Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive kedd, 15:48
Előzmény: #15055  todi
Te nem, más igen. Van benne potenciál és kockázat is.
Múlt heti, de most találtam: https://www.lynxbroker.de/boerse/boerse-kurse/aktien/carl-zeiss-meditec-aktie/carl-zeiss-meditec-analyse
einstein kedd, 15:11
Előzmény: #15058  TheSnake2020
Köszönöm
TheSnake2020 kedd, 14:46
Előzmény: #15030  einstein
50 naposba ütközik.  Hetes visszapattanas,  de honaposon még nem vétel.  Ha ez a honap hónapos fehér gyertyát, akkor már jobban néz ki. 50.6 a nyitott az előző hónapban es elég markáns fekete.  Negyedévesen nem tudta megtolni a Bollingert. Az 54 körüli szint nagyon erős ellenállás.  Ha megindul akkor nagyon fog menni . Szerintem. 
Csiszarg kedd, 14:40
Előzmény: #15054  einstein
Dettó.
buythedip kedd, 14:17
Előzmény: #15049  Steelman
IBM jelentésben ma azt mondták, az ügyfelek nem software-re hanem hardverre költenek inkább, ez üti most a szoftver szektort.
todi kedd, 14:13
Előzmény: #15052  thinkpositive
Mindenki úgy gondolkodik ahogy akar. Én biztosan nem fizetném ki a következő 30 év esetleges nyereségét előre egy kihívásokkal küzdő cégre.
einstein kedd, 14:05
én most vettem belőle ( sajnos higítás a dolog, mert feljebbről is van ) 
az UBS célárat vágott 160ra, elindítva a lavinát. A nagyok pedig a negyedéves jelentést próbálják az opciós piacon lefedezni, ez a kettő más sok volt. 
Kijön Q2 (remélem pozitív meglepetéssel) vége a cég "csendes" időszakának és törvényesen is nyilatkozhat a CEO, illetve folytatódhat a SRV.
...ez most vagy a világ átverése vagy kellemes beszálló ( a fair valeu 35% van a jelenlegi árfolyam felett, bár ez ilyenkor csekély vigasz )
buythedip kedd, 13:59
Előzmény: #15052  thinkpositive
A P/E egyik hátránya, hogy bármikor lehet egy rosszabb-jobb negyedév. Sokáig nyereséges cégek egyszeri leírás miatt csinálhatnak veszteséges negyedévet és ha a charton nézed a P/E-t, leszúr mínuszba.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 13:55
Előzmény: #15050  todi
A hozzászólásomban nem a példa időszak önmagában a lényeges, hanem a példa időszak a PE vonatkozásában. A februártól tartó időszak valóban mást eredményt hozott volna, de az pont nem igazolt volna semmit. A lényeg, hogy alacsony PE mellett is eshet valami és magas mellett is emelkedhet. Ha pedig netalán 4 hónap múlva megfordulna a helyzet, akkor sem gondolom, hogy az a PE miatt lenne. Számomra ez csak egy indikátor a sok közül. ;)
buythedip kedd, 13:49
Ha megjönnek a SELL ajánlások, lehet is venni :)
todi kedd, 13:34
Előzmény: #15048  thinkpositive
Pontosan. Az időtáv szabadin választható. Ha ezt a kérdést nem ma hanem február végén teszed fel akkor meg az ellenkezője jön ki mint most. Akkor a Vonovia volt 28,9. Hol állt akkor a Zeiss?
Szóval ilyen gyerekes hülyeségekbe ne menjünk már bele! Mindig lehet olyan periódust kiválasztani ami engem igazol és olyat is ami téged.
Ennél azért okosabbnak tartalak téged.
Steelman kedd, 13:18
Előzmény: #15039  buythedip
A SAP papírjait 22 elemző vételre ajánlja, 4 pedig csak tartásra, 200€-s célárak felett. A 267,1€-s éves maximumhoz képest már feleződött az árfolyam. Mintha csak a kairói piacon lennénk. Mondja uram, mennyit enged a feléből?
thinkpositive
thinkpositive kedd, 13:10
Előzmény: #15045  todi

Az időtáv szabadon választható. Mivel ismerjük a fejleményeket ezért csak az egyik döntés lett volna a helyes. És aki Zeiss-t vesz márciusban Vonovia helyett, annak most ugyanabból az összegből 1,5x annyi Vonoviája lehetne. 4 hónap alatt 50% és a Zeiss nem is volt ebben az időszakban a különösen jól teljesítő papírok között.
Röviden: csak az árfolyam számít. A PE-n meg lehet filozofálni, de egyértelműen nincs szoros összefüggésben az árfolyammal. A 30 pedig nem is számít különösebben magasnak.
buythedip kedd, 13:07
Előzmény: #15046  thinkpositive
Én se örülök neki, mert ezt vettem Delivery Hero helyett, amikor utóbbi 15 volt.
Ráadásul 4.6ért, szóval 22% mínuszban vagyok vele.
thinkpositive
thinkpositive kedd, 12:55
Előzmény: #15044  buythedip
Az elmúlt évben volt két jól kivehető szakasz a mostani előtt. Ezeknél nagyon szépen látszott a 6,9-es és az 5,2-es támasz, amiket akkor többször visszatesztelt. A mostaninál viszont hiába szaladt le az elején 3,5-ig, a támasz mintha inkább 3,8-nál lett volna. Már nem olyan szép a struktúra mint korábban, de nekem a további oldalazás nem szimpi. Csak a játék kedvéért jövő hét végéig: 3,2 alatt vagy 4,0 felett lesz.
todi kedd, 12:36
Előzmény: #15043  thinkpositive
A kérdés úgy helyes: milyen távra mit választana?
Nyugodtabban alszom egy 10P/e alatti stabil cashflowval rendelkező céggel mint egy felfújt lufival (30 p/e erős növekedési céget feltételez) aminek bevétele erősen függ kínától.
buythedip kedd, 12:27
Előzmény: #15021  thinkpositive
Technikailag a márciusi aljat próbálgatja. Hetesen az RSI divergens. Szerintem ha a jelentési, ami augusztusban van, nem jön fundamentális hír (profit warning, felvásárlás, bármi), akkor eloldalaz itt. 
thinkpositive
thinkpositive kedd, 12:24
Előzmény: #15041  todi
Igazságtalan hely ez a tőzsde. :)
Nem trollkodásból írom, ne vedd annak, de épp tegnap gondolkoztam rajta és néztem meg, hogy a Vonovia és a Zeiss március közepén 24 körül nagyjából azonos árfolyamon volt.
Vono az állandó 30+-os elemző várakozások és a kiváló cégérték ellenére is leesett 20 alá. Zeiss ellenben a tragikus várakozások mellett is volt ismét 30 felett.
Ebben a pillanatban is több mint 40% a Zeiss előnye (tegnap még 50% volt).
És akkor gondolkozzon el mindenki mit választott volna, ha egy képzeletbeli márciusi szavazáson az lett volna a kérdés, hogy melyiket a kettő közül.
todi kedd, 12:04
Előzmény: #15041  todi
Előremenő p/e.
todi kedd, 12:03
Előzmény: #15040  thinkpositive
Fundásan meg 30 P/E-n forog.
Azért ahhoz már egy combos növekedés kellene, hogy igazolva legyen.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek