A pozitív iráni hírek miatt minden emelkedik, kivéve az olajos meg defenzívebb dolgok. Ez a jelentések eredményét is megtolja. Pandora +12% Aston Martin, TUI +10% Kering, Lufthansa, Wizz Air, Renault +8% Ma ne vegyetek semmit, de aki bármilyen vételt megbánt, most eladhatja.
A, minden ami jelent nemcsak az elemzői várakozásokat veri, hanem a 2024Q1-et is. A ciklikusak is mint bankok, Scout24, Hellofresh, stb. A gazdaság szarban VOLT. Ezt mondom kb 3 hete.
nagy az öröm eladtam novo-t csökkentettem réz és BTC ETF-et. és smci-t 110az olaj a készletek fogytán, usa bejelentette minden f@sza iránnal, irán nem mondott semmit. Oroszok mondták megoldják a kérdést. Usa kivonta a hajóit a szorosból, irániak beledurrantottak egy-két játékrakétát a hajóikba jelezzék a képességüket , gondolom megállapodtak nagy blama lenne elsüllyesztenék az anyahajót.
A hatás ebben az esetben is kettős: Egy erős euro esetén ha most veszi több dollárt kell fizetni viszont az osztalék meg több dollárt fog érni. Gyenge euro esetén ugyanez fordítva.
EUR/USD árfolyam miért releváns? Bármelyik amerikai alapkezelő figyelembe veszi, ha egy tisztán eurós árbevételű cégbe fektet. Neki USD-ben kell eredményt mutatni az ügyfeleinek. Nem a kisbüfik mozgatják az árfolyamot, hanem a nagyok.
A Smart money method könyvből: „Szeretem, ha van egy abszolút árcélom és egy értékelési célom, de valójában a nyereségre és a cash flow-ra koncentrálok, nem pedig a szorzókra. Az elemzők gyakran fordítva teszik, de rendkívül nehéz megjósolni, hogy a piac milyen értéket fog tulajdonítani egy nyereségfolyamnak, és azt hiszem, jobban lehet bízni a nyereségre vonatkozó előrejelzésben. Mindig tisztában vagyok azzal, hogy még ha igazam is van a nyereségkilátásokkal kapcsolatban, tévedhetek a részvényekkel kapcsolatban – a piac nem biztos, hogy hisz a nyereségjavulás fenntarthatóságában, és a részvényt egyszerűen leértékelik. Ezeket az eshetőségeket a kezdetektől fogva figyelembe kell venni az elemzés során.” Kivonat innen Az okos pénz módszer
Hát, ha VW itt letörik, akkor 50 köré. Ez elég gáz lenne. Különben a 10 éves német kötvény mintha naposon vissza akarna jönni 2,85 alá. Ez, a jó jelentés és az osztalék közelség szerintem vinni fogja a VNAt.
De nekem miért jó az, hogy a Vonovia számai állandóan javulnak, a tőzsdei ára pedig mégis lefelé megy? Tudom, nem törvényszerű a kettő közötti korreláció, de én pénzt akarok keresni a részvényeimmel, annak ellenére, hogy nem vagyok ingatlan szakértő. (Gyógyszerésznek sem kellett lennem, mégis keresek a Richteren.) Rengeteg cég van amelyeknek bizonyos mutatók alapján számolva több az értékük, mint ami a tőzsdei áruk, mégis nekem mint kisbefektetőnek a releváns minden esetben a pillanatnyi tőzsdei ár. A Vonovia volt már több is és kevesebb is a mostaninál, de nincs értelme számolgatnom, hogy mikor is érte meg legjobban az árát. Ha most eladnám nyernék vagy buknék rajta, nekem ez a lényeg, nem amit Mucic nyilatkozgat. Ahogy írta más is: a piaci ár a döntő -, aztán mondhat, írhat bárki bármit is!
Ha már VNA ez a negyedév kritikus. Nem lehet fekete gyertya mert akkor pince. Ha játszani kellene vele, (gondolkodom rajta) akkor jó jelentésre szívatni mindenkit, fel 26-27 környéke, kicsit a 200 napos fölé, akkor még nem tört ki az eső trendbol. Utána osztalék, a hónapos osztalék gyertya függvényében, lehet tovább venni, vagy hagyni egyelőre. Én inkább fehér negyedéves gyertyát várok és fordulatot. Csak a TA ezt a piacot nem érdekli semmilyen funda. Nekem az Euros portfólióban a VNA egy kötvény típusú befektetés. Negyedéves fehér gyertyát esetében, vagy 20 alatt vagyok ismét hajlandó hozzáadni a hosszútávú részhez.
Euro árfolyam hogyan hatna a Vonoviára? Nem exportál nem importál. Kamatszint: az okosok szerint a piac idénre 2,5 EKB kamatemelést árazott már be. A legutóbbi IFO számok kezdődő recesszióra utalnak. Nem véletlen, hogy az EKB most sem nyúlt a kamatokhoz. Infláció vagy stagfláció? A választás elég könnyű. Jogi környezet: semmi új. A Mietpreisbremse már sok éve létezik. A legszigorúbb esetekben 3 évre 15% bérleti díj emelést enged. Ez évi 4,7%. A Vonovia évi 4,1-4,2%-kal tervez.
Ilyesmiről beszélek más szavakkal, de lemínuszolnak! Pedig ha szívére tenné a kezét aki tavaly 30€-ért vett Vonoviát bármilyen távra is, az őszintébb és becsületesebb lenne, ha bevallaná, hogy nem kicsit tévedett!
Eurós részvények vitasarok