Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly hétfő, 21:33
Előzmény: #41066  Nandi
A CME hírlevele már a múlt héten azt mondta hogy , most már felfelé megy majd a arany/ezüst/réz. ... itt nyitottam shortot ... jó ütemben. :-)
Bpali2 hétfő, 18:20
Előzmény: #41071  levente
Néznek de nem látnak .. 
levente hétfő, 17:23
Ezüstnél , aranynál 6 nap  emelkedés után egy kis korekció belefért úgy , hogy a napizóknak esélyt sem adtak egyik irányba sem. Mi ez hanem vételi erő , hümmm
Gaben1 hétfő, 16:33
Ha fent lesz, megosztd légyszi mit mutat? Ma cserélgettem ezüstöt gázra picit, ki tudja honnan nyomnak egy lekört.. 
Beze
Beze hétfő, 15:23
Előzmény: #41068  Beze
A futures ezüst viszont még a pénteki maxos szint közelében van, hiába piros 
Beze
Beze hétfő, 15:21
Bpali2 hétfő, 15:09
Simán lemehet az olaj is 57-ig..  persze lehet spekulálni felrántásra. De most nem hiszek benne hogyha gebasz lenne -olaj lesz menedék . Inkább bevillanhat a recesszió réme . alacsony kamatpálya képe. Inflációt is le kell törni ., szóval spekulálni lehet de nem kell beleélni magát senkinek.,
Nandi hétfő, 15:06
Furcsa módon még nincs fenn a múlt heti GLD ETF flow... pedig érdekes lenne.
Továbbra sem látszik az erő és a lelkesedés, de legalább még a 4,1K tartja.
Messziről nézve háromszögbe szorult az ár, hogy merre mozdul el belőle, jó kérdés. 4,2K fölé kellene menni.
randomly hétfő, 14:17
Előzmény: #41062  Bpali2
Igen, sejtem, de! Az olaj miért kerül "pont" annyiba mint a háború előtt? mert az emberek visszafogták a fogyasztásukat. Miért ne lehetne az ezüsttel is ez? AZ unió támogatási pénze sose fogy el? Napi 1 milliárd az EU mínusza Kínával és veszünk rengeteg ezüstöt tartalmazó napelemet a mínusz 1 milliárdból? Furi ez nekem. Nem mondom hogy ma veszek olajat újra de nem soká veszek mert szokott lenni fedezetként.
Bpali2 hétfő, 13:44
A narratíva kezd változni , nem biztos hogy az 50-et kellene erőltetni .. Nekem mielőtt az appos nímandok örülnének , K  mindegy merre megy . De valószínűbb a long irány ..
Bpali2 hétfő, 13:41
Előzmény: #41062  Bpali2
Nincs kedvem tételesen cáfolni ezért tömören fogalmaztam..
Bpali2 hétfő, 13:40
Előzmény: #41060  randomly
Baromság..
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai hétfő, 12:47
Előzmény: #41058  simonzoli13
Véleményem szerint igen, erre jelentős esély van, talán heteken belül.
randomly hétfő, 10:51
Előzmény: #41056  gyula1971
És ha a VW csoport 100.000 ember bocsájt el ... gondolom mert Én sem tudok újabb autót venni ... akkor biztos ebben az ütemben kell az ezüst is? Én egyszerűen nem értem mi folyik mostanában. Talán elértünk valaminek a tetejére, nem tudunk kifizetni ennyi mindent az olaj konverzióból. Ugye mindenhez olaj kell bányászat finomítás ... mindenhez nekem ne mondja senki green meg blue, mert kinevetem. Olyan drága már az olaj és Kína olyan hatékonyom / környezet szennyező. Még bele nem fulladnak a hulladékba mint Ruhr vidék anno a németeknél addig más itt nem rúg labdába mint fém alapanyag vásárló. Ha nem tudod eladni a terméked akkor nyersanyagot se veszel csak papír alapon ... lásd tőzsdei ár és a valós ár. Olaj sokkal drágább volt cashben mint a tőzsdén. 
Bpali2 hétfő, 10:17
Persze, konvergál a nullához .
simonzoli13 hétfő, 08:48
62,5 alatt kezdi a kereskedést az ezüst! Így vissza korrigálhat akár 50 euróig is?
Placi82 vasárnap, 22:03
Előzmény: #41056  gyula1971
Így van. Szinte alig vannak csak primer ezüst banyak és cégek. 
Ezüst a rez, cink úgymond mellketermeke. Ergo ha rez valami iknal fogva  lassul akkor ezust se sok lesz a piacon.  AG, PAAS lipikusznyi mennyiséget se termel, mint primer ezust bányászok. 
gyula1971
gyula1971 vasárnap, 16:39
Az ezüstnél marad a strukturális hiányAz ezüst az aranyhoz képest lemaradó eszközként jelentős felzárkózó ralit mutatott, majd 2026 januárjában rövid időre a fundamentumok által indokolható szintek fölé emelkedett. Bár a piac továbbra is strukturális hiányban van, a hat éve fennálló kereslet–kínálati rés várhatóan fokozatosan szűkül, elsősorban az ékszer- és befektetési célú kereslet mérséklődése miatt.Az ezüst kínálata az elmúlt 10-15 évben lényegében stagnált, mivel a kitermelés jelentős része más fémek – elsősorban réz, ólom és cink – bányászatának mellékterméke. Emiatt a kínálat csak korlátozottan képes reagálni a magasabb árakra, érdemi bővülés elsősorban az újrahasznosítás növekedésén keresztül volt megfigyelhető.Az ipari kereslet stabil támaszt jelentA strukturális hiány kialakulásának egyik legfontosabb oka az ipari felhasználás tartós növekedése volt, amelyet elsősorban az elektrifikáció és a napenergia gyors terjedése hajtott. Az ezüst kiemelkedő elektromos vezetőképessége miatt nélkülözhetetlen alapanyag a nagy hatékonyságú napelemekben és számos más elektrifikációs technológiában.Mivel ezek a hosszú távú trendek várhatóan a következő években is fennmaradnak, az ipari kereslet tartósan magas szinten maradhat.A kereslet másik fontos pillérét a befektetési célú vásárlások adják, ebbe a fizikai befektetési kereslet mellett részben az ékszerkereslet is beletartozik. Ez a keresleti komponens az arany ralijával párhuzamosan jelentősen erősödött, ugyanakkor a magasabb ezüstárak mellett egyre érzékenyebbé vált az árfolyam további emelkedésére.
https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nagyot-zuhant-az-arany-%C3%A9s-az-ez%C3%BCst-itt-a-besz%C3%A1ll%C3%A1si-lehet%C5%91s%C3%A9g/ar-AA27dZX5?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=6a4a6
Uhura vasárnap, 12:48
Előzmény: #41053  keeper
Anno amikor a Lehel hűtőgépgyarat megvették a svédek ebből a szabadalom hasznosításából megvolt a vétel ár. 
Igen egy nyomas különbség elvén működő mechanikus elem nélkül mükődő hűtőrendszer. 
De ez sem elnyeli vagy eltünteti a hőt hanem rgyszerűsíti a hűtést a hőátadás intenzifikálásával, a nagy kéményes naperőművek is ezen az elv alapján műkődnek. 
keeper vasárnap, 12:42
Előzmény: #40962  keeper
"A németeknél mennek a perek a szélerőmű okozta zaj és fényhatások, környzeti károk miatt (kitakarja a lapát a napot, megöli a madarakat stb.) , kell neki egy hatalmas betonalap, komplett brigád, ami felhúzza a létesítményt stb."
"de kicsit bonyolultabb szerkezet, mint egy napelem(park), ráadásul a turbinalapátokat folyton cserélni kell, ha nekirepül a madár sérül, ha erősebben fúj a szél és nincsenek megfelelően irányba állítva sérül rosszabb esetben tönkreteszi a turbinát is(kigyullad),  az idő előrehaladtával elhasználódik a szerkezet, amik elég költségesek és nem lehet csak úgy lepuccantani "
->
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/07/szeleromu-lebontas-nemetorszag-szelenergia-program
Bocs a szemetelésért.
keeper vasárnap, 12:39
Előzmény: #40971  Uhura

" Heller-Forgós tornyok nem biztos, hogy meg tudnák oldani környezeti negatív hatások nélkül a hűtést. "
.
Visontán pl. ilyenek vannak, mióta az eszemet tudom, az egyikben jártam is anno, lényegében a "legáramlás" - vagy nevezzük inkább tornádónak - hűti a rendszert, eddig nem panaszkodott senki sem miatta (annó a földrajztanárom szerint a tornyok csurig vannak vízzel :D legalábbis ezt az okosságot oktatta...). A németeknél ezeket a tornyokat rombolták le, így már atomerőművet újraindítani sem lehet egyhamar.
randomly péntek, 15:15
Igen megaludtam ez tény. A január végi buli zárás sem sikerült jól ... azóta nem mozogtam se ezüst se arany maradt valamennyi kb. 1/5-e a csúcson lévő pozíciónak. És most nem jókor világosodtam meg hogy jé ez esik esik esik. De mióta megvettem a shortot emelkedik. :-) OTP ott nincs baj, az áprilisi júniusi hinta szépen sikerült, de ez a short ez nem jött be. Most így  2 órával zárás előtt is valószínűleg viszem tovább ... szeretek elmenni a falig. :-) 
Bpali2 péntek, 14:02
Előzmény: #41049  randomly
A gond nem ezzel van . Az OTP-t nem értem én sem miért akarja mindenki annyira shortolni. Leírtam óvodások mosjára 40-43-47-50-53-57 így működik. Közben persze lehet lefelé korrekció ha a nemzetközi környezetben valami bizonytalanság árazódik . De ne legyél Ktamas . Ha már USA - akkor bankok vág bankokkal kapcsolatos adatok pl jelzáloghitel igénylések . A másik problémád hogy nem tudod párhuzamosan kereskedni az időtávokat . OTP alappal hosszúra long , mellette lehet bohockodni a hullámokkal. Shorttal játszani . De ez a kezdők szintje se . Te már haladók vagy BUX indexxel érdemes játszó hatni pozíciót fedezni . Most nincs idom konkrétan leírni mindent. Ja arany ezüst .. Honnan jött? Mondjuk onnan hogy a nagyok ellentétes fázisba vannak mint mi. A JPM 4600-át jósol mondjuk . Ez mit jelent ? Veszi a longokat mikor te még szórod sírva ..Ezerszer írtam a narratíva naponta változik . Warsh mond át másnap BÉT  harmadnap cét. Hetente adatok . Minden adott a volatilitáshoz . Kiváló terep a tradereknek . Napi 100-200 USD mozgás . A pénzt a profik így keresik napi 10-15 perc Trade egy ilyen likvid eszközbe . De te más kategória vagy . Neked alapból kell egy longpakk és shortold mellé. De a múltkor írtam 4 K már késő .. Tele a net charttal . 3920 köré várták akkor ne 4 -nélkül lépj be . Most írtam 4320 .. szóval a short nagyjából ott lehet érdekes de minimum 4200 felett ha valaki bátor .2 -önk közt van egy különbség . Én ha látom nem jött be a short akkor zárom 15 USd mínuszba is . Azt rá nyitok plusz longot . Fogok mondjuk 180 USD-t . Az alappakk megy tovább a ahort helyett cash .. azt kivárás .. tudom zavaros de hátha átjön a lényeg . Ja.. úgy nem fog menni ha érteni akarsz mindig mindent . Rá kell érezni be kell vállalni és tudni zárni ha nem jön be . Persze Warsh beszéde miatt ugrottunk igaz . De mire elolvastuk már az árfolyammozgás 10 perc alatt le is ment előtte . Én nekem az volt a szerencsém hogy felidegelted reggel a tökölészés fel le fel le . Shortolás zártam és belevettem longba majd elmentem melóba xartam rá .. oszt bejött .. de nagyon nem mázli volt . Ha belegondolok
Beze
Beze péntek, 13:18
Előzmény: #41049  randomly
Amit írtam. Túladott volt, meg lement a fibo szintekre. Ezen kívül a kamatemelés kiárazódása, az utóbbi napok munkaerőpiaci adatai miatt. Hogy jött az neked hogy 4000-nél shortolni kezdted? Az OTP célár is sima ügy a 48-50 ezer szerintem, mikor látsz egy 50-60 milliárdos napot ott lesz a vége a bulinak
randomly péntek, 13:12
Előzmény: #41047  Beze
Nem tudom miből jött ez a fel korrekció, nekem az utóbbi két év arany nyeresége el is égett szinte. És nem igazán tudok dönteni. 4350-nél már mínuszba megyek. Ez a hét, Arany és OTP short, mit mondjak nem sült el túl jól. :-)
splendidart péntek, 10:18
Előzmény: #41043  Bpali2
15 éve kiröhögték, aki az aranyra 2ezer feletti árakat mondott, most meg elképzelhetetlen a 3ezer alatti. 
Lesz az ezüst 120, csak a mikor a kérdés sztem. Ha az arany megy agyatlanba' 7-8ezer fölé, lesz az ezüst 200 is. Pl amikor egy globális gebasznál (Hormuzzal ellentétben) az arany újra menedék lesz. A gebasz meg mindig csak idő kérdése. 
Beze
Beze péntek, 09:54
Előzmény: #41046  Nandi
Amikor a TA-t emlegettem neked, erre gondoltam. Persze hogy megtartotta, mert csomó támasz és fibo szint volt, plusz lelki támasz is a 4000, túladottsággal. Ezüst ugyanez, az 55 dollarjával. János korábbi chartjai fantasztikusan jól működtek. Aranynál a 4300 körüli szint a mumus, ezüstbe meg talán a 66$ környéke. Ezek a felkorrekció célárai lehetnek. Ha eddig nem bírnak elmenni, nagy a baj. Ha elmennek, majd ott dől el a további irány. Lehet ebből még 3500-600 és 48-50$ is. Nem zárható ki semmi. A funda és a TA fantasztikusan összejátszottak most, a kamatemelés kiárazódása miatt vagy a TA miatt jött a korrekció? Jó kérdés ugye? :)
Nandi péntek, 09:42
Nos úgy tűnik a 4K (3,9K) megtartotta, ezzel párhuzamosan az ezüstöt is. A 4,1K megerősítve. 
A 3,5K lehetősége csökkent, így a várakozások újrakalibrálása szükséges. Egyelőre felfele, meglátjuk az ellenállások mit művelnek felfele. Bpali-nak piros pont beírva.
Beze
Beze péntek, 07:42
https://ibb.co/Rkr7bkCH
Pont mint a bitcoin, még az ár is stimmel :D
Bpali2 péntek, 07:04
Arany —> 4320, 4480, 4840 lehet érdekes egyszer ha….. 
Bpali2 péntek, 07:02
Pár embernek lehet ez tanulságos történet . 1–> ne akarj mindig pár nap után okos lenni ; sőt néha túl tanult egyetemista se .. 2 A piaci narratíva nagyon gyorsan változik ..3 A pénz ciklikusan odamegy ahol van tér bőven haszonra . 4 Nen kell minden “ elemzést” készpénznek venni.. 5 —> nem lehet megüszni a tapasztalatot : profik tudják már mit kell elhinni mire legyinteni . Meglátjuk mi lesz . Másik oldal meg 120 fölé várja az ezüstöt .. Akkor most hogy is van ez?😉😂
Beze
Beze péntek, 06:50
https://ibb.co/j9GjMNxy
Na elérte. Innen lesz érdekes. Ha leszakad, jöhet az 50$. Vagy jön egy jó kis felkör.
ASR péntek, 01:27
Előzmény: #41040  Nandi
Ez az írás nem elemzés, hanem intellektuális terrorizmus. Olyasmi, mint a lekváros babfőzelék mákkal a gasztronómiában. Nem maga a tipp fájdalmas, hanem a mészárlás, amivel levezették.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek