Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 18:26
Előzmény: #14809  thinkpositive
Ó nagyon köszönöm a meglepit! :D  :))) Ááá az a csúnya piros már megint! :D (igen 2016 tól látni mekkora jóról maradtam le...akkor még nem próbálkoztam külföldön ..meg úgy egyáltalán...)  
Jó ötlet a szavazós topik, de ilyen mélyrehatóan kielemezni mint te tuti nem tudn.... amúgy már van egy topikom - Dip Kolléga rádumált az -USA részvények vitasarok- ra. Willkommen minden kedves fórumozónak!!   Csak sajna én nem tudom értékes elemzésekkel összesítőkkel emelni a topik(om) színvonalát mint Dip Kolléga itt a heti havi gyertyaösszesítőivel v Pomper Jani az FF-ben daytrade és egyéb elemzéseivel. Mondjuk úgy a topik nyitással én lettem a templom ajtaján az ajtófélfa. :D Kinyílok oszt "Jónapot" tessék befáradni! S az üres templomot a betérők töltik meg értelemmel... :)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 16:41
Előzmény: #14808  thinkpositive
Vérző szívvel .. én egyik vagyok a lefelé nyilak között... :((( (többször írtam már bocsánat az ismétlésért) Nagyon szeretem az EU-s autóipart. S nagyon szomorú látni ezt a leépülést... korábban írt fő okok miatt. Amit furcsállok ..vagy már nem is anynira ...hogy mindent lehetett tudni jó másfél éve..egyre rosszabb számok..Kína EU villany tudomisén... s állandóan azt hittem h csak szeretik a népek az EU-s autóipart és állandóan megvették (én meg nem értettem miért ..mert nagyobbnak véltem a bajt így az én sacc exhas laikus  diszkontot sosem érte el egyik autós rv árfolyama... most meg jajj hirtelen mégis)? (utóbbi hetek igen erős lekanyarodásai) Lehet az van . 1 nem tudom mennyire előre áraz a piac...ezért én fúl korán váratam (el) a diszkontot. 2 most még nagyobb a baj mint amikor nem értettem, így a piac előre is áraz (a szokott idővel előre?) és helyesen is, mert lehet most van itt az ideje. ..? Sokak szerint még csak most jön a java. (sokak fórumozók tán elemzők) Ám ami fontos lehet az egyik Pf es podcastban : " nagyok - intézményiek nemcsak a rv eket sortolták hanem a vállalati kötvényeket..s nem is kis tételben! Tehát nagyon nagy összeomlást várnak ezek a szereplők" (nem szószerint idéztem de a lényeg ez) Így én várok de figyelek...  
todi vasárnap, 15:16
Ha valaki unja magát és a német tudását akarja fejleszteni:
https://m.youtube.com/watch?v=uOJn1pc1RHg&pp=iggUQAFKEEhKRkk1cXhIUkVkMmd4Y3Y%3D&ra=m
Spiller vasárnap, 13:14
Előzmény: #14808  thinkpositive
Nemet energia dupla kett, költsegnövekedesek.. Orosz piac kiesett, kinaval megy az izmozas, usa vamok, japanoknal a fiatal jakuzak mar nem mercit vesznek. A nemet belföldi kereslet csökken. A népek tskarekos üzemmodban vannak ebben a valtozó vilagban. Nemeteknel bem a beruházásokra mennek penzek hanem fegyverkezesre. Ha van fegyver csak egy rossz mozdulat es összedurranbak orosszal. Ukranok is nyelik a nemet penzt mint kacsa a nokedlit, es meg ott vannak is migransok akik terhelik a szociális rendszert.  Nem mellesleg bizonytalanság az energiapiacokon és a beszsllutoi lancokban. Nem szep.
TozsdeMagus
TozsdeMagus vasárnap, 12:31
Előzmény: #14803  TheSnake2020
Videken van eleg szallas!De mindenki a varosban akar ossze zsufolodni
todi vasárnap, 09:04
A Német Gazdasági Intézet tanulmánya szerint a németországi lakóingatlanok tulajdonos-lakói adóhátrányban vannak a bérbeadókkal szemben. Egy 300 000 eurós nagyvárosi lakás esetében ez 15 éven belül körülbelül 87 000 eurós hátrányt jelent, mivel a bérbeadók levonhatják a költségeket, és ebben a példában közel 9%-os hozamot érhetnek el (a tulajdonos-lakók 6%-ot).
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 08:42
Előzmény: #14799  Zoltanovitsch
Csak a te kedvedért (tettem bele egy meglepit is. :D), de a többi szektort nem vállalom. Amúgy nyithatnál egy szavazós topikot. ;)
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 08:35
Előzmény: #14732  thinkpositive
### Szavazás ###

Az autóipari részvények 2027 Q2 záró árfolyama merre mozdul a 2026 Q2-höz képest?
Fel: Emelkedés
Le: Csökkenés

Referencia (2026 Q2):
 - Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (BMWG) - 57,260
 - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (P911_p) - 43,51
 - Ferrari N.V. (2FE) - 323,65
 - Mercedes-Benz Group AG (MBGn) - 43,920
 - Porsche Automobil Holding SE (PSHG_p) - 26,960
 - Renault SA (RENA) - 25,08
 - Stellantis N.V. (8TI) - 4,99
 - Volkswagen AG (VOWG) - 72,05

20 éves viszonylatban így néznek ki: https://invst.ly/1iidcx

Sajátomra szavazni nem tudok, nekem továbbra is lefelé az irány, de az alacsony bázis miatt kisebb meggyőződéssel, mint tavaly.
todi szombat, 15:04
A németeknek meg különösen vigyázniuk kell az elveszünk valami valakiktől dologgal.
Volt már rá  péda a történelmükben. Aztán tudjuk hogyan folytatódott…..
todi szombat, 15:01
A világon sehol sincs ideális lakhatás aztán mégsem állt meg az élet. Még a sokkal rosszabb helyeken sem.
TheSnake2020 szombat, 14:05
Előzmény: #14802  todi
Hosszútávon a lakhatasi kérdést meg kell oldani. Populista megoldás lesz. Vagy lakás foglalás. 
todi szombat, 13:21
Előzmény: #14800  TheSnake2020
Nem tudom, hogy mit fugyeltél az elmúlt 2 naoban de a populizmust ingatlan ügyben épp most rendezik(ték) le Merzék egy szövetségi törvénnyel.
Ezt csak egy másik szövetségi törvénnyel lehet felülírni amit ha mondjuk a baloldal hatalomra kerül már nem érdekük meglépni mert onnantól nem megy a külföldi tőke Németországba. Illetve a demokrácia bukásával lenne egyenlő ami viszont drágítaná az állam finanszírozását mivel egy nem demokratikus ország kötvény felára magasabb. Ez kormányzati pozícióból senkinek nem érdeke. Merzék sem a Vonovia miatt léptek hanem a növekvő nemzetközi visszhang miatt ahogy Merz el is mondta. Bizonyítaniuk kellett, hogy No. demokratikus.
Kisebbségből meg mindenki azt pofázik amit akar az semmit nem jelent.
Nézd meg mekkora pálfordulások vannak amikor hatalomra kerül egy ellenzéki párt. Majdnem mindenben szemben megy a korábbi önmagával.
Ami a reális a következő években atmz ingatlanokkal kapcsolatban az a Commerzbank tegnapi tanulmánya amit feltettem ide: évi 2-2,5% ingatlandrágulás, második félévben pedigkamatcsökkenés.
TheSnake2020 szombat, 11:15
Előzmény: #14798  TozsdeMagus
Nem biztos,  hogy rossz, de szerintem hónapos visszateszt jöhet.  Egy biztos, ha megerositi a kitörés hónapos charton, akkor akár duplazhat innen.  
TheSnake2020 szombat, 11:13
Előzmény: #14796  todi
Az ingatlan kérdésre a politikusok populista választ fognak adni. Azért erre semmi kétségem nincs. Az a kérdés,  hogy ki kezdi, mikor , és hol. Lehet, hogy addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán,  de ha a fiatal korosztalyok láthatási költségei nem enyhülnek,  ( rövid távon szerintem biztos nem) akkor valakinek eszébe fog jutni a tömérdek üres lakás és a bérhez viszonyitott magas bérleti díjak.  Lehet vele szavazatokat szerezni. Örülök,  hogy most Németországban ez a fajta gondolkodás átmeneti időre háttérbe szorul talán.  Induljon meg a VNA es menjen el a hónapos gap fölé.  Amen.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:41
Előzmény: #14732  thinkpositive
Autós szavazás. 
Erre a tippelős játékra és eredményhirdetésre csupán egy like -ot nyomtam, de ez ennél sokkal többet ér! 
Nagyon jó ötlet volt ez Thinkpoz Kolléga!! Sőt lehet ennek folytatása v hadiiprra v més szketorra (pl sör) :))) adaptálása kis remek lenne. 
Különösenaktuális  most az autós szektor hisz "nagy sztori" - baj van ... s egyre növekvő kínai nyomás alatt .. érdemes e lessan aljakat keresni az EU.-s autóiparban vagy még most is korai? Tényleg lesznek eltűnő márkák és bizonoysan túlélők?  (Én arra tippelek h a konglomerátumokból tűnhet el pár gyengébben muzsikáló márka mint tán Opel Alfa Maserati? Seat? Cupra pl. Amúgy egyik eltűnésének sem örülnék pláne nem piacellenes kínai döm-ping-pong miatt... v buta EUs szabályozói öngólok miatt ...
TozsdeMagus
TozsdeMagus szombat, 10:33
LUFTHANSA vettem 9,8 euron ket hete! 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:14
https://invst.ly/1ii6uh
Fregatt sztori ide vagy oda (Zuhanás majd visszavétel) sztem a trend nem sérült (Már nálam ha nem tévedek nagyot) Most kéne nagy forgalommal 1200 fölé menjen, majd erős visszapatt a leszorítóról h törjön a trend.Ha a kövi lekörben -bármi okból is - lejön kb 800 ig akkor sem tört a trend. Lefelé is van megálló, lesz ennek alja (mert nagyszerű cég) csak én nem tudom merre -hol? :D 
todi péntek, 21:14
Előzmény: #14795  todi
Évi 2-2,5% ingatlan áremelkedés 1,5-2mrd € ingatlanportfólió növekedést jelentene a Vonoviának.
Az LTV szépen csökkenne “magától”.
todi péntek, 21:05
ÚJRA DRÁGÁBBAK VÁLNAK A NÉMET HÁZAK?
2026. július 3. Top Charts Commerzbank Research
A megnövekedett kamatlábak és az iráni háború okozta bizonytalanság a németországi lakóingatlan-piacra is hatással van. A magánháztartások vonakodnak jelzáloghiteleket felvenni, ami visszafogja a keresletet. A sok régióban tartósan szűkös kínálat azonban arra utal, hogy az árak továbbra is mérsékelten emelkednek.
A múltbeli teljesítmény, az előrejelzések és a szimulációk nem jelzik a jövőbeli teljesítményt.
A Perzsa-öbölbeli háború lelassítja a német ingatlanpiacot…
Az iráni háború az elmúlt hetekben megterhelte a német lakóingatlan-piacot. Egyrészt világszerte emelkedtek a hitelek kockázati prémiumai, következésképpen a németországi jelzáloghitelek kamatlábai is emelkedtek, ami megnövelte a lakásvásárlások finanszírozási költségeit. Ezenkívül a magasabb energiaárak csökkentették a vásárlóerőt, ami szintén megnehezíti az ingatlanok finanszírozását.
…de valószínűleg csak átmenetileg…
Ezek a tényezők azonban valószínűleg átmenetinek bizonyulnak. Ezért arra számítunk, hogy az inflációs ráta egy ideig 3% közelében marad, az olajárak további csökkenése ellenére. Ez azért van, mert a vállalatok egyre inkább áthárítják magasabb költségeiket ügyfeleikre, ami végül a magánháztartásokat is eléri. A globális inflációs ráta várhatóan jövőre ismét csökken. Ezzel a háttérrel a Fed és az EKB valószínűleg a jövő év közepétől ismét csökkenti a kamatlábakat. Mivel a piacok egyre inkább erre számítanak az olajár csökkenésével együtt, a német államkötvények hozamai, amelyek szintén erősen befolyásolják a jelzálogkamatlábakat, valószínűleg ismét kismértékben csökkennek az év második felében.
…ami a lakásárak további emelkedésére utal…
Ezenkívül az emberek vásárlóerejének helyre kell állnia az infláció újbóli csökkenése és a továbbra is stabil jövedelemnövekedés miatt. Ez némileg javíthatja a lakóingatlanok megfizethetőségét, amely az év első felében a magasabb kamatlábak miatt szenvedett (1. ábra). Ez arra utal, hogy az ingatlanárak – az év első felében tapasztalt gyengülési időszak után – az év későbbi szakaszában ismét emelkedő tendenciát mutatnak, és az elmúlt két évhez hasonlóan Németország-szerte átlagosan évi 2-2,5%-kal fognak emelkedni.
tothjoco
tothjoco péntek, 19:10
Előzmény: #14793  TheSnake2020
Köszönjük. Akkor lszi jelezd h mikor érdemes szerinted. Én eddig 3 pakkot vettem, tervezek még. 
TheSnake2020 péntek, 18:08
Előzmény: #14790  fpeter1982
Nem dráma,  kockázat kezelés. Engem a funda csak nagyon hosszú távon érdekel. Viszont van egy mennyiseg , amit fel akarok építeni ebből a papírból.  Pont azért mert jónak tartom a céget.  Ezt szeretném minél olcsóbban megtenni.  Kb. 8 -9 hónapja adom veszem.  Most nem adok többet el, mert igen, benne van egy erősebb kitörés is. Most a naposrol vissza. Hetes bollinger szintén beutotte a fejét.  20 hetes lefelé jön . Remélem én is, hogy a következő jelentés megforditja. Jelenleg naposon van remény.  
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 17:52
Előzmény: #14786  Seri
Te jó ég mik ezek a cégek? Sosem hallottam róluk! :D (RHM oké) No igen hááát na.. az EU hadiipar (nálam) elemt egy időre... nem nyúlok utánuk. Az meg h valamiről lemaradunk ALAP! :D Inkább maradjak le valamiről mint ragadjak be valamibe. :)))  (Nekem tav .Puma pánik) :D   Millió más dologról meg rendszeresen lemaradok.. :D 
fpeter1982 péntek, 17:05
Előzmény: #14790  fpeter1982
Centtel
fpeter1982 péntek, 17:04
Előzmény: #14789  TheSnake2020
Még drámaibb lett volna ha azt írod, hogy 3 euró felé megyünk, végülis az is igaz lett volna. Bármikor amikor egy center mozdul lefelé, akkor 17 illetve 3 euró felé is megy egyúttal.
TheSnake2020 péntek, 16:50
VNA napos ellenállás visszaloki úgy tűnik. A helyzet annyit változik nálam,  hogy az islandot már nem szabad betoltenie. Csak nagyon sokára, vagy utána azonnal vissza a 20 napos fölé.  Jobb lenne, ha nem töltené be. Ha betolti és alatta marad, akkor sajnos megyünk az úton 17 felé. 
simonzoli13 péntek, 15:34
A Carl zeiss-ag törjön ám ki most már!!!! 29.060
Leno péntek, 15:14
Sziasztok, Signify-t (Light) követi valaki? egészen csábító szintre esett, véleményem szerint vissza táncolhat 20 környékére.
Seri péntek, 13:51
Előzmény: #14784  Zoltanovitsch
Én pedig RHM, CSG és TKMS , de addig vártam ezzel is, hogy tegnap elszállt az árfolyamuk most pedig már nem merek venni, várom a korrekciót, ami szerintem nem fog eljönni. 
Tegnap reggel akartam CSG-t venni, de azt gondoltam ismét csak egy felrántást látok, de mire ismét ránéztem akkor már fogtam a fejem 😅
todi péntek, 13:04
Meredek bérleti díjemelések a nagyobb német városokbanNémetország 40 legnagyobb városában az elmúlt tíz évben 51 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak. Ez derül ki a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) felméréséből, amely az Empirica piackutató intézet adatain alapul, és amelyet a Német Hírügynökség (dpa) szerzett meg.
A felmérésből kiderül, hogy például Berlinben, a tanulmányban szereplő legnagyobb városban a kért bérleti díjak a 2016 eleji átlagos 8,93 eurós négyzetméterenkénti árról 2026 elejére 15,80 euróra emelkedtek (ami 76,9 százalékos növekedést jelent). Hamburgban, a második legnagyobb városban a bérleti díjak 54,2 százalékkal 16,18 euróra, Münchenben pedig 51,6 százalékkal 23,26 euróra emelkedtek. Különösen meredek százalékos növekedést regisztráltak olyan városokban, mint Rostock, ahol a bérleti díjak 83 százalékkal emelkedtek, átlagosan 11 euróra, és Lübeck, ahol 71,3 százalékkal 12,52 euróra.
A felmérésből az is kiderült, hogy például Berlinben a kért lakbérek 83 százalékkal, átlagosan 11 euróra emelkedtek, Lübeckben pedig 71,3 százalékkal, 12,52 euróra.... Az országos lakbérek befagyasztásának péntektől vasárnapig tartó akciónapjai alkalmából Stefan Körzell, a DGB alelnöke határozottabb politikai fellépést sürget. Szerinte több beruházásra van szükség a szociális és állami lakásokba, valamint szigorúbb szabályozásra a túlzottan magas lakbérek ellen.
Körzell konkrétan azzal vádolta a kormánykoalíciót, hogy a lakhatási támogatások csökkentését tervezi. „Ezzel ismét a költségvetési kiróttétet a legkiszolgáltatottabbak ellen forgatják, ahelyett, hogy végre a nagy vagyonnal és örökséggel rendelkezőket vonnák felelősségre” – mondta a Német Hírügynökségnek (dpa).
Forrás: dpa-AFX
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 11:23
Előzmény: #14777  CsLaci
Szerintem az elmúlt napokban az RHM fregatt bisznisz részleges beárazása (Todi itt lentebb bemásolt cikke pl.) és elesése miatt RHM esett nagyot és rántotta magával a szektort. ETF hatás??? Hmmmm..........  utána elég szép felfelé kör lett belőle így  hadiipari rv eket túlhúzták felfelé.. így ma (szvsz) csak lefelé korreksőőn lehet: 
RHM, Saab, Thales, BAE, Leonardo. ezeket követem 
todi péntek, 10:06
A JP Motgan tartós olajáresésre fogad ahogy nézem:
A JPMORGAN 28 euróról 26 euróra csökkenti az ENI célárát. Túlsúlyozott.
ENI S.p.A.
20,46 euró0,20%31 perccel ezelőttRészvényértékelésA JPMORGAN 6 GBP-ről 5,50 GBP-re csökkenti a BP célárát. Semleges.
BP PLC5,435 euró0,24%31 perccel ezelőttRészvényértékelésA JPMORGAN 86 euróról 83 euróra csökkenti a TOTALENERGIES célárát. Túlsúlyozott.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek