Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly ma, 15:15
Igen megaludtam ez tény. A január végi buli zárás sem sikerült jól ... azóta nem mozogtam se ezüst se arany maradt valamennyi kb. 1/5-e a csúcson lévő pozíciónak. És most nem jókor világosodtam meg hogy jé ez esik esik esik. De mióta megvettem a shortot emelkedik. :-) OTP ott nincs baj, az áprilisi júniusi hinta szépen sikerült, de ez a short ez nem jött be. Most így  2 órával zárás előtt is valószínűleg viszem tovább ... szeretek elmenni a falig. :-) 
Bpali2 ma, 14:02
Előzmény: #41049  randomly
A gond nem ezzel van . Az OTP-t nem értem én sem miért akarja mindenki annyira shortolni. Leírtam óvodások mosjára 40-43-47-50-53-57 így működik. Közben persze lehet lefelé korrekció ha a nemzetközi környezetben valami bizonytalanság árazódik . De ne legyél Ktamas . Ha már USA - akkor bankok vág bankokkal kapcsolatos adatok pl jelzáloghitel igénylések . A másik problémád hogy nem tudod párhuzamosan kereskedni az időtávokat . OTP alappal hosszúra long , mellette lehet bohockodni a hullámokkal. Shorttal játszani . De ez a kezdők szintje se . Te már haladók vagy BUX indexxel érdemes játszó hatni pozíciót fedezni . Most nincs idom konkrétan leírni mindent. Ja arany ezüst .. Honnan jött? Mondjuk onnan hogy a nagyok ellentétes fázisba vannak mint mi. A JPM 4600-át jósol mondjuk . Ez mit jelent ? Veszi a longokat mikor te még szórod sírva ..Ezerszer írtam a narratíva naponta változik . Warsh mond át másnap BÉT  harmadnap cét. Hetente adatok . Minden adott a volatilitáshoz . Kiváló terep a tradereknek . Napi 100-200 USD mozgás . A pénzt a profik így keresik napi 10-15 perc Trade egy ilyen likvid eszközbe . De te más kategória vagy . Neked alapból kell egy longpakk és shortold mellé. De a múltkor írtam 4 K már késő .. Tele a net charttal . 3920 köré várták akkor ne 4 -nélkül lépj be . Most írtam 4320 .. szóval a short nagyjából ott lehet érdekes de minimum 4200 felett ha valaki bátor .2 -önk közt van egy különbség . Én ha látom nem jött be a short akkor zárom 15 USd mínuszba is . Azt rá nyitok plusz longot . Fogok mondjuk 180 USD-t . Az alappakk megy tovább a ahort helyett cash .. azt kivárás .. tudom zavaros de hátha átjön a lényeg . Ja.. úgy nem fog menni ha érteni akarsz mindig mindent . Rá kell érezni be kell vállalni és tudni zárni ha nem jön be . Persze Warsh beszéde miatt ugrottunk igaz . De mire elolvastuk már az árfolyammozgás 10 perc alatt le is ment előtte . Én nekem az volt a szerencsém hogy felidegelted reggel a tökölészés fel le fel le . Shortolás zártam és belevettem longba majd elmentem melóba xartam rá .. oszt bejött .. de nagyon nem mázli volt . Ha belegondolok
Beze
Beze ma, 13:18
Előzmény: #41049  randomly
Amit írtam. Túladott volt, meg lement a fibo szintekre. Ezen kívül a kamatemelés kiárazódása, az utóbbi napok munkaerőpiaci adatai miatt. Hogy jött az neked hogy 4000-nél shortolni kezdted? Az OTP célár is sima ügy a 48-50 ezer szerintem, mikor látsz egy 50-60 milliárdos napot ott lesz a vége a bulinak
randomly ma, 13:12
Előzmény: #41047  Beze
Nem tudom miből jött ez a fel korrekció, nekem az utóbbi két év arany nyeresége el is égett szinte. És nem igazán tudok dönteni. 4350-nél már mínuszba megyek. Ez a hét, Arany és OTP short, mit mondjak nem sült el túl jól. :-)
splendidart ma, 10:18
Előzmény: #41043  Bpali2
15 éve kiröhögték, aki az aranyra 2ezer feletti árakat mondott, most meg elképzelhetetlen a 3ezer alatti. 
Lesz az ezüst 120, csak a mikor a kérdés sztem. Ha az arany megy agyatlanba' 7-8ezer fölé, lesz az ezüst 200 is. Pl amikor egy globális gebasznál (Hormuzzal ellentétben) az arany újra menedék lesz. A gebasz meg mindig csak idő kérdése. 
Beze
Beze ma, 09:54
Előzmény: #41046  Nandi
Amikor a TA-t emlegettem neked, erre gondoltam. Persze hogy megtartotta, mert csomó támasz és fibo szint volt, plusz lelki támasz is a 4000, túladottsággal. Ezüst ugyanez, az 55 dollarjával. János korábbi chartjai fantasztikusan jól működtek. Aranynál a 4300 körüli szint a mumus, ezüstbe meg talán a 66$ környéke. Ezek a felkorrekció célárai lehetnek. Ha eddig nem bírnak elmenni, nagy a baj. Ha elmennek, majd ott dől el a további irány. Lehet ebből még 3500-600 és 48-50$ is. Nem zárható ki semmi. A funda és a TA fantasztikusan összejátszottak most, a kamatemelés kiárazódása miatt vagy a TA miatt jött a korrekció? Jó kérdés ugye? :)
Nandi ma, 09:42
Nos úgy tűnik a 4K (3,9K) megtartotta, ezzel párhuzamosan az ezüstöt is. A 4,1K megerősítve. 
A 3,5K lehetősége csökkent, így a várakozások újrakalibrálása szükséges. Egyelőre felfele, meglátjuk az ellenállások mit művelnek felfele. Bpali-nak piros pont beírva.
Beze
Beze ma, 07:42
https://ibb.co/Rkr7bkCH
Pont mint a bitcoin, még az ár is stimmel :D
Bpali2 ma, 07:04
Arany —> 4320, 4480, 4840 lehet érdekes egyszer ha….. 
Bpali2 ma, 07:02
Pár embernek lehet ez tanulságos történet . 1–> ne akarj mindig pár nap után okos lenni ; sőt néha túl tanult egyetemista se .. 2 A piaci narratíva nagyon gyorsan változik ..3 A pénz ciklikusan odamegy ahol van tér bőven haszonra . 4 Nen kell minden “ elemzést” készpénznek venni.. 5 —> nem lehet megüszni a tapasztalatot : profik tudják már mit kell elhinni mire legyinteni . Meglátjuk mi lesz . Másik oldal meg 120 fölé várja az ezüstöt .. Akkor most hogy is van ez?😉😂
Beze
Beze ma, 06:50
https://ibb.co/j9GjMNxy
Na elérte. Innen lesz érdekes. Ha leszakad, jöhet az 50$. Vagy jön egy jó kis felkör.
ASR ma, 01:27
Előzmény: #41040  Nandi
Ez az írás nem elemzés, hanem intellektuális terrorizmus. Olyasmi, mint a lekváros babfőzelék mákkal a gasztronómiában. Nem maga a tipp fájdalmas, hanem a mészárlás, amivel levezették.
Nandi csütörtök, 22:08
Trendvonal Invest, fb - ezen ledöbbente,
Érdemes az aranyra egyfajta átfogó biztosítási kötvényként tekinteni, amely a teljes pénzügyi rendszert védi.Ennek értéke egyenlő a biztosított összeg – vagyis az összes globális részvény, kötvény és készpénz –, valamint a biztosítási díj rátájának szorzatával.Ez a díjráta valójában a piac vagyonelkobzástól való félelmét tükrözi.Legyen szó a pénz elértéktelenedéséről, egy esetleges államcsődről vagy a bankrendszer összeomlásáról. Minél nagyobb a pánik a piacokon, annál magasabbra szökik az arany prémiuma.Bár 1971 óta ez a ráta átlagosan 5 százalék körül mozog, a befektetői félelem hatására drasztikus kilengésekre képes.Az 1970-es évek inflációs sokkja idején elérte a 20 százalékot, a 2008-as pénzügyi válság után pedig bőven 10 százalék fölé ugrott.A közelmúltban ismét átlépte a 10 százalékos küszöböt, amit a Trump lehetséges visszatérésével kapcsolatos félelmek, valamint a jegybankok dollár iránti aggodalmai fűtöttek.Most azonban, hogy a félelem kezd alábbhagyni, a prémium is visszatér az 5 százalékos történelmi átlagához, ahogyan az eddig minden extrém piaci helyzet után történt.Ahhoz viszont, hogy ez a korrekció végbemenjen, az aranynak további 35 százalékkal kell alulteljesítenie a hagyományos pénzügyi eszközöket.
Bpali2 csütörtök, 17:20
Na hogy lesz ez most 51 ?..elsőre .. fene se érti 😳
Seri csütörtök, 15:27
Előzmény: #41036  Tujafa
Nem találom a hírt kivéve a munkaügyi tárgyalási folyamat lezárultát. De szerintem annak nem lehet ekkora hatása az árfolyamra.
Nem lehet short covering? Ugyanis a forgalom nem nagy 
Bpali2 csütörtök, 15:19
Nem követem annyira de tegnap USA bankok is nagyot mentek..Remélem CBK is beindul végre
Tujafa csütörtök, 15:09
Mi történt a Deutschebank-kal? +6,5%
Gaben1 csütörtök, 14:56
Előzmény: #41032  gyula1971
Mehetnénk 1-2 ellenállásig a listából... 
Bpali2 csütörtök, 14:53
Előzmény: #41033  Bpali2
Nem egy Waterloo 😂😂😂
Bpali2 csütörtök, 14:41
Szépen beindultunk👀
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 11:12
-Private Banking friss:-Ezüst.Kis korrekció indult felfele, de a struktúra váltás még messze, egy magasabb swing tetőpont kellene a változás megindulásához, de ehhez fel kellene menjen a 70 környékére. A csökkenő trend még él, a 62,5 alatt az 50-es szint is képben lehet. A piros csökkenő trendvonal törése nélkül nem valószínű, hogy meghatározó változás jöhetne. 
Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75;100; 106,25.
Támaszok: 56,25; 53,13; 50.
levente csütörtök, 05:06
Az erő a vételi oldalon van , az igaz, hogy csak hangyányi de akár egy hétig is kitarthat.
Placi82 szerda, 23:39
Előzmény: #41028  Nandi
Meglátjuk, mondta a vak is😉 
Placi82 szerda, 23:39
Előzmény: #41027  ASR
Hozamgörbe kicsavarodott!! Almoskonyvek szerint nem jelent jót. De szerintem most nem a szokásos forgatókönyv lesz.....
Hagyományos pénzügyi rendszerek és gazdasági törvények kora lejárt.. 
Nandi szerda, 22:24
Szépen visszaütötték. Sok hűhó semmiért. Igazából nem sérült az irány egyelőre.
A WGC mai hírlevelében az alapszcenárió idénre 3900-4200. Bear 3500-3900. Bull 4200-5000.
ASR szerda, 22:22
A hozamgörbe rövid oldala esik, a hosszú ugrik. Turbulens hónapok jönnek. A dollárerő jelenleg mindent visz.
Bpali2 szerda, 20:38
Előzmény: #41025  Nandi
Ilyenkor szokott egy komoly ember legyeket elhessegetni, amikor ilyen komoly mondat elhangzik.. Ma ez holnap az .
Nandi szerda, 19:12
Előzmény: #41023  Bpali2
Ok, ez most neked pont. Kérdés zárásig mi marad meg belőle... Eddig igazából zörej a csúszdán.
Kis lélekemelő a héjáknak:
JUST IN: 🇺🇸 Fed Chair Kevin Warsh says "prices are too high."
levente szerda, 18:27
Előzmény: #41023  Bpali2
Az értékekkel nagyjáből egyetértek(4100, 60-61). A kereskeési platformom szerint ezek az értékek a Bollinger közepe , fölötte kellene zárni egy vagy kettő egészséges nappal amit akár visszatesztelhet is csak ne essen alá , mert akkor a csuszda tovább fog működni.  Kell a vételi erő az emelkedéshez ezen a szinten- a " népi" megfigyelésem szerint. 
Bpali2 szerda, 17:55
Ja 4100 illetve minimum 60 de inkább 61 körül kellene zárni hogy életre keljenek a kong remények . Látod Nándor sokat megtanulhatsz , de a rutin 😂. Feltépték … az egy másik történet hogy meddig marad itt . Jelentős shortállomány lehet benne még . Egyenlőre csak a napizók csinálják a fesztivált .. Bízzunk benne hogy megtartjuk záróig és Ázsia valószínűleg még feljebb húzza reggel.. / tipp/😳
TElek szerda, 17:25

A letört támasznál fejbe csapták, meglátjuk reggelig visszaverik e.
Mindenesetre a napos RSI divergencia nem rossz jel. 
A trendvonalig lehet  esély ha vissza tud menni a letört támasz fölé. Utána meglátjuk.
levente szerda, 17:11
Előzmény: #41020  levente
máj 13-14 . 90 körül volt egy lokális csúcs , ezen a szinten nem tudott konszolidálodni az árfolyam mert nagyon tulvett volt az MACD ( + 250). Helyette egy lefele tartó csatornában csúszot le 56-ig az MACD itt -250. Mindez a kereskedési platformom szerinti mankok- a 75 is csak akkor igaz , ha bekövetkezik. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek