Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 péntek, 08:42
Előzmény: #39499  Placi82
NDX, DXY akartam írni javitva*
Szóval. 
Beindult a dollár védő mechanizmus a dollar fundig után.. 
Placi82 péntek, 08:35
Előzmény: #39496  MrSomm
Nem. Kockáztattam tovább a profitot, így is égett el belőle sok 10 millió   
A chart ha megnezed tegnapelőtt is, és  tegnap is szörnyen szarul nézett ki aranyra..... 
NSX, dollár, SXY, margin call effektus, mert minusz 5%ban volt az SP 500 beem volt. Makro környezet nem indokolta, cxcsak Reuters felé, és Barrons felé sugalmazott naraativak. De ez elég volt a lavina szerű pánik eladasokhoz amik ongerjeszto folyamatok voltak. 
Az a narrativa hogy magasra nyomja, hagyja a FED a kamatot, mert az olaj tartósan magas maradhat. Ja csak ez még az olaj cégek arazasaban nem látszik. Szóval az egész egy onelllentmondas. . 
DXY eset is, a 10y us bond meg 12 hónapja i január 18 an is például s kb itt volt..... 
Az egész nem stimmel. Így döntöttem. 
Szarrá manipulált a piac. N
Hogy bírod rohofes nélkül nézni, hogy calze letszzksegket banyak és aranybanya naponta esnek 10%ot,de az NDX gimi huni vacak végéig meg még nőnek is. Nézz rá az NDX, SP500 grafikonjara..... Éppen hogy nem mennek ATH rá kis túlzással..... 
Bpali2 péntek, 08:30
Sose értettem , hogyan tudnak emberek  pár órányi árfolyammozgás  figyelése után megállapításokat tenni aljról , a piac jövőbeli alakulásáról stb . Hagyjuk már . Mai napot akkor kérném beírni elsőnek .😂😂
Nandi csütörtök, 22:58
Előzmény: #39496  MrSomm
Tegnap napi mélypont körül zártunk, ez elég jó indikátor volt mára, be is jött. Ma volt nap közben fordulat, lehet reménykedni láttuk egy darabig az alját. 
Bár amilyen ütemben rombolják egymás olaj-és gázcuccait, ha ebben nem lesz hamar változás, csúnya dolgok jöhetnek.
MrSomm csütörtök, 22:25
Előzmény: #39429  Placi82
Es meg ma vettem ASM, VZLA, ABRA, COPJ-t, mert eladtam a LAC es SESG/ETL-t. En most azt gondolom, hogy megvolt a panik. Panikban nem jo eladni, de ezeket tudtam hirtelen beladozni. A LAC eseteben az uj ATM kiverte a biztositekot, igy mire kinyit a banya az egy reszvenyre juto ertek minimalis lesz. Sajnos...
Nem elhanyagolhato a valoszinusege, hogy hulyeseget csinaltam, de azt gondolom, hogy az ezust 70-90$ kozott fog hullamozni a kovetkezo ev-evekben. 
Seri csütörtök, 21:30
Előzmény: #39488  ASR
Első részvényem 2024 OTP, Telekom és 2025 Richter volt. Tavaly nyáron hatalmas törés jött az életembe és "szétcsúszva" eladtam az OTP-t és vettem 4IG-t. Hogy miért nem tudom, hiszen nagyon jó papír az OTP és a mai napig emészt ez a döntés. De legfőképpen a 4IG vétele. Azzal elbuktam az összes eddigi nyereségem, de nem adtam fel, újra terveztem (most már látva hogy rosszkor, januárban) és szét porciózva vettem hadiipari részvényt (Renk), ArcelorMittalt, CEBS (réz), NovoNordisk és Eutelsat részvényt. Van még 2024-ről hadiipari ETF (ASWC). Telekom továbbra is meg van. A Raiffeisent is eladtam. A megmaradt pénzemet gondoltam visszaforgatom az OTP-be és Raiffeisen bankba, de recesszió esetén a bankok nem jók. És mivel Magyarország leminősítése eléggé esélyes, nem merek OTP-t venni, főleg ilyen magas áron. 
Egy rossz döntéssel rengeteg bajt okoztam magamnak és már ott tartok hogy nem tudom kézben tartani a dolgokat, mármint befektetés terén 
Nandi csütörtök, 21:12
Előzmény: #39493  Placi82
Minél többen dobják be a törcsit, annál jobb. ;-)
Placi82 csütörtök, 20:23
Előzmény: #39490  Nandi
Majd ha újra 20%fele megy a silver  leasing rate ,akkor visszaszallok az ezüst vonatra. Jelentem leszálltam.....!!
Arany még van kb a  65% a . Kitartom még!.
Remény hal meg utoljára.....
Vagy gömbhal?🤣
Placi82 csütörtök, 20:18
Előzmény: #39491  Bpali2
😃😃😉
Bpali2 csütörtök, 19:59
Előzmény: #39489  Placi82
Ja mert 4.16 volt most meg 4.28 . De kár itt erőlködnöd faszságokon . A piac mindenképpen szórná az aranyadat. Mert “ lecsengett “ a sztori . Ezüst ugyanígy .-  😂😳
Nandi csütörtök, 19:58
Az ETF Exodus (a „rejtett” kínálat)A grafikonon a legszembetűnőbb medve jel a teljes ETF-állomány.
február 9.: 842,5 millió unciamárcius 17.: 804,3 millió unciaMíg a COMEX trezorjai kimerülnek, az ezüsttel fedezett ETF-ek felszámolódnak. Amikor a befektetők eladják ETF-részvényeiket, a vagyonkezelő alapnak végül el kell adnia vagy „fel kell szabadítania” a fizikai ezüstöt. Ez fizikai fémek piacra kerülését eredményezi, amelyek kielégíthetik az ipari keresletet vagy teljesíthetik a COMEX megrendeléseit anélkül, hogy a nyílt piacon fel kellene licitálni az árat. Lényegében az ETF-eladások "táplálják" a készletek kimerülését.
2. A lízingkamat összeomlásaNézze meg az 1 hónapos ezüst lízingkamat oszlopát. 2,84%-ról 0,69%-ra esett vissza.
A történelem azt mutatja, hogy amikor a fizikai ezüst valóban szűkös, a lízingkamatlábak megugranak, mert mindenki kapkodva próbál fémet kölcsönözni a szállítási kötelezettségek teljesítéséhez. Az összeomló lízingkamat azt sugallja, hogy az alacsonyabb készletszámok ellenére valójában rengeteg fém áll rendelkezésre rövid távon kölcsönzésre.
Placi82 csütörtök, 19:49
Előzmény: #39451  Bpali2
Ezt elfelejtettem, meg mondani, mert jött egy telefonom, hogy kb január 25 en ugyanennyi volt az US 10Y kötvény hozam mint most, de viszont az arany meg valami 5100 körül volt......... Szóval.......?!? 
ASR csütörtök, 19:41
Előzmény: #39487  Seri
Mit vettél tartásra? Mit és miért dobtál ki?
Seri csütörtök, 19:08
Előzmény: #39485  ASR
Eddig nem sikerült a stratégiám. Amikor realizáltam a veszteséget, visszament az árfolyam. Amikor elődöntöm, hogy többet nem ugrálok, (vedd meg és tartsd elevet követem) akkor meg jön Trump és megy lefelé folyamatosan árfolyama miközben nézem a számomra nagyon sok mínuszt. Nem egyszerű. 
Seri csütörtök, 19:03
Előzmény: #39481  Placi82
Köszönöm szépen 
ASR csütörtök, 18:03
Előzmény: #39476  Seri
Kezdőként a közelébe sem mennék a bányászoknak. Hatalmasakat mozognak, a gazdaságtanuk pedig egészen sajátos. Ha mégis, maradnék az ETF-nél, hogy ne fussak egyedi cégkockázatot.
A legfontosabb szabály: amikor bármit veszel, tudd pontosan, mit lépsz, ha rossz irányba megy a piac. Legyen stratégiád, mert a reménykedés nem az.
Seri csütörtök, 17:04
Előzmény: #39478  Bpali2
Igen, sajna. 
Azt gondoltam jó vételek lesznek (Arcelor Mittalal együtt ) de nem. 😏
DD
DD csütörtök, 17:04
Előzmény: #39452  Mal22
Borzasztó elavult egy fos fórum ez. Nem az itt lévő arcokra értem. :D Design, technológia, kezelhetőség.
Placi82 csütörtök, 17:00
Előzmény: #39480  Seri
Pont mielőtt kérdezted néztem rá a Sprott Copper ETF re 7%mínuszba van most. Figyelj hétvégén keresek nemeked egy jó rézbanya vállalatot 10PE alatt ezüst kitermelessel!!! Egy tuti jó osztalék fizető biztonságosat. 
1 óra munkával  alatt kitúrok neked egyért és én eskü még is veszek belőle.... Be is fényképezem ha kell.
De csak hétvégén, mert most a saját "szaromat" intézem. :) van belőle most bőven 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek