Szüleimnél szintén vannak tyúkok, de amint beáll a hideg, úgy veszik a tojást ők is. Kiskertünk is van, de nagyon sok a munka vele és kevés a termény. Persze örülünk, hogy a saját kezünk munkája, de össze sem lehet hasonlítani az üzletivel. Az apró paradicsom magától nő, a korábban lepotyogott termésből kikelve. A petrezselyem általában ki sem kel, ami igen, maximum a zöldjét tudjuk használni, mert a gyökér pici és girbe gurba, Borsó kb 3x3 méteres terület, 5-6 levesnek valót terem. A sárgarépánk sem világbajnok. A retek általában csípős és kemény. Szerintem a talaj nem alkalmas gyökérzöldségnek, túl kötött. Minden öntözés után át kellene kapálni, annyira cserepesedik.
A fákat 2 hetente permetezni kell, ha szép gyümölcsöt akarsz. Ha csúnya, azt meg azért nem esszük.
A kajszi barackunk nagyon régi fa, azzal nincs gond. A gála almánkat a gombabetegségek minden évben elrendezik, az őszbarackot a monília tizedeli. Most lett cseresznyefánk is, de állítólag kell neki pár a beporzáshoz.
A legnagyobb gondom, hogy mikor bőségesen terem, akkor senkinek nem kell. Csak akkor ízlik, mikor újdonság.
Még egy tapasztalat, a gazdaboltban megvett vetőmagok sokszor nagyon gyengék, nincs csíraképességük. Van egy gazda ismerősöm, akitől szoktam venni profi vetőmagot, ott 1 mag 1 növény. Ezek gombaölővel be vannak csávázva, így biztosan nem bio, de legalább terem.
Kulio's F.I.R.E. portfolio (Financial Independence Retire Early)