Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ebben nincs semmi meglepő vagy új. Ha a probléma megoldhatatlan, akkor időt kell nyerni. Ez a Fed valós mandátuma. Könnyen kitermelhető olajat, rezet vagy élhető bioszférát nem tudnak nyomtatni, csak pénzt.
Nem tudom, mennyi lesz az árfolyam, és nem is foglalkozom a kérdéssel. Egyszerűen csak azt figyelem, mikor vált zöldre a lámpa. Hogy ez csendesen vagy kataklizmaszerűen következik-e be, az ebből a szempontból másodlagos. Az egyetlen pont, ahol valóban mérlegelek, az a nettó pozíció. Azt sem tudom, mikor törik a rendszer - vagy törik-e egyáltalán - de azt pontosan látom, ha bekerül a reális forgatókönyvek közé. Kivétel persze, ha a törés extrém gyors.
Még valami. Tévedsz !!!!!!mert igenis van összeesküvés .sajnálatos ha nem látod!!!! Hosszú hosszú évek óta megy időhúzás a szőnyeg alá sopres.Azaz az extend and pretend. Fed színjátékot játszik egy évtizede alsó hangon, na ez az osszeskuves elemelet.. És meg sokáig játszhatja.......
Egyházi orgona finomsággal adagolják a likviditást. FF topickban a többség még a QT hiszemben van és nem tunt fel az NDX 30%os menetelése közben és folyamatosan lefelé huzigata az NDX /SPvonalakat rövid- középtávon, sőt hosszútávon is . És nem ma kezdte az illető . Szóval?? .Mi a harsona időpontja ?mi lesz a jel mi lesz az időpont ? Az idő a legfontosabb !!!
Mi a rövidtávu,mi hosszútávú és mi a középtávú. Struktúra? Na??? Mert az idő a legfontosabb tényező.. Már a strukturális végkifejlet váltása már lassan 10 éve várat magára és lehet még 10 év......is akar Szóval a legfontosabb kérdés a modellben az időpontod a struktúra váltásra Burry is anno eltalalta strukturalisan és végig igaza volt de 2 hónappal tovább húzza Bern Sterns akkor orbitális adossagal bukik. Ergo, hol a váltó pont az idősikon???? Péter Schiff vagy 10 éve várja , Burry évek óta , P. Zoli dettó ... Akkor te honnan tudod , hogy a következő kitörés 4500 után 5600 lesz vagy 3600? Tudom tudom majd a likviditási esemény . De már volt par....De az már olyan finoman van hangolva hogy pár "tisztán látó", mint te vagy én se vesszük már lassan észre ...... Lassan melegszik allattunk a víz és nehéz eldönteni hogy ez jakkuzi vagy már főznek.! Már annyiszor kiáltották a farkast hogy már én se hiszek ..
Az adósságok visszafizetésének egyszerűen nincs meg a fizikai fedezete. Nem lesz hozzá elég nettó energia, és sok egyéb sem... Most épp fuldoklik egy kicsit a gazdaság a depresszióban, de aztán kénytelenek lesznek újra betolni a zsetonokat és hígítani, különben a deflációs spirál az egész kártyavárat lebontja a földig. Ez a rendszer nem javítható és nem reformálható. A modellem - ami alapvetően makrót használ - január óta eladást jelez az aranyra. Nincs mögötte semmilyen összeesküvés, legfeljebb D.T. szokásos tőzsdei haknija zavar be időnként.
Ha eddig sikerült a Gránit-ot elkerülni messziről, akkor ezután csak sikerül. :-) Erste EUR van, és HUF és USD, de gondolom USD az nagyon nem játszik Prágában ... de nem vagyok világutazó.
Nem ugyanarról beszélünk. Más az időtáv. Én nem zárom ki, hogy 1 év múlva 5K legyen az arany. Azt mondom jelenleg szó sincs arról, hogy arrafele menetelne. A jelenlegi kérdés láttuk e már az alját. Amugy hajszállal 4K fölé tették zárásra. Oda manipulálják ahova akarják. Vicc lett ez is. :-) Legyen holnap 4,1K felett. A pakliban benne van.
Ezt mondom én is . A nagyok leépítették már rég. A kicsik hamar beremegnek már rég kiszorták , most újra szórják a visszavetteket . A nagyok meg dilemmában vannak hogyha a sárgafejű szar sokat kavarja a fekáliát jó lesz inkább az arany..
4550 óta mondom nem értem miért kellene emelkedni az aranynak. Semmilyen körülmény nem támogatta. De csak jöttek itt a mindenféle vietnámi támaszvonalak meg nem értem az összefüggéseket tanulnom kellene meg mekkora hülyeség 4K alatti ár. Aztán 4K alatt vagyunk.Hát kb ugyanakkora, mint KEDVEZŐTLEN forgatókönyv esetén a 3400-3500 zóna.Ettől a jegybanki vásárlások sem tartják vissza. Reméljük a 3920 körüli szint megtartja. 4,2K alatt nincs miről beszélgetni. Cucc nélkül. :-)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)