Nem értek egyet, mert a hozamom nemcsak a bérleti díjból áll, hanem az ingatlanok értékének növekedéséből is. És amikor veszek ingatlant, akkor is számolok az ingatlan értékének növekedésével, (meg persze a felújítási költségekkel is).
Hellofresh fraktálelméletem: Mi a baj vele? Az, hogy a 20-as mozgóátlag leveri.De milyen idősíkon? Minden idősíkon (kék vonalat kell nézni) 4 órás - https://www.tradingview.com/x/Qtz1GGdZ/ Napos - https://www.tradingview.com/x/Qtz1GGdZ/ Hetes - https://www.tradingview.com/x/WeI1GWck/ Szóval először a 4 óráson kell fölétörnie, és eredményesen visszatesztelni, majd a naposon, és ott már vehető. Ha a hetesen visszaveri, már pluszban lesz, persze a mozgóátlagok naponta változnak.
Az egymillió dolláros kérdés, mit hívsz piacnak. Vagyis a nagy indexek túlértékeltségének mi vet majd véget. Lehet, hogy 24 óra se kell hogy megtudjuk, mert jön a Jackson hole összegzés. (VIX meg halott, hihetetlenül alacsonyan van ehhez képest.) Vagyis rotáció lesz-e vagy teljes piaci pánik. Azt írod, kötvényhozam emelkedés, szerintem ez már nagyrészt megtörtént és be van árazva (disclaimer: tartok bond futures longot, nem fáj, csak ha nevetek. -$1.1 éppen x1000, de volt -3 is). De tegyük fel, hogy feljebb mennek a hozamok, miért ne? Európai kötvényhozamok semennyire nem enyhülnek, az amerikai már igen, de elválhat a trend, lehet hogy pont most válik el. Ráadásul élelmiszerek kitörtek, búza, kukorica akkorát ment mint valami mémrészvény mostanában. Kakaó, cukor (Suedzuckert pont Te ajánlottad) szintén. Viszont, ha recesszió jön, a kötvényhozamok leesnek (persze ha a magas infláció vált ki recessziót, akkor előtte erősen felmehetnek). Ez olyan szempontból lenne jó, hogy a jegybankárok tudnának kifelé mutogatni, mi nem emeltünk kamatokat, jött a válság, néha jön, ilyenkor nincs mit tenni. Mi nem tudjuk, ki csinálta az inflációt, de biztos nem mi voltunk. Recesszió esetén az osztalékfizetők, ahogy a kötvények is felértékelődnek. Ha a gdp csökkenő pályára áll, és 3% fix hozamnak örülne mindenki euroban, a Vonovia €40 fölé menne. Persze a recesszió vagy akár előtte a kötvényhozamok tetőzése kiválthat olyan risk-off pánikot, amitől megnézheti a 2023as szinteket. A 2023as pánik is egy Jackson hole-lal kezdődött.
Pernold Richard vagy Perpetua Medical? Mondjuk ez utóbbiban ma nem volt vérengzés. Lehet, hogy nekem is ezt kellett volna vennem Diageo helyett. Mindjárt leiszom magam. Csak akkor nem Chivas Regal és Ballentines hanem Johnnie Walker! Mondjuk jó az osztalék, bennfentesek 90nél is vették. Tetszik.
Szánalmas jövőkép ez. Ugyanakkor csak magunknak köszönhetünk mindent. A mérhetetlen kapzsiság miatt vitt mindent a nyugat Kínába gyártani. Persze ettől nem lett olcsóbb egy termék sem, csak a nyereség nőtt. Aztán persze a kínai sem hülye, szépen megtanulta, hogyan lehet jót gyártani és most a fejünkre nőnek. Az az igazság, hogy meg is érdemeljük.
Lehet hogy lesz vw de hosszu tavon minden nemet autogyar kinai autot fog bergyartani. Monjuk a mercedes mar 19.5%-ban kinai, a stellantis-rol meg nehez eldonteni hogy kicsoda micsoda...
Hát a tőzsdéken ez a lényeg. Lásd valamennyire a jövőt. (Persze nem csak ott) Úgyhogy igen van egy jövő képem. Hogy ez mennyire jó, vagy rossz az majd kiderul . Sajnos próféta nem vagyok.
Nos Todi ez a stratégia akkor kifizetődő, ha a piac javulásában hiszel. Szerintem bármit is mondanak a felkent szakértők a piac a következő pár évben biztos, hogy inkább stagnál, vagy rosszabb lesz. Emelkedő kamatok: legalább további 100bp emelkedés várható szerintem a hosszú kamatokban. Euro övezet. Fiatalok nem akarnak röghöz kötést. Olcsó bérleti díjakat fog mindenki igényelni, amit populista politikával, vagy az állam belépésvel az ingatlan piacra valószínűleg teljesíteni is fognak. Recesszió: nagyon törékeny az európai gazdaság. Egy USA lassulás, kínai tovább terjeszkedés Recesszióba lökheti Európát. A pozitív dolgok : nagyon jó pénzügyi managnent a VNAnal. Imádom, amikor egy pénzügyes az első ember. Stabil bérleti üzletmenet hatalmas diverzifikacio. Brutálisan alulertekelt. Szerintem. Nálam ezért semleges. Remélem egy időre a politikai kockázat szeptemberben kiarzodik belőle. Ha nem, akkor nagy baj van. Sajnos.
Ugyanakkor egy mai cikk ami szemben a tőzsdével a valós német ingatlanpiacot mutatja: IngatlanokA befektetők ismét lakóingatlanokat keresnekA nagybefektetők régóta kerülték a német lakóingatlanokat. Most visszatérnek. A MEAG ingatlanpiaci vezetője, Haas elmagyarázza, miért összpontosítanak különösen a külföldi befektetők a német piacra. München. A német lakóingatlanok ismét vonzóbbak a befektetők számára. „Jelenleg egyértelmű vevői piacot tapasztalunk” – mondja Stefan Haas, a müncheni székhelyű MEAG vagyonkezelő ügyvezető igazgatója. Különösen a külföldi befektetők térnek vissza, akik átmenetileg elkerülték a német piacot. „Vonzónak találják az itteni árakat” – jegyzi meg Haas. A MEAG mintegy 16 milliárd eurós kezelt ingatlanvagyonával az ország egyik legnagyobb befektetője. A DAX-on jegyzett Munich Re leányvállalata. A német ingatlanpiac fellendülése már az év első felében is megmutatkozott. Bár a 30 vagy annál több egységből álló lakóingatlan-portfóliókba történő teljes befektetés, mintegy 4,4 milliárd euró, körülbelül három százalékkal elmaradt az előző évi szinttől, már most egyértelmű volt, hogy a piac változik. „Míg a tavalyi évet néhány nagyszabású portfólió-tranzakció jellemezte, idén az ügyletek száma nőtt” – állítják a BNP Paribas Real Estate szakértői. https://www.handelsblatt.com/finanzen/immobilien/...01/100249240.html
Eurós részvények vitasarok