Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Na de ne én dumáljak. Valaki mondja meg mi lesz ezzel a szerencsétlen arannyal és ezustel.... Ezután a mai nap után Hátha olyat mond amit beépitek az elmémbe......!
Vixet a félelem indexet 2015 óta nezem. Ez az első szabály. Második ne légy mohó. :) Harmadik: jobb túl korán profittal eladni, mint túl későn veszteséggel. Remélem nem csesztem, rá mert én nem adtam el és annyira 1 lábon áll az egész portfólióm hogy csak 1 db uranos, 1 db kobaltos és 2 db olajos van benne. 5% al. 95% arany 2022 óta. És ezüst 2025 október 9 e óta meg még ezüst szektor Na ez az izgi most...... És még a fogam is fáj, ami hatalmas bukó mellé. Szívem szerint box zsákot pufolnék, olyan a hangulatom.
Ohh, nem csak ez van, én kb egy tucatrol tudok, sőt 2 feketesziklas érdekeltsegesről is olvastam a múlt hét elején. Na az ám a gebasz.... 😉 És mégis mozog a föld. Akarom mondani esik az arany. És úgy esett mint az elso Comexes letéti követelményes bulinal. A mozgása és járása felismerheto volt...... :)
Jól mondod, a VIX nincs a délelőtti listámon :-) de mostmár ott lesz csak saját karán tanult az ember ... :-) csak a délutánin van ... Réges régen mikor még kerekedtem USA részvényekkel.
Érdekes dolgok ezek most . Nehéz kisakkozni . A józan ész azt mondja a félidős választások helyreteszik ezt a bohócot . Addigra a vámok összes jogi kiskapuja is megszűnhet . Egy Trader azt írta , arra jók a rossz hírek ; hogy meg lehessen indítani a korrekciót . Na most az olajválság tökéletes hír . De közben alakul egy ingatlanválság is . .. Most ami itt látszik , hogy az oroszok jól járnak . Írtam 2 napja szépen küldik a gépeket Iránba .. Kína most kezd kapcsolni hogy szopó rollerre kerülhet , mert el lesz zárva az olaja harmadától . Kb fél év s nagy bajba lehet .. Trumpnak ez is lehet egy motivációja annak fényében hogy márciusban menne Kínába tárgyalni bizonyos ritkafek exportjáról ami nélkül behal az USA fegyver ipar . Kína most obégat hogy ki kellene nyitni a szorosr . Elfelejti , hogy leírta a medvét .🎃
9 milliard az lepkefing. Ezt ugatom. December 29 én valami 75 Mrd ment ki egész decemberben meg a tököm se emlekszik már mennyi de kbminden második munkanap 10-20 milliárd MBS Repo volt. Nu?
Valóban, szó sincs a kiszáradásról. A Fed is csak unalomból tolt ki tegnap 9 milliárdot a piacra, főleg MBS-en keresztül, nehogy berozsdásodjon a pénznyomda.
Minden nyugati penzugyi mainstream azt mondja, hogy a hatalmas dollárero nyomja le a bányász béka feneke alá az aranyat... Apátok f...t!!! DXY INDEX 99.2 Dollar index az lof.sz....semmi!!! Ha 110 lenne akkor oké, de ez így lepkefing.. Megy a narrativa gyártás a parasztoknak.....
Be hát. Én ezt ugatom. 3 napja. Irán az.nem Irak... 90 milliós nép. És azért az Ajatollahot jól. Megszervezte a rendszerét. Most belereagadhat ebbe Trump mint Putyin Ukrajnába. De Trumpnak fájni fog. Izraelnek nem. Majd megtanulja, hogy ne higyjen ezeknek megha ajándékot hozzak is.
Most őszinte leszek .. Engem is jobban érdekelt hogy eladják “ időben”; mint hogy aranyat vegyek . Gondolom még vagyunk páran így . A jegybankok húzták eddig az árfolyamot . De most helyzet van nem ez a fontos ..
Olajat értem. Csak vicces. De az arany??? Ezüst feléig ipari fém mint. Platina oké ezt is értem, de az arany??? Margin call effekt nem így néz ki. Ez kB COMEXes margin emelés re emlékeztetett elsőre, de az meg nem volt...
Igazad lehet. De miert kaptál rá 3 mínuszt, aki ezzel ellenkezni az fejtse ki mert érdekel. Mert most van 3 adjajara 1 even belül hogy akkora a divergencia, és ő ellentmondás ami úti egymást.. Ha likviditasi szárazsag van akkor hol van az FED és a repo?? De így dobálni el az aránya szektort és ezüst szektort mint a bolondok, hát a margin call effekt se igazolja. Itt meg kell lenni valaminek.
Öngerjesztő folyamat , rá ugranak a spekák az olajra —-> növelik az inflációs félelmet -> kamatemelés , hitelezés szűkülése , margin callok … majd rájönnek hogy recesszió felé is mehetünk - ott meg megin nem kell olaj..
Megmondtam félre kell állni . Be kell nyelni a veszteséget előbb mint utóbb .. Itt nem lehet kapkodni . Inkább maradj le ezer pont emelkedésről de minden nap nem kell minden emelkedő hullámba belevenni . Eleve figyelni kell az Amerikai bank indexet , az SP futurest , VIX ….. minden esést mutatott .
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)