyen váltakozni. Mint azonos színvonal.
Annál több pénz nincs pumpálva a rendszerbe, mint a tőzsdébe, mégis tudják még fokozni. Persze a tőzsdénél is sokan az összeomlást várják, van aki már 10 éve, mégis úgy látszik, vannak még tartalékok.
Ingatlan tök jó volt persze, de azért érdemes figyelembe venni, hogy sok “ingyen”pénzt, “ingyen”hitelt meg “olcsó” hitelt kaptak a népek az elmúlt tíz évben ingatlanra. Én ezt nem venném biztos alapnak a jövőre tekintettel mert ez egy nagyon durva ármanipuláció eredménye. Nem mondom, hogy lufi, meg hogy elértéktelenedik meg hogy rosszabb mint az állampapír de azért sok jóra sem számítanék a jövőbeli magyar piacon középtávon.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)