Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 kedd, 16:26
Néha elég a józan ész … Minél jobban bonyolítód , több mindenre figyelsz elveszel a részletekben az elemzésben . Még itt egy hszt beírsz esik vagy emelkedik 1 dollárt . Ezt ma hányszor meglehetett játszani ? Szóval lehet hova fejlődni . Laci jól bemanőverezte magát az ingoványba . Én bírom de most rájöhetett hogy valakit tényleg érdekeltek a felvillantott morzsák ..
Placi82 kedd, 16:23
Előzmény: #37253  FR73
A fizikai arany tömb felmegy. Mert már most az van hogy a derivativ piacon Az esetek többségében dollárban számolnak el a felek egymással. De ha kiderül hogy nincs arany rúd amire a az ETC és ETF k épültek magyarán többszörös a papírarany mint a fizikainalomany vagy netán már nincs is letetekben, vagy nem annyi, akkor semmiképpen se gondolnám hogy attól hogy a papapir arany  tokeátteteles derivativ piac osszeolmik, akkor a   arany ára lemenne.?? Miért is.? Mindenki kézzel fogható fizikait akarna. Gondold el, válság van, dollár elveszti vilag piaci vezeti szerepét,visszafizetellen adosaghegyek maguknál temetik a piacot. Akkor a fizikai arany árfolyama esne, csak azért mert a derivativ piac összeomlott. Mindenki aranyat akar. Miért???? Mert az Senkinek sem az adosagga a többi penzpiaci termékkel szembe a világon. Mert tanuld meg minden pénz, kötvény, állami Bond egy adóssag kotelezveny. Kibocsajto adóssága. Arany független Londontol es a FED tol, is. Az arany senkinek se az adóssága. .
Mint a BTC, decentralizalt és államtól független. Csak az aranyat  sose lehet feltornin majd  qvantum számítógéppel. 
A derivativ papirarany es a fizikai tomb arany közötti különbség. Hogy az aranyat nem tudják úgy szaporítani mint az ETF /ETC. A fizikai arany fedezet az valós, a másik az csak  egy fugazzi. 
randomly kedd, 16:19
Itt is minden diagram azt mutatja, venni - venni ... de azért is látszik hogy ritkán van ilyen és nem tart sokáig. https://www.monetary-metals.com/data-science-charts/
Liberta
Liberta kedd, 16:19
Tudja valaki, hogyáll a cbk? 14 óra óta áll.
FR73 kedd, 16:01
Előzmény: #37251  Placi82
Tehát olvastad valahol, hogy 1000 tonna ezüstöt a saját tárolójába tett India, és ebből már azt írod, hogy "egyre többen"?
Kik még?
Mert ez a világ éves bányászatának kb 25-öd része? Mert az ezüstöt repülőn szállítani nem különlegesen ritka dolog?
Tehát miért is jelenti azt, amit írsz?
Például tudod, miről szólt az ügylet egyáltalán? Ki a tulajdonos? Miért van szüksége fizikailag az ezüstre, és miert épp Indiában?
FR73 kedd, 15:47
Előzmény: #37251  Placi82
Gondolkozz egy picit.
Ha van egy papírod arról, hogy Gipsz Jakab fizet neked 1 uncia arany árat, ha beváltod, de Gipsz Jakab széttàrja a kezét, hogy bocs, nem tudok neked fizetni a papírodért. Aztán Menő Manó is jelzi, hogy nem tudja kifizetni a  kibocsátott papírjait, nincs meg a fedezete.
Ha ez  hír megjelenik, mit fognak csinálni a derivatívák birtokosai, a többiek, akik eddig abban a hiszemben voltak, hogy a papírjukat napi árfolyamon visszaváltják?
Hát gyorsan szabadulni a papírjuktól, nehogy az ő papírjuk mögött álló is fizetésképtelen legyen.
Miért is menne fel a nemesfém ára ilyenkor?
FR73 kedd, 15:38
Előzmény: #37248  Placi82
Meséld el kérlek pár mondatban, mit jelez a földi halandónak a silver leasing rate? De kérlek, ne ctrl c ctrl v legyen az ai megkérdezése után, hanem pár szóban a véleményed, hogyan hat és mire, ha valami történik vele? Mi történt a múltban, mikor valami hasonló történt vele mint mostanában? Miért fog ugyanaz vagy miért nem fog ugyanaz történni most?
Placi82 kedd, 15:37
Előzmény: #37243  FR73
Ha buknak a derivativakkal, és nem teljesítenek a fizikai fedezettel rendelkező arany és ezüst ETF és ETC k. Akkor az árfolyam leesik.? Na ne vicceljetek már.  Kilő mint egy rakéta. Nincs arany csak papir, és akkor Dollárban számolnak el a felek. De egyre több a  leszallitastvkwrok kerok mint legutóbb most decemberben India szaros 1000 tonna ezüstöt kért, és baszki a COMEX repülőn szállítja le, LMBA bak  nem nem voltam ott személyesen nincs bizonyítékom csak olvastam...... Mielőtt valaki megkerdezi.......gunyosan.
randomly kedd, 15:37
Én a CVOL értékét figyelem is aszerint tréningelem magam. Ha piros akkor keresem a negatív híreket. Ha zöld akkor keresem a pozitív híreket. Majd eldöntöm az adott hírről hogy kacsa OR tény. Csak sokszor annyi idő van hogy ránézni a grafikonra azt dönteni ... 3/4 rész grafikon 1/4 rész hírolvasás. Így a hozamaim sem mesések, de az idén több a hozam mint a kétkezi munkából keresett pénz ... És ez nem az Én érdemem hanem hogy sikerült a magyar gazdaságot így lelassítani valakinek ... 
Bpali2 kedd, 15:36
Mit puffogsz ? Plusszot az kap főleg aki chartozik . Én kapok valaha plüss öt a tippekért amin kerestek ? Nagyon ritkán . Amúgy meg ha ezekkel a dolgokkal 3 hete jössz elő hitelesebb lennél  Ha meg ekkora profi vagy akkor tegnap minek zuhantál meg ? . .. nyugi van
Placi82 kedd, 15:23
Előzmény: #37247  Placi82
Azt se tudtak idáig ittnaz osszes  forumon. Mi a silver  leasing Rate.
Legalapvettobb ezust arupiuac  piac rezdulese, meroszama.... 
Placi82 kedd, 15:20
Előzmény: #37246  MrSomm
Na, ha te erre 4+kapaz én meg az összes hasznos infóra amire lovesetek se volt  akkor, a válaszom zéró.
Kapok 10 pluszt válaszolok. Ha nem, akkor nem nem :)) Mert ez sértő, most már. 
MrSomm kedd, 15:05
Előzmény: #37236  Placi82
Eppen arra nem valaszolsz, ami valoban erdekelne. 
En szeretem ezeket az adatokat leellenorizni megbizhato forrasbol. Nem ertem honnan tudod megmondani, hogy az elerheto papirmennyiseg csak 120-ad resze mogott van fedezet. 
Mikor ilyen kodosito valaszt kapok en szemely szerint ezekre tudok gondolni:
1. Kiszamolod.
2. Valaki kitalalta, leirta, valaki felkapta es tovabbadta. Elolvasod es pontosan azt, vagy valamennyire ferditve tovabb adod.
3. Kitalalod.
4. Valaki kiszamolja valami kozelito modszerrel. Leirja valahol es te tovabb adod. 
5. Megvan valahol, mint pl a jegybanki arany vasarlas mennyisege a Gold Council oldalan.
Amit vegkepp nem ertek, hogy ilyenkor miert nem lehet normalisan leirni. 
Bpali2 kedd, 14:48
Előzmény: #37244  Bpali2
Láttad az olajnál mikor megatív árak lettek mert kivitték az árut ..
Bpali2 kedd, 14:47
Előzmény: #37242  Placi82
Igazából nincs értelme ezen lovagolni. A kereskedelmi bankok amit kapnak pénzt a FEDtől az honnan is van ? Mi a “ fedezet “?-  vevő oldalról. Na most akkor az eladói oldalon levő ezüstre mi is a fedezet ?… 😂. Mivel tudnánk simliskedni ha csak az ipar meg a fizikai vevők kereslete dominálna ? Kinek lenne pénzze arannyal csencselgetni ??😂… Hogy tudna.a piac folyamatosan rekordokat dönteni ?… 
FR73 kedd, 14:44
Előzmény: #37242  Placi82
Két jól elkülöníthető kockázat van. Az ezüst vagy arany árfolyamát elsősorban a derivatívák határozzák meg, melyek nagy része egy fogadás az árra, tényleges háttér nélkül. Ha rossz partnerre bízod ezt a fogadási pénzt, akkor ha fizetésképtelen lesz, nem tudod érvényesíteni a jogod, te is buksz.
Ha viszont fizikai fedezettel vásárolsz terméket (ETC-k mögött ez van), a kockázatod maga az árfolyam.
Ha otthon tartod, ugyanúgy az árfolyam a kockázatod.
Ha tömegesen buknak a derivatívák, akkor az árfolyam is leeshet, ami egyformán kihat az ETC tulajdonosokra és azokra, akik otthon tárolják.
Placi82 kedd, 14:22
Előzmény: #37241  FR73
Nem erről van szó. Ez bonyolultabb. Az arany kereskedők mint az aranypiac. hú és társak a világon  természetes a 4%spread, hisz fenn kell tartani irodát, a Giziketa a pult mogott, etc... 
amirol én beszélek az globálisan és 100.000 szer nagyobb  volumenű téma. 
FR73 kedd, 14:11
Előzmény: #37232  Placi82
Physical Gold és Physical Silver ETC-k fedezete széfekben van.
Nem mindegy, milyen terméket veszel, de a "papír" ezüst és "papír" arany is ugyanúgy lehet fedezve, mintha otthon tartogatod a lapkát, érmét, rudat.
A tegnapihoz hasonló, napon belüli volatilitást a kiskereskedők (főleg a vételi áraik) nem követik le, hiszen ha egy short sqeeze miatt megveszi tőled 80-ért, majd fél óra múlva piacin csak 70-et ér, ennek kockázatat nem fogják bevállalni. Eleve nem viccből van legalább 4% spread itthon is a forgalmazóknál eladás és vétel között. Volatilis időszakban ezt kiszélesítik.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek