én úgy érzem, hogy nem az osztalékon fog múlni az áprilisi/májusi árfolyam - hanem a fundán, a terveken és a TA-n - persze valszeg a sorrendet nem jól írtam :-)
persze tud segíteni egy oszti, de nem az lesz a kulcs szvsz
Ja, hogyha májusban kiderül, hogy nem lesz osztalék, akkor te leszel a nagy legény, hogy te már januárban meg mondtad. Igen arra most per pillanat 50 % esély van, hogy igazad lesz. Legyünk tárgyilagosak, és ha te nem hiszel az osztalékban akkor légy szíves, így jelentsél ki nyilvánosan valamit ne pedig tényként közöljed. Vagy ha van bennfentes információd , akkor fogd be inkább a szád, mert abból bajod lehet.
A projekt cég és a projekt társaság nem egy fogalom, olyan mint a gyümölcsöknél az alma és a körte, mindkettő az almatermésűek családjába tartozik, de mégsem egyformák.:)
Projektcégeket a leggyakrabban olyan nagy értékű vagy határokon is átnyúló feladatok ellátásánál alkalmaznak, amelynél a végső kockázatviselő vállalkozás – ritkábban magánszemély – kockázatviselési képessége, szakértelme vagy kapacitása nem lenne elegendő a feladat ellátásához. Projektcég létrehozása mellett szól az is, hogy így egyetlen vállalkozás könyveiben követhető nyomon az elvégzett feladat összes költsége és ezek nem keverednek össze az alapító – jellemzően nagyobb – vállalkozás alaptevékenységének költségeivel (pl. marketing, HR).Mindezek mellett a projektcég létrehozásának legfőbb oka a kockázat megosztása és csökkentése. Az alapító cég ugyanis megőrzi önállóságát más üzleti ügyeiben, de a konkrét feladat ellátásában a projektcég számon kérhető lesz és az ő saját szervezeti és működési szabályai lesznek a mérvadók.
ProjektcégA projektcég olyan vállalkozás, amelyet egy (vagy több) régebb óta létező cég tulajdonosa(i) egy meghatározott feladatra hoz(nak) létre, majd a feladat végrehajtása után meg is szünteti(k).
Kedves kollégám, ezt a kijelentésedet te mire alapozod. Feltételezem, hogy alapos indokod volt ezt kijelenteni, hiszen még nincs előterjesztés az osztalék mértékére, és még annak a szavazása is jó messze van. Talán korábban kommunikálta a cég, hogy nem fog osztalékot fizetni és a SZIT-té válásnak nem az a célja, hogy osztalékot fizessen.
Hát igen aki érti a jogszabályt és időt fordítana ránk, akkor felvilágosíthatnak minket, mert én egész jól össze vagyok kavarodva, úgy érzem magam, mint egy turmix, akit éppen most habosítottak fel.:)
Appeninn Holding Nyrt.