Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka 2026. 01. 08. 22:03
Előzmény: #24359  Toka
Ma a tegnapi naphoz képest nejemmel egyutt 4 millios minuszunk lett...pont most adtuk ossze kb ..nem realizalt ...nekem 2m.... neki is 2 ....de az övét csak a nyomda szepítette fel.
Toka 2026. 01. 08. 21:58
Előzmény: #24358  Labanc
Passz...még mikor Marika nem volt tiltva akkor irtam neki hogy multihomrol kuldjon vmit de csak mosolygos fejet kaptam...a 4ig-s irasa viszont igen jo volt na akkor kellett volna bevasarolnom.....mondjuk én jobb szeretek magam utánnajarni a dolgoknak, olvasok sokat..ha masra hagyatkoznék akkor minden pénzem a tozsden lenne mindenféle papirbol...
Labanc
Labanc 2026. 01. 08. 21:45
Előzmény: #24357  Toka
De hogy-hogy foglalkozik ilyen Akko meg Vertikálhoz hasonló illikvid papírokkal? Abba alapkezelőként nem könnyű beszállni, kiszállni meg végképp nem...
Toka 2026. 01. 08. 21:38
Előzmény: #24356  Labanc
Ezeket nem tudom igy célarugyileg.A srác biztos nem bankos mert arra emlékeznék....nekem ilyem folyamatosan frissitett anyagoknak tunik, mondjuk 99 szazalékban benne van mi is a helyzet a papirokkal.
Labanc
Labanc 2026. 01. 08. 21:29
Előzmény: #24352  Toka
Köszönöm, Toka úr!
Azt írja hogy a célár felülvizsgálat alatt áll, tudtommal ez az Ersténél van, miközben az MBH-nak van célára. Lehet hogy a szerzőnek köze van az Erstéhez?
Toka 2026. 01. 08. 21:16
Előzmény: #24354  Nacky
Mondjuk az kicsit erős hogy " akkor már nem lenne Magyarország ...
Toka 2026. 01. 08. 20:58
En Alteora alltam be vetelre azt hiszem 500 darabbal vagy hetfon vagy kedden de nem jott le addig.cigre jott még de ugyanaz 99 % ban mint a multkori..a mai emelkedesrol van 1 mondat, hogy az osztalekvarakozás lassan emelheti....
Toka 2026. 01. 08. 20:50
Előzmény: #24350  Labanc
Az ALTEO 2025 harmadik negyedéves teljesítménye markáns romlást mutatott, ami éles kontrasztban áll az elmúlt évek kifejezetten kedvező működési környezetével. A társaság 94 millió forintos veszteséggel zárta az időszakot, amire az elmúlt több évben nem volt példa. A jövedelmezőségi mutatók széles körben és jelentős mértékben gyengültek: az EBITDA, az üzemi eredmény és az adózott eredmény egyaránt kétszámjegyű visszaesést mutatott éves és negyedéves összevetésben, miközben az árbevétel kétszámjegyű növekedést ért el. Ez önmagában is arra utal, hogy az ALTEO működését erős marzsnyomás jellemzi.A negatív teljesítmény elsődleges forrása a hő- és villamosenergia-termelés és -menedzsment szegmens volt, amely hagyományosan a csoport egyik legfontosabb eredménytermelő egysége. Bár a szegmens árbevétele csupán mérsékelten, 4,9 százalékkal csökkent, az EBITDA-termelés ennél lényegesen nagyobb mértékben, 58,4 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A romló jövedelmezőség mögött több tényező állt. A kiegyenlítőenergia-piacon időszakosan extrém költségoldali áremelkedés volt tapasztalható, miközben 2025 júliusától az elérhető árbevétel is jelentősen csökkent az erősödő verseny következtében. A menedzsment megítélése szerint a piaci környezet strukturálisan kedvezőtlenebbé vált, különösen az elmúlt évek kivételesen magas profitabilitásához viszonyítva. Ez klasszikus közgazdasági értelemben is értelmezhető: a kiemelkedő jövedelmezőség új belépőket vonzott, ami fokozta a versenyt és lefelé nyomta a marzsokat.A megújuló alapú energiatermelési üzletág sem tudta ellensúlyozni a negatív hatásokat, EBITDA-ja 21,3 százalékkal csökkent éves alapon. Az energetikai szolgáltatások szegmensében ugyan némi működési javulás volt tapasztalható, azonban a terület összességében ismét veszteséges maradt. Ezzel szemben az energia-kiskereskedelem kedvezőbb képet mutatott: itt 22,5 százalékos EBITDA-növekedés realizálódott, ami azonban méreténél fogva nem volt képes érdemben ellensúlyozni a termelési üzletágak gyengélkedését.A körforgásos gazdálkodási szegmens látványos növekedést mutatott, elsősorban az ÉLTEX Kft. 2025. június 30-án lezárt akvizíciójának köszönhetően. A harmadik negyedévben az árbevétel közel ötszörösére, az EBITDA pedig mintegy két és félszeresére nőtt éves alapon. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy az akvirált társaság mérete és tevékenységének komplexitása miatt az integráció várhatóan elhúzódó folyamat lesz, amelyhez az első években számottevő integrációs költségek is kapcsolódhatnak. Ezek rövid távon további nyomást gyakorolhatnak a csoportszintű eredményre, miközben a hatékonyságjavulás csak fokozatosan jelenhet meg.A költségoldalon szintén kedvezőtlen folyamatok voltak megfigyelhetők. A személyi jellegű ráfordítások emelkedése részben az ÉLTEX integrációjához, részben a részvényalapú juttatásokhoz köthető. Bár a menedzsment a következő negyedévekben hatékonyságjavulásra számít, rövid távon ezek a tényezők tovább növelhetik a működési kockázatokat.Pozitív fejleményként értékelhető ugyanakkor a 2026 januárjában bejelentett választottbírósági döntés, amelyben az ALTEO leányvállalata jogi győzelmet aratott a DAB Pumps Hungary Kft.-vel szemben. A választottbíróság teljes egészében elutasította a felperes mintegy 433 ezer eurós követelését, miközben helyt adott az ALTEO Energiakereskedő Zrt. körülbelül 224 ezer eurós viszontkeresetének is, továbbá az eljárás költségeit is a másik félre terhelte. Bár ez a döntés pénzügyi szempontból inkább egyszeri és korlátozott hatású, a jogi kockázatok csökkenése és a precedensérték mindenképpen kedvezően értékelhető.Összességében az ALTEO jelenlegi helyzetét erős marzsnyomás, romló piaci környezet és átmenetileg megemelkedett költségszint jellemzi. A közműszektor szabályozottsága további bizonytalanságot jelent, mivel a hatósági döntések érdemben befolyásolhatják a jövőbeli jövedelmezőséget. Bár a menedzsment hatékonyságjavító lépéseket és további beruházásokat tervez, ezek eredményei várhatóan csak középtávon jelentkeznek. Mindezek fényében indokoltnak tekinthető, hogy az ALTEO részvényeire vonatkozó elemzői ajánlás és célár felülvizsgálat alatt áll, mivel a rövid távú kilátásokat továbbra is kedvezőtlen működési és piaci feltételek terhelik.
Nacky 2026. 01. 08. 20:38
Előzmény: #24348  Toka
gondolj bele egy várost tele pakolsz radarokkal, érzékelőkkel  meg evvel a háló rendszerrel, szinte be   vehetetlen gyalogsággal, ha lenne olyan háló ami becsapódáskor úgy működne mint egy sokkoló 
Labanc
Labanc 2026. 01. 08. 20:38
Toka úr majd az Alteoról vagy a DH Groupról kérhetek elemzést? 😇
Toka 2026. 01. 08. 20:36
Előzmény: #24347  Nacky
Már igen sok mindent tudnak....régen az Elbit céghez jartam ki Izraelbe...a tudasom onnan van....de azota elment mellettem a tudomány...
Toka 2026. 01. 08. 20:32
Előzmény: #24346  Nacky
Vannak drótosok is.Mondjuk akkor a c2 eleg.
Nacky 2026. 01. 08. 20:28
Előzmény: #24346  Nacky
 Lehet ,hogy durván hangzik de én sosem mint dron el fogó rendszernek gondoltam hanem a harctéren vagy tüntetéseken ember elfogó rendszernek , mint egy modern gladiátor vagy sintérek 
Nacky 2026. 01. 08. 20:24
Előzmény: #24343  Toka
nem értem ha nincs számítógép meg műhold akkor mit használnak , vagy csak az irányitásban nincs, ezek kis különálló egységek parancsnokokkal de számítógép összeköttetés nélkül ?
Nacky 2026. 01. 08. 19:56
Előzmény: #24341  Toka
lehalt a netem 
Toka 2026. 01. 08. 19:50
Figyelem!
A meteorológiai előrejelzés szerint ónos eső várható pénteken, a HungaroMet Zala vármegyére másodfokú riasztást adott ki a csapadék miatt. Ez azt jelenti, hogy akár tartós (több órás) ónos eső lehet, a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.
Toka 2026. 01. 08. 19:41
Előzmény: #24342  Nacky
C2 helyett jobb lenne a c4I...
Nacky 2026. 01. 08. 19:38
A ParaZero (Nasdaq: PRZO) 2026. január 8-án bejelentette, hogy DefendAir C-UAS repülőgépe 100%-os elfogási sikert mutatott be az FPV kamikaze támadó drónok és a DJI FlyCart nehéz teherbírású csempészdrón elleni élő terepi bemutatókon.A bemutatók egy szabadalmaztatott, hálóalapú, robbanásmentes elfogó módszert alkalmaztak ellenőrzött, valós körülmények között, és hasonló sikerrel zárult korábbi kísérleteket követtek. A DefendAir moduláris (kézi, toronyra szerelhető, drónra szerelhető), integrálható az érzékelő és a C2 rendszerekkel, és az eredmények a vállalat első, egy nagyobb izraeli védelmi szervezettől leadott megrendelését, valamint magas rangú NATO-tisztek számára tartott bemutatókat követik.
Toka 2026. 01. 08. 19:35
Előzmény: #24338  Nacky
A Toka clubb támogatja a traktorosokat!

Topik gazda

Toka
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek