Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Mert szerinted, ha vége is lesz a háborúnak, ki akar majd újra nagy mértékben üzletelni putinnal és újra visszaállítani a totális orosz gáztól való függést?? Európa közben már más utat jár és nem csak az amcsi LNG útját... putin ezt az adut egyszer tudta kijátszani.
Törölt felhasználó2025. 01. 06. 03:40
Hétfő és újév napja van csak nem nálunk hanem az Oroszoknál. A járványhelyzet mintha fokozódna, látgatási tilalom van a legtöbb kórházban. Bezzeg nekem ma is menni kell így rövidre fogom. Ma többféle adatot is kapunk. Jönnek a nem ipari PMI adatok (jó pongyolán írtam). Minket csak a DXY szempontjából érint. De a CPI fogyasztói infláció is jön, ez talán kicsit érdekesebb a fémpiacon. De ma megtudjuk a német autórendeléseket is. . Ázsia Japán Nikkei megint pirosban nyitott. Ez már sok. Kína, Ausztrália zöld! 1:30 Japán szolg.PMI nem recessziós de nem huta a vártat 2:45 Kína szlog. PMI nagyot emelkedett!!! - Kínában is az összeszerelés helyett a magasabb hozzáadott értékű ágazatok fejlődnek 6:00 India szolg. PMI . Európa Rengeteg adat jön! Nem kell megijedni! A lényeg az EUR ne gyengüljön. 9:00-14:00- ig a legváltozatosabb adtok jönnek. 11:00 Német autó regisztrációk 14:00 Német CPI lesz talán a legérdekesebb. . Amerika 15:00 Brazil kereskedelmi mérleg 15:45 USA szolg. építòipari PMI- gyenge adat jó az aranynak, de rossz az ipari fémeknek 16:00 USA gyári megrendelések . Amim van azt tartom. Leginkább mostmár magamban a lelket a kezeléshez.Feltételes arany vételek vannak bent 2633 37 43 47 árakon. BÉT reméljük fut egy nagyot! Innen üzenem a Richter shortosnak már nem csak én fogyasztom a gyár termékeit de a járvány miatt egyre többen is. Ajánlom a maszkot, kerüljétek a tömeget!
Hát igen mert mindenki a TA-ban hisz! És csak azt figyeli :-) MOL is ilyenkor indult tavaly ... (20 napos átlépte 60 majd 100 napost) vegyünk hozzá mit mondanak a pingvinek? https://invst.ly/18a4qo
Azt mondja kedves barátom GERI-inv hogy: "csoda csapatod azt sem vette észre az ezüstben 3 napig zárva volt Japán XD" hmm ...hát azért jobban figyelhetnétek!
A helyedben én erre (mármint beruházni a majdani helyreállításra), nem nagyon blazíroznék. Lehet, hogy azért, mert nem követed a híreket, de az szinte biztos, hogy az újjáépítésben nekünk nem fognak lapot osztani. Köszönhetően Orbán, Putyin barátságának. Marginális szerepünk lesz benne. Pedig valóban nagy biznisz lesz. Bezével sok szempentból egyetértek. A menekültek befogadása értelmetlen és káros folyamat, ami hatalmas öngól lett, ahogy az unió bővítése is. (Különösen úgy, hogy, hogy a szabályrendszerek nem lettek kifolgozva. Talán minden extrém esetre nem is lehetne! Ami igazán káros, az nem a demokrácia (szerintem jobb formát még nem sikerült kitalálni, akkor sem, ha nem tökéletes!), ha em a mindent eluraló pc. (Píszí😆) És azt is látni kell a diktatúrákban, hogy mindig kitermeli azt a vezetőt, aki mindenhez ért, mindent leural és végül tévedhetetlennek hiszi magát. Kitermeli a saját tehetségtelen, ámde talpnyaló klientúráját. (A király meztelen meséje, annyira találó) Mindig oda jut, hogy nem a tehetség, szorgalom, tudás, munkabírás lesz az erény, hanem a megalkuvás, dörgölödzés és szervilisség. Ez pedig rányomja bélyegét a hatékonyságra, fejlődésre, innovációkra...mindenre, vagyis a fejlődés gátjává válik.
Szia! Itt vagyok, csak máshol van most a fókuszom, de figyellek Titeket :) Arannyal kapcsolatban sztem lehet ezt majd még venni 2600-on is...:) https://www.tradingview.com/x/IxkrvpIH/ (kék vonal)
Kérlek, higgy egy kémikusnak. Szedj vastablettát, pl. Béres készítményt, amiben szerves kötésű vas van + aminosavakat. Aminosavak kényelmesen rendelhetőek a neten, a vitamin áruházakban. Arginin, lízin+ C legyen közte. Kb 4 hét alatt a szervezeted összerakja a hemoglobin, újabb 1 hónap után a vörösvértestek is felépülnek. Veled vagyunk, cimbora.
Nagyon másképp látjuk. Én falusi/községi vagyok ... 30 éve került fel először Budapesti meló ... már akkor is néztem hogy mi van? Mi ez a pazarlás rongyrázás. Ezt azóta se tudtam kiheverni , nincs balatoni nyaralóm és villa a rózsadombon ... Ami itt ment 30 évig olcsó orosz fosszilis energiahordozókon keresztül az felfoghatatlan nekem. És mindig beszoptam mint Kijosaky, :-) ez így nem mehet tovább ... és ment ... és ment. Szóval mentek itt a migránsok ... migráció mindig is volt és lesz ... hisz mi is a Vereckey hágón jöttünk ide, és az utca harmada már el is ment nyugatabbra és az USA-ban. Jött helyükre más ... dübörög az ingatlan piac ... és nem magyarok veszik hisz nekik van hol lakni ... esetleg feljebb lép egy újba és a régit eladja "migránsnak" ... Azt hogy ebbe a politika mennyire tud beleszólni? Nem a kerítésért szóltak ... annak a biztosítók nagyon örültek ... azóta kicsit nehezebb a lopott autókat vinni délre de gondolom megoldják másutt ... hanem azért ami kerítés mellett van hogy vízen és száraz kenyéren tartjuk akik beakarnak jönni ... mindenféle kérdés nélkül hogy miért szeretne idejönni. Persze ha az Ő munkaerő kölcsönzője hozza akkor nincs kérdés úgy jöhet bárki. :-) Egyébként nagyon nem vagyunk népszerűek. https://www.consilium.europa.eu/hu/infographics/irregular-arrivals-since-2008/ És gondolj bele ha nem lesz gáz / nem tudod megfizetni ... hol fognak befogadni? Ott tuti nem ahonnan jöttek az utóbbi évek mingránsai ... :-) Szóval jó lenne tudni merre megyünk. És mi lesz a háború után. P bácsi akar majd velünk üzletelni? Ha nem akkor nagy baj lesz, nem tér vissza az olcsó olaj/gáz amire a Német gazdaság épült. _Szerintem_
én csak egy kis speki vagyok, aki üldögél az erdő szélén és hü**eségeket beszél - a politikával 14 éve nem foglalkozom, politikai híreket nem olvasom el, tv előfizetésem 17 éve nincs (illetve van, de azóta nem nézek tv-t) - (illetve most a Trónok harca miatt lett maxunk, mert ott meg tudjuk nézni)
mindig a háború utáni újjáépítés a legnagyobb üzlet - a pénzt adó "réteg" megkéri majd a "kölcsön" árát - a kivitelező réteg pedig a szűkös erőforrások miatt, a szokásosnál magasabb áron kapott munkákból jut hozzá a kiemelkedő nyereséghez
évek óta vannak olyan gyárak, akik szinte csak raktárra termelnek mindenféle terméket, amik az újjáépítéshez kellenek majd
csak abban az iparágban, amiben én dolgozom, azzal számolok, hogy minden emberi erőforrást el akarnak majd vinni itthonról az újjáépítéshez, úgy, hogy a mostani itthoni beruházásokat/üzemzavar elhárításokat sem képes lefedni az iparágunkban az itthoni meglévő emberi erőforrás állomány - elképesztő, épp ésszel most nem látható/fel nem fogható változások/folyamatok lesznek az újjáépítéshez szükséges ágazatokban
én erre próbálok valahogy felkészülni/befektetni - új emberek felvétele/kiképzése - plusz a jelenlegi erőforrások megtartása
Az eu nagyon gyenge. Nem tudom mi erősíthetné meg. Semmire sincs megoldása. Túl sok ország van benne és mind mást akar kis túlzással. Ez a rendszer nem működik hosszútávon jól. Míg volt 5 EU ország addig faszán erősítették egymást , kb mint a visegrádi országok, egy ilyen kis asztalos megbeszélést bármikor össze lehetett hívni. Aztán csak jöttek a többiek. Nemhiába vannak mostmár ejszakába nyúló meg hajnalig tartó miniszterelnöki viták stb, mert huszonvalahány ember akarja elmondani az ő igazát és meggyőzni a többit, ursula meg anyáskodik is még közbe fölöttük. Ebből a szempontból egy úgymond diktatúra vagy ahhoz hasonló felállás (lásd nálunk fidesz hatalom a köbön) sokkal hatékonyabb és az is lesz mindig. Mármint ha döntési helyzetben van egy állam. És kell a gyors döntés. Ha megnézed minden egyes nagy eu-s demokráciában mi megy? Francia, német, holland, belga, most már Ausztria is, egyszerűen egy rohadt kormány nem tud felállni meg működni és döntéseket hozni. Vagy csak ideig óráig képes rá és összeomlik. Nem a diktatúrát akarom védeni, de ha megnézed Orbánt az az asztalra csap az van amit mond és kész. Jön az éjszakai közlöny. A nagy demokráciák meg csak szenvednek, és tengenek-lengenek. Szóval nem tudom mi a fenét lehetne csinálni az eu-val de egy harmatgyenge fos az egész, nincs egy normális vezetője. Képmutató az összes. Drága a gáz vegye le mindenki 18 fokra. Megnézném ursulánál meg timmermansnál hány fok van otthon télen?! Na és hány migránst fogadtak be a 300 nm-es házukba a felső emeletre mondjuk. De Józsi bácsi tűrje el hogy jönnek szerbiából és a termést leszedik meg összeszarják a kertjét a németorszag felé vonuló "menekültek". És akkor ha mi kerítést építünk az EU és saját védelmünkre akkor g*cik vagyunk. Most komolyan, a németekkel mi lesz 5-10-20 év múlva? Nem zavarja őket hogy van már nem tudom hány tízezer ember, aki alapjövedelmet kap, csak mert menekült? Mit szólnának ha én oda mennék és én is követelném? Mert orbánisztánban nem tudok élni. Szóval a menekült dolog megoldása nem ez amit az unijó mond. Afrikába mi megy? Akkor indítsunk Afrika mentő programot és hozzunk ide Európába 10 millió afrikai éhezőt is. Vagy amennyi van. Nem ez a megoldás. Hanem a helyi körülményeket kell feljavítani. Abban segíteni. Azt támogatni. És akkor a helyiek fel tudják viragoztatni maguknak. Lényeg a lényeg, az EU gyenge mert nincs igazi vezetője. És Putyin tudta ezt ezért mert támadni. Az USA messze van, meg nem is gondolta, hogy ennyire belenyúlnak majd. Tévedett. De feladni meg nem fogja. Már én is afelé hajlok hogy Trump lesz a megoldás. Ez az ember még észak koreába is képes volt elmenni. Egy francia vagy német vezető fosna tárgyalni putyinnal, meg nem is akarnak igazából. Hogy lesz akkor itt bármi lezárás? Ebből a szempontból Trump még talán nem is olyan rossz tényleg, attól hogy egy idióta még van vér a pucájába. Valamit el kéne már érni mert a szegény ukrán és orosz katonák egymást ölik a hülyeség miatt. Huszonéves emberek. Igazából hogy milyen földön élnek ez után lényegében mindegy nem? Csak mégis jobb élni mint meghalni nem? Vajon hánynak van kedve a hidegben a családjától távol lövöldözni? Ráadásul testvér népek ők, nem is ellenségek. Tiszta baromság ez a háború. Csak oda kéne menni végre valakinek rendet tenni. Már néha tényleg az az érzésem hogy ez egy üzlet csak, mindenki jól keres rajta, fegyver, gáz és olaj szállítási üzletek, zsarolás miattuk, stb. Nem akarom elhinni hogy nem lehetne rendet tenni, vagy nem is akarják , vagy tutyimutyi mind.
USA-nak, NOTO-nak mindene van, csak embere nincs. Ukrán emberek élete árán vívja a világ az oroszok elleni háborút. Ez szégyen és csalás. Ott van egy nép, akinek élnie kellene, még akkor is, ha orosz a fennhatósága hisz az emberélet a legfontosabb. Beavatkozó 10-100-1000 -ne adj isten 10.000 "nyugati" katona halála esetén mi lenne? Más f@szával verjük a csallánt. Csak fogyjon a fegyver, nőjjön a feszültség, lehessen a zavarosban halászni, és főként, más dögöljön bele. egy "hívő" magyar barátom Bécsben, amikor egy 35 körüli pasit meglátott egy ukrán rendszános autóban a körgyűrűn: mi a f@szt keres ez itt ez a mocsok, amikor harcolnia kellene az országáért! Roppantul nem vagyok az oroszok híve, de hogy az EU ezt elcsesze, az biztos. És szerintem az USA miatt. Merkel alatt- bármennyit bírálhatjuk őt- ez nem történhetett volna meg. Amerikai alapok pénzügyei emberéletek árán??? Gyilkosok vagyunk akkor?
Akkor egy kicsit Én is .... az USA (Világ?) ilyen olcsón ennyi Orosz fegyvert még nem pusztított el. Lelke rajta P bácsinak megér ennyi Olajat/GDP-t elpazarolni, ennyit amennyit beletoltunk (világ) megért. Remélem P bácsi nem kapcsol nagyobb fokozatra mert azt megfogjuk érezni, de lássuk be ilyen egy háború ... ha elveszítem (világ) a vagyonom 20%-át. Na bumm, mennyit veszítettünk a II. világháborúban mi itt falu helyen szerencsére nem sokat csak annyit hogy egy helyben topogás volt meg éhezés, de mindenki életben maradt. Szóval amíg ott fogy a fegyver és élőerő ahol jelenleg az nekem (világ) mindent megér. Mint ahogy a HU választásokon is látszik. ---> https://www.youtube.com/watch?v=IF4D4FpAeLw
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)