HelloFresh "A mostani mozgással az általam várt első szintet teljesítette, de én csak a harmadikon fogok venni, ha eljut odáig." Új ATL-en, ezzel teljesítve a második szint. Sajnos sokkal később, mint vártam és a jelentés/kilátás sem hozta a várakozást. Fundásan most megint 1 év várakozás. Vétel csak technikai alapon.
Kb 1 hónapja lemodelleztem a német fórumon, hogy a jelenlegi értékelési modellel számolva mi történne ha: a cég 2mrd €-t -beruházna új projektbe -adósságot törlesztene -részvényt vásárolna vissza. A legjobb eredményt a beruházás hozná.
Vonoviának most a legjobb befektetés, ha a saját részvényeit venné és bevonná, mivel kb. 55 %-on megkapja. Ezzel egyszerre növelné a részvény árát és az egy részvényre jutó vagyont
Nos VNA úgy ba@ni, hogy közben szűz maradjak? Nem lesz könnyű . Ma a swing repül. A technikai képe megint nem túl jó. Naposon van egy behalt kitörési kísérlet. Remélem holnap újra éled. Azt ne felejtsem senki, hogy az előző negyedéves gyertya fekete. Túl nagy menetet nem várok tőle. Erre a jelentésre. Ebben a negyedévben. Ha a negyedéves gyertya fehér lesz, akkor meg volt az alja talán .
HelloFresh Nem szép. HelloFresh Group achieves revenue of approx. €6.8 billion in 2025, representing a (9.0)% decline in constant currency (FY 2024: €7.7 billion) - Efficiency program on track: ~80% of efficiency initiatives implemented by year-end 2025 - Group AEBITDA amounts to €422.8 million, up 14% yoy in constant currency (FY 2024: €399.4 million) - Strong AEBITDA performance in the meal kit product category at a FY 2025 margin of13.5% (FY 2024: 9.8%) - Size of the product investment program to be moderately increased
For the 2026 financial year, the Group expects a decrease in revenue on a constant currency basis of around (3)% to (6)%. The Group expects AEBITDA for the 2026 financial year to be between €375 million and €425 million in constant currency.
Hát ez az! Ezért van a “kiakadás”. A cég termeli a casht, csökken az adósság is de a piac nyomja az árfolyamot. Ki hallott olyat, hogy a cash 2600/1900=1,368 37%-kal nő 1 részvényre vetítve 31,3%-kal, az adósság csökken 39/42=0,929. 7%-kal az árfolyam meg egyhelyben áll?
Egy nagyon jó példa az eltorzult Vonovia árazásra: 2023 szeptember 21.: árfolyam:24,5€ 2023. OCF 1901m 2023 Net Debt 42 mrd Ma: árfolyam: 24,7€ ( majdnem azonos) 2025 OCF ~2600m 2025 Net Debt ~39mrd.
Pont azért vannak kiakadva a befektetők mert a piacot (algók) nem érdekli a funda ( ennek része az adósság is) hanem egyszerűen a kötvények alapján áraz. Ezért van az, hogy a német reitek chartja nagyon hasonló holott a fundájuk különbözik (Leg,…..). Egyébként rengeteg német cég jóval nagyobb adóssággal rendelkezik ott viszont nem a kötvények alapján áraznak az algók.
Én nem ismerem az ottani adózási szabályokat vagy pontosan mit lehet tenni, de ha a hitel nagysága olyan nagy, ami a piac szerint veszélyt jelenthet, akkor kezelni kell.
Az ingatlaneladást át kell gondolni ugyanis eladáskor meg kell fizetni a késleltetett adót is. Nem én kapom a nagy fizetést a cégtől de én nem ebben kezdenék el először gondolkodni.
Luca Mucic a Tech (SAP) világából jött de a Vodafonenál CFO volt ahol ha jól tudom sikeres volt az adósságcsökkentésben ( ennek nem néztem utána csak anno valahol felületesen olvastam). Tehát nem egy klasszikus “ingatlanos”. Ebből gondolom, hogy a Vonovia eleve valami irányváltásra készül vele.
A kapott pénzt pedig két dologra kell felhadználni: 1. Magasabb kamatú hitelek törlesztése. 2. Amíg alig fél áron mozog a fair value-hoz képest, addig venni részvényt és bevonni.
A google fordító pontatlan. A befektetők “Kurskorrektur” tehát árfolyamkorrekciót követelnek. A befektetők látják, hogy a cég alulértékelt, az elemzők is látják de az árfolyam mást mutat mint amit kéne. Magyarra lefordíva a tökük tele van azzal, hogy miközben a cég hozza az eredményeket a piac ezt mellőzi és kötvény-proxynak tekinti. A kérdés, hogy a piac (algók) elken mit tud tenni a CEO? Kommunikáció, egyéb lépések….?
Eurós részvények vitasarok