Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Azért nem kell hasra esni . Kb “ semmit” nem mozog az ezüst. Ami érdekes … Én amit halottam , hogy az Nvidia vezér 2 céget vett , vagy szállt be , ami fotontechnológiát használna a chipekhez . Máris nem kellene annyi réz . A Samsung 12 százalék körül esett . Illetve szintén Korea . Az Nvidia chipekhez , amiket használnak a data centereknél ; azoknak a DRAM memóriaigényét -80 százalékban ; Dél -Korea gyártja . Ami ha nem jut energiához - olaj - akkor igencsak komoly gondok lehetnek .
Úgy látom tarthatom amit írtam . Itt a bankszektor van per pillanat veszélyben . Ha nem fordul nagyon csúnya vége lesz mindennek . Nemesfémestől. Itt nagyon fontos hogy tudjunk több időtávon gondolkodni. Élelmiszerválság is jöhet fél év múlva úgy hogy most megnyugszik mondjuk a piac . Amiről szó sincs . Az ingatlan piac se ma fog visszaesni., pl
Nem nagyon volt idom ezzel foglalkozni, vlakai mar beirta ide, de csak most ellenoriztem le. CME already announced the cut on Thursday, March 5, 2026, and the new rates became effective after the close on Friday, March 6, 2026.
In CME’s own clearing advisory, COMEX 5000 Silver Futures (SI) were marked “Decrease” from 18% to 14% for non-HRP month 1 and the same pattern appears across multiple months. The same reduction is shown for related silver contracts such as COMEX Miny Silver, E-mini Silver, and Micro Silver. Ezek szerint megsem az az erdeke a CME-nek, hogybeszakadjon az ezust?
Nem véletlen 2-5 százalék a súlya a profiknál hosszú távon ..Szépen lehet a recessziót árazni , ha a sárgafejű nem tud valamit litalálni . Az USA még csak oldalak , meg a nagyok átsúlyozgatnajk. A BÉT meg recseg ropog .. De pont szerencse , hogy a jelentési szezon még fogja .. Ha! Eszkalálódik a helyzet a második negyedéves adatok már kevésbé lesznek meggyőzőek ///OTP, Telekom// . MOL kérdőjel - egyenlőre jó - ameddig lesz olaja.. Ja ingatlanosok is csak az első 2 negyedév amég relatíve “ biztonságosak” .. persze mindig ott a ha ..
Ez egy gyakorlati példa mennyi az arany “ értéke “ egy valódi háborúban . Tanulj belőle .—/ persze fizikai - spekulációra jó továbbra is . -// há mer egyszer jó lesz -// vagy nem . A geopolitikai elemzések értflmét meg most látjuk . A TA segít az egyes valószínűsíthető megálloknál persze ..
1000 hozzaszolas van :D osszefoglalhatnad, vagy osszefoglaltathatom valamivel, de egyelore ugy latom a tezisem folyik US, azaz szepen lassan de biztosan haladunk a stagflacio fele, sikerult egy szuper gazdasagot szetbaszni Trumpnak 1.5 ev kemeny munkajaval (persze itt a vegen volt segitsege is pl AI distruption, stb), de azert jelentosen odatett a tarrifakkal es most ezzel a meggondolatlan idiota haboruval. Jo hetveget.
Valszeg nem eri meg mert draga, de en ugy vettem eszre Claude tudja olvasni, ha ismered, tobbszor adtam ki researchre, elemzesre hogy nezze meg hogy volt az inflow outflow egyes instrumentumokban az adott napon es hibatlanujl megoldotta, es VandaTrackrol tudott infot szedni, probald ki... (lehet gemini is tudja, azt nem ismerem, nem teszteltem): https://www.anthropic.com/
Nekem ne irjad, 1000% te oldaladon allok, kb 20-30 orat tettunk bele egyik legjobb baratommal elemzesbe, nagykepuseg nelkul csak most hozzak le lapok amiket kinyomoztunk (Hormuz szoros gazdasagi hatasai, irani hadsereg felszereltsege, Trump politikajanak lepesei, nagyotmondasa, tularazott, erzekeny szektorok, stagflacio eselyenek ket szamujegyeve vallasa irani haboruval, olajar, majd inflacio majd fed nemhogy kamatvagas de kamatemeles eselye, dollarerosodes, gld, slv historikusan hogy teljesit igy, elozo arab haboruk, elozo tanker hajok kiserete hogy zajlott, 1970el kozs pontok es hogy jatszodhat le…) eddig az elemzettek szerint megy… De piac mit csinal Trump tweetel egyet hogy olajarat megoldja, tanker hajokat kiseri, biztositast fizeti es idiota retail szetvesz mindent es elmult idok legnagyobb futasa lesz, szerencsere shortoltam kicsit… Elmebetegseg, amzn 1.5 evig ulok benne szorny pozicioval mivel elmzeseinkbol kovetkezik h nagyon serulekeny leviszem pozit mit csinal na mit elmult ev legnagyobb rallijat tolja :D 5M HUFBa fajt ez… Brutal fajdalmas meg jo hogy par egyeb pozi valtoztatas miatt es usd erosodes miatt plusz de brutko… Amzn elotte halalra szivatott szoval aterezlek, fejem fogom mindennap mint egy vicc az tortenik USben manapsag, es mintha US kisbefektetok meg szavazok nem gondolkodnanak… De megerositelek Titeket kb 30-35% re felvittam nemesfemeim aranyat 5%rol az irani dolgok miatt, ennel szarabbul nem is mehetne ott, es kozben artatlan emberek halnak meg :(((
igen, arra van, sajnos nem hashimoto, annal par fokkal komolyabb es hashimoto sem tul jo… Privatban (ha lenne) elmondanam de itt publikusan nem, tulsagosan kezdek beazonosithato lenni…
Nemesfémből csak fizikai. Persze, most drága. De tavaly is ezt gondoltuk róla, tavalyelőtt is, és azelőtt minden évben. Mostanra azon vásárlások hozamai bőven meghaladták az akkori várakozásainkat.
Jó az aranyrúd. Eljon az idő, amikor csak az fog érni valamit. Bányakat az állam privatizalhatja, kivethet rájuk 50%os extraprofit adót , ETF et konkrétan baszogatod, fizikai fedezet a holdban. Kamu... A fiat valutát meg kihigitjak a segged alól... Az azért megvan hogy a dollár 2 generacio alatt az értékének a 97%at vesztette el???? Történelmi tény. Kár hogy nem vettem fizikai aranyat. Dollar szart se ér. Most meg nézem milyen drága egy 100 grammos is.
Amúgy 4H van rajta egy klasszikus manipulációs minta, amit a nagy bullion bankok gyakran csinálnak a COMEX-en. Ár leesik kb. 5050 alá egy hosszú kanóccalmajd azonnal visszaveszik... Ez azt jelenti hogy kiszedték a longot ....
Adják el a 400 PE as teslát... Adják - 30as PE cégeket sok 10 Mrd $capitalizacioju akár... Van sok belőle az NDX indexben. A z alapoknal 1-2%os aranytartalékbol kell venni az olajszektort? :)
Banya részvények - 7%ban ma is. És az arany azért alig mozdult lefelé..... Nincs tőkeátétetel, kiülöm. Ez van. Azért az durva hogy lassan oda küldik vissza a az aranybanyaszokat ahol 4000$"os szinten voltak. De az ezustnel is ez a helyzet. Valaki írta az olajat vettem 4 olaj részvényt oxy pbr, fang. Na tessék. Megnézni mit emelkedett. Mikroszkóp kell hozzá hogy lássátok azzt a fene nagy emelkedést az olajbanyaszok al, legyen az hagyományos vagy USA shale.!!!!! . Tudod mi emelkedik?? TESLA az kicsi zöldben volt mikkor raneztem 400as PE nel. Szóval nekem ne..... :)))
2023 őszén 1800$ volt egy uncia arany, a dollár nagyjából ugyanitt járt. Fura, hogy azóta hozzászoktunk az 5-össel kezdődő árfolyamhoz. Az arany ugyan visszakorrigált a csúcshoz képest 10%-ot, de a dollár erősödött 5-öt, így azért nem olyan tragikus a helyzet. Valószínűleg sokan kihasználják a nemesfémek vásárlóerejét a megbicsaklott részvénypiacon.
Már találgatják Trump papát mikor mondatják le Lehet itt bohóckodni az öreg biboldóval , de azt is börtön várja ; azért háborúzik. Mint Orbán a hülye szövegével -
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)