Nagyon sok pénz van kint, nem lesz hova tenni, főleg akkor, ha a tőzsdéken visszaesés lesz a gazdaság lassulása miatt. Vagy, elindul egy spirál felfele, na akkor érdekes lesz ...
Ha tovább mennek a kamatok, akkor sok ország finanszírozása nehézkes lesz. USA, Olaszország, Franciaország esetén pedig kilátástalan. Én inkább a Zsiday véleményét osztom, mindenki lejjebb fogja hozni a kamatait, illetve rendeznie kell a bevételeit-kiadásait.
Mucic 2 napja egyértelműen elmondta a FAZ interjúban, hogy az ingatlan áremelkedés idén is folytatódik irántól függetlenül. Idén 2-3% növekedéssel számolnak. Azért azt se fekejtsük el, hogy az ingatlan mindig is az infláció elkeni védekezés eszköze volt. Ez ma sincs másképp. TA: kérdés: ha fejete kesz a negyedéves gyertya és utána a 10 éves kanat keesik 2,7%-ra akkor is 20€ felé megy az árfolyam? Na ennyit a TA-ról.
Az én válaszom is ez lett volna. Te is tudod, hogy általánossagban az emelkedő kamatok, a stagflacios környezet nem tesz jót az ingatlan piacnak. Nem hiába árulja a svéd portfóliót. Ha a 10 éves kamatok felmennek 3,5-4 százalék közé (ezt várom) , akkor még nehezebb lesz. Különben én továbbra sem a német 10 éves kötvényhez viszonyítanam az árazás, hanem a legnagyobb kamatot kínáló fajsulyos Eurozonas ország 10y kötvényehez. Olasz, Francia. Mindjárt más az osztalék előny, alig 150bp. Továbbra is látni benne potenciált, de nagyon fontos ez a negyedéves gyertya. Hidd el ha fekete, akkor bemegy 20 alá. Hetesen egy zászlót még el tudok képzelni. Nagyon kellene.
Earnings callon egyik elemző konkrétan rákérdezett, higy az Iráni háború óta látnak-e megtorpanást az ingatlan piacon és Mucic válasza az volt, hogy nem.
Szerintem a telek és ingatlan értékesítés kemény dió lesz ebben az évben. Az árak altalanossagban nem felefe mennek sehol. DE recesszió közeli állapot. Ettől én nagy bevételt nem várnék. Ki fejleszt, ha a legnagyobb se akar nagyon?
Rheinmetall a tegnapi jelentés utána ma is meredek pályán van... (Ahogy látom- gyors pillantás: elég rossz számokat hozott a cég.. 64 es P/E -n ez vajon hova fut)?
Németország: Az össztermelés márciusban 2,8%-kal csökkent éves szinten, ami a vártnál nagyobb visszaesés. 1,9%-os visszaesésre számítottak. MostRövid hírNémetország: A kereskedelmi mérleg márciusban 14,3 milliárd euró volt. 17,8 milliárd euróra számítottak. MostRövid hírNémetország: Az össztermelés márciusban 0,7%-kal csökkent az előző hónaphoz képest. 0,4%-os növekedésre számítottak. MostRövid hírNémetország: Az export márciusban 0,5%-kal nőtt az előző hónaphoz képest. 1,5%-os csökkenésre számítottak. MostRövid hírNémetország: Az import márciusban 5,1%-kal nőtt az előző hónaphoz képest. 0,5%-os növekedésre számítottak.
Deutschland: Die Gesamtproduktion ist im März zum Vorjahr um 2,8 % gesunken und damit stärker gefallen als erwartet. Erwartet wurde ein Rückgang um 1,9 %.Gerade ebenKurznachricht
Deutschland: Der Handelsbilanzsaldo lag im März bei 14,3 Mrd Euro. Erwartet wurden 17,8 Mrd Euro.Gerade ebenKurznachricht
Deutschland: Die Gesamtproduktion ist im März zum Vormonat um 0,7 % gesunken. Erwartet wurde ein Anstieg um 0,4 %.Gerade ebenKurznachricht
Deutschland: Die Exporte sind im März zum Vormonat um 0,5% gestiegen. Erwartet wurde ein Rückgang um 1,5 %.Gerade ebenKurznachricht
Deutschland: Die Importe sind im März zum Vormonat um 5,1% gestiegen. Erwartet wurde ein Anstieg um 0,5 %."
Eurós részvények vitasarok