Ne felejtsünk el egy lényeges dolgot mégpedig a SZIT törvényt, amely szerint az elvárt osztalékot, tehát a előterjesztésben lévő osztalék javaslat meg lévő fedezetét nem lehet tartalékba tenni, azt fel kell használni, vagy kifizetni kell , vagy befektetni, tartalékot képezni belőle nem lehet. (Ez nem CIG, nem Duna- House) Az igazgató tanács a tartalék képzésre vonatkozóan a már korábbról meg lévő pénzről beszél szerintem. Tehát az én értelmezésem szerint az igazgató tanács kérése nem érinti a 2024-es bevételt, így az osztalékot sem.
Vg is leírta☝ "Az Appeninn részvényei azt követően lőttek ki, hogy kiderült, a vállalat osztalékként kifizethető eredménye 90 százalékával megegyező, mintegy 5,66 milliárd forint, azaz osztalékra jogosító részvényenként 119,4 forint osztalék kifizetésére tett javaslatot a részvényeseknek, melyről a közgyűlésen születik majd döntés. Az ekkora mértékű kifizetés felvetése a testület jogszabályi kötelezettsége is volt, hiszen az Appeninn szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) működik. A közgyűlésnek azonban jogában áll másként is dönteni, és az előterjesztésben az igazgatótanács is kéri a részvényeseket, hogy mérlegeljék a tartalékképzés lehetőségét is a társaság elfogadott stratégiájához illeszkedő hosszú távú célok megvalósítása érdekében."
Forgalom gyönyörű, jó is lesz ha átpörög itt egy picit! Szálljon csak ki aki akar...bár személy szerint egyáltalán nem értem miért buli most eladni, de ez legyen az ő gondjuk! A cég szépen hozta a második félévben amit kellett, semmi meglepetés nincsen ebben a 120 forintos felterjesztésben azok számára akik képben vannak/voltak.! Folyt.köv április 25.-én, bár addigra szerintem 20%-al feljebb leszünk...
Jól látom, hogy még az összeget sem merte leírni a pf? "Az Appeninn közzétette a 2024-es osztalékra vonatkozó javaslatát, ami jelentős osztalékhozammal kecsegtet.” 😆 A legnagyobb elérhető osztalékhozam, és ennyi.🫢🤫 Sokan vannak még jelentős fáziskésésben.
Appeninn Holding Nyrt.