Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 péntek, 09:33
Előzmény: #12219  buythedip
A mai napi maxon, nyitóban elengedtem még egy tized VNA-t.  Nem tudom, az általános pesszimizmust és a emelkedő 10 éves kötvényhozamokat mennyiben tudja felülírni egy jó jelentés. Szerintem arra is úgy vár már mindenki, mint egy jó kiszállási pontra.
buythedip péntek, 08:18
Előzmény: #12158  buythedip
Szerda: HellofreshCsütörtök: Lenzing, Vonovia
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 23:02
Előzmény: #12217  Zoltanovitsch

SAP ot csak azért figyelem mert van. Nálam oldalazásban van  messze még a rávételtől -S még messzebb az eladástól.  
Esést azonnal megveszeik, szeretik mint a Microsoftot (szerintem) :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 22:59
Előzmény: #12213  buythedip
Én is hasonlókat tkp ugyanezeket lesem... Adidast én sem piszkálom 130 felett! :) Diageot lesem hol a frászban lehet már vége az esésnek??? Gondolom az USA.s DEO is jó  :)JA! Beraktam a mostani balhé miatt a figyelőmbe: 
AIRBUS!  ;)  Csak a jóég tudja ez is meddig mehet le.... Ha Irán olaj mizéria off, akkor kilövés !! 
Boeinget is lesem a túloldalon... a balhésabb cég a duopóliumból xarabb számokkal de nagyon szeretik a céget .. jókat pattan a Boeing 
Novót erős esésnél bővítek (Ferrari rajtam kívül senkit sem érdekel ezért csak érdekességképpen (érdekes mennyire hü... vagyok :D ) 270 körül bővítek tán)
Mai legújabb a figyelőn: DEUTSCHE BANK (odaát is lesem már a bankokat kártyásokat -csótányrinya= privat credit) 
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 22:44
Előzmény: #12213  buythedip
Most leginkább semmit, de sokáig nem fogom már bírni. :)
Nem tudom hova fajul az iráni helyzet és most ezen múlik minden. A DAX megnézte a novemberi aljat, de elsőre elpattant róla, viszont ha nem lesz megegyezés, akkor a jövő héten már nem marad felette. Ezt tartom legalábbis valószínűnek, de tudjuk hogy 5 perc múlva már teljesen más is lehet a reális.
Főként az eddigi papírokat figyelem. Nagyjából az alábbiak szerint jöhetnek szóba.
Medios: 03.26-án jelentés, jót várok és addig bővíteni kellene. Lehet, hogy a mai leszúrás (14,3) lett volna a megfelelő alkalom?!
SGL: 03.19-án jelentés, eredményben rosszat várok, tehát lesz egy leszúrás 3,5-ig vagy 3,15-ig. Ezeken a szinteken ezt is bővíteném. Egyébként egész jól tartja most magát. ***
HF: Láttam belevettél múltkor, tartod még? Nálam is esélyes, de csak egy újabb lefelé kör után.
Vonovia/GrandCity: Nagyon gyorsan visszatértek a néhány hónappal ezelőtti mélypontjukra. 2 hete ez még szinte elképzelhetetlen lett volna. A közelgő jelentés jó lehet, de a legutóbbinak nem volt túl nagy hatása, ha jól emlékszem. Gyorsan mehet ismét nagyot, de most elég kockázatos, ha letöri az aljat, akkor még csúnyább is lehet.
Zeiss: Meg kell nézni ezt a március 23-at, ha lesz eladói nyomás, akkor jó alkalom lehet a bevásárlásra. Várom a 20-at, jelenleg úgy gondolom ott bővíteni fogok. Az új kilátások legkésőbb 05.12-ig érkeznek, de én számítok korábbi közzétetélre, nagyjából április közepétől.
Eutel: Ha 1,8x-en kicsit több időt töltött volna, akkor valószínűleg beruháztam volna. Chart most kevésbé tetszik, a bővítés továbbra is opció, de egyelőre kevésbé érzem sürgősnek.
Formycon: 19 alatt nagyon sajnáltam, de a fentiek miatt erre most nem tudok tőkét allokálni. :(

Egyelőre csak képzelgés, de ebben akár az SGL-nek is lehet némi szerepe: 
"Von der Leyen presented a new European Strategy for small modular reactors (SMRs). “Our goal is simple. We want this new technology to be operational in Europe by the early 2030s, so that it can play a key role alongside traditional nuclear reactors, in a flexible, safe, and efficient energy system."
"Next-generation nuclear reactors could become a European high-tech high-value export."
https://www.neimagazine.com/news/von-der-leyen-attacks-eu-nuclear-rollback/
5000 csütörtök, 21:18
Előzmény: #12199  TheSnake2020
Vicc, hogy ennyire az államkötvényt követi.
Én remélem, hogy 1.40 felett lesz az osztalék. 
Azt nem tudom, hogy ki a fene adja így, ha alig van rá short.
Jó lenne egy visszavásárlási bejelentés is.
labdaszedo csütörtök, 20:39
Előzmény: #12212  thinkpositive
Ennek az esélye most viszonylag kicsi.
buythedip csütörtök, 20:34
Előzmény: #12210  thinkpositive
Mit vennél most?
Vagy hozzáadnál Zeisshez?
Nekem Carl Zeiss, Zalando, Adidas, Renault, Stellantis vannak figyelőben.
Autósok siralmasak, nem tudom hol lehet az aljuk. Egy long trade-re holnap jók lehetnek és jövő héten eladni.
Adidasnál még mindig várok a 130-ra.
Holnap szerintem MINDEN zöld lesz.
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 19:48
Előzmény: #12211  labdaszedo
Én jobb szeretnék egy kedvező jövőképet és annak beteljesülését látni. Az szerintem jóval magasabra vihetné. :)
labdaszedo csütörtök, 19:34
Előzmény: #12210  thinkpositive
Jöhetne egy felvásárlási ajánlat. Talán megdobná az árfolyamot.
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 19:11
Carl Zeiss
A mai 23,6-os záró mellett az alábbiak fényében a 20 most már nehezen elkerülhetőnek tűnik.
"Effective March 23, Carl Zeiss Meditec will be removed from the MDAX and relegated to the SDAX. Such a demotion typically results in reduced visibility among major institutional investors. Furthermore, the mandatory rebalancing of index-tracking funds is likely to generate additional selling pressure as these funds adjust their holdings to reflect the new index composition."
https://stockstoday.com/carl-zeiss-meditec-faces-steep-decline-amid-index-demotion/
qw12qw csütörtök, 18:29
Előzmény: #12208  qw12qw
Ja, nem az egész adó jár vissza, csak a 10% feletti rész, azaz a levont 25-ből 15.
qw12qw csütörtök, 18:28
Előzmény: #12201  Ishar
Igen, FR73 kolléga már belinkelte. Pár kiegészítés IBKR-ről, három papírt szoktam hozzá mellékelni:
- account confirmation
- tax form (Austria)
- custom report az adott részvény pozícióról (egyenleg és forgalom)
Az osztrák formot be kell vinni a NAV-ba, ott aláírják és lepecsételik, utána az egész mehet postára.
Nem minden NAV kirendeltség tudja, én a központba szoktam menni (Haller utca), kb 10 perc az egész.
Idén a franciát is megcsináltam, de ott más a mutatvány + drága is.
Goldstein17 csütörtök, 17:24
Előzmény: #12206  TheSnake2020
Hasonlóan gondolkodunk, de én csak a 25%-át adtam elazt is már jóval a mostani28.6 körüli csúcs alatt, de azt még szép nyerőben. Most van a staabil, de veszteséges nagy csomagom.
TheSnake2020 csütörtök, 17:04
Előzmény: #12202  Goldstein17
Ma nézegettem a q3 jelentést.  Továbbra is úgy gondolom, 1,35-1,4 közötti osztalék.  Finazen net 1,29 et vár.  Kerestem durván 10% az elmúlt hónapban rajta. Én itt megvettem. Külföldi ingatlan helyett építek belőle egy kisebb portfóliót.  4-5 havi 50-70nm appartman bérleti díjat akarok az osztalék hozambol kitermelni.  Lefelé is mehet, ha ez a támasz elveszik,  de szerintem is alul értékelt. Az 50 hónapos 3-4 hónap múlva fordul kb. 
Ishar
Ishar csütörtök, 16:42
Előzmény: #12204  FR73
Köszönöm! Az OMV osztalékkal majd tesztelem a működését.
FR73 csütörtök, 16:35
Előzmény: #12201  Ishar
Goldstein17 csütörtök, 16:30
Előzmény: #12199  TheSnake2020
Ijesztő, hogy mennyire a Germany 10-Year Bond Yield határozza meg a mozgását. Az pedig sajnos egy háborús eszkaláció esetén elszállhat.
Ishar
Ishar csütörtök, 16:26
Előzmény: #12197  qw12qw
Igazán közkinccsé tehetnéd a tudást hogyan kell visszaigényelni az osztrákoktól az adót. En hálás lennék érte és biztos sokan mások is örülnének itt neki. :) 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek