Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 21:19
Előzmény: #12139  buythedip
:D :D :D  
buythedip csütörtök, 21:06
TUI pici bennfentes vásárlás és a heti gyertya egyelőre ígéretes.
Főleg, hogy a Wizz és a Lufthansa nem ígér fordulót a hetin.
buythedip csütörtök, 15:11
Braveheart:
https://ibb.co/VWVyxxTN
Mike Ashley's Frasers takes near 6% stake in struggling sportswear brand Puma
5000 csütörtök, 11:34
Előzmény: #12133  thinkpositive
Fordulni fog.
buythedip csütörtök, 10:51
Előzmény: #12075  Robotka
DHER a nap győztese, és a heti gyertya jól alakul.
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 10:22
Előzmény: #12135  TheSnake2020
Benne van a pakliban.
Osztalékos lesz netán az sem gáz, már ráfordultunk a szezonra.
TheSnake2020 csütörtök, 09:39
Előzmény: #12134  lukskypoker
Nekem a swing pakk még nem jött vissza.  A hetes nagyon csúnya lesz. Meg kell emelni az osztalékot legalabb 1,35 fölé különben nem nagyon szexi..
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 09:19
Türelem Vonovia visszavételt terem.
Swing pakk vissza.
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 09:08
Vonovia ismét 26,32-n a játszóssal.
Persze esik tovább, mindenki meneküljön. :)
buythedip csütörtök, 08:32
Zumtobel Group AG: Zumtobel Group presents results for the first nine months
  • Group revenues decline by 6.4% to EUR 775 million
  • Adjusted EBIT at EUR 32.2 million (Q1–Q3 2024/25: EUR 41.0 million)
  • Adjusted EBIT margin equals 4.2% (Q1–Q3 2024/25: 4.9%)
  • Positive net profit of EUR 9.0 million after nine months (Q1–Q3 2024/25: EUR 13.0 million)
  • Revised guidance: Adjusted EBIT margin now between 2.5% and 4% (previous: 1–4%)

Egyelőre ez egy zsugorodó üzlet, meglátjuk, mi a reakció.
Seri szerda, 20:35
Előzmény: #12126  einstein
Igen és nem valami jó. Emiatt esett több, mint 7 %-ot nap közben, de nem gondoltam, hogy meg is veszik az esést.
TozsdeMagus szerda, 20:34
Az OMV legfrissebb (2026. február végi / március eleji) közleményeinek és negyedéves jelentésének lényege az alábbi 3 pontban foglalható össze:1. Rekordközeli osztalékjavaslatAz OMV igazgatósága megerősítette, hogy a 2025-ös pénzügyi év után is fenntartják a progresszív osztalékpolitikát.
  • Tartalom: Javaslatot tettek egy 5,00–5,10 EUR körüli teljes osztalékra (amely tartalmazza a rendes és a különleges osztalékot is). Ez a jelenlegi árfolyamon számolva adja ki azt a ~10% körüli hozamot, amiről korábban beszéltünk.
2. A "Gazprom-mentes" korszak stabilizálásaA közlemény hangsúlyozza, hogy a 2024 végi szerződésbontás óta az OMV ellátási lánca stabil maradt.
  • Tartalom: Sikerült hosszú távú kapacitásokat lekötniük a norvég Equinorral és LNG-szállítókkal. A közlemény kiemeli, hogy Ausztria gázellátása az orosz gáz nélkül is biztosított a 2026-os évre, és a tárolók töltöttségi szintje az európai átlag felett van.
3. Neptun Deep: Minden a tervek szerintA legfrissebb operatív frissítés (Operational Update) külön kitért a romániai projektre.
  • Tartalom: Megerősítették, hogy a fúrási kampány 85%-os készültségen áll, és a tengerparti fogadóállomás építése a terveknek megfelelően halad. Továbbra is fenntartják a 2027 első felére jósolt "első gáz" (First Gas) időpontot.
Miért nem emelkedik ettől még az ár?A közlemény tartalmazott egy óvatosabb előrejelzést is a vegyipari ágazatról (Borealis). Jelezték, hogy a globális kereslet a műanyagok iránt lassabban élénkül, mint várták, ami némileg nyomást gyakorol a cég profitjára. Ez az a tényező, ami ellensúlyozza a gázüzletág sikerét, és fékezi az árfolyamot.Összefoglalva: A legfrissebb hírek a te szempontodból pozitívak: az osztalék megvan, a gázellátás stabil, és a Neptun Deep nem csúszik.
Benzedrine
Benzedrine szerda, 18:54
Előzmény: #12125  einstein
Szerintem semmi izgalmas nincs az Adidasban és 120 pont annyira lehet először mint 220. A chart ronda, fundamentálisan semmi különös, osztalék nem túl nagy, bizniszmodelben sem látok semmit csak hatalmas konkurrenciát.
Benzedrine
Benzedrine szerda, 18:46
Előzmény: #12121  Seri
Bayer teljesen kiszámíthatatlan, bármikor jöhet bármilyen hír a perköltségek körül. Bayer, Adidast meg még vagy húsz DAX részvény nem érdekel, mert ha veszek egy DAX ETF-et lehet ugyanolyan hozamom lesz kisebb kockázattal és volativilitással. Kevés részvény van a DAXban ami olcsónak tűnik vagy talán ok nélkül nagyon beverték, pl  VW, SAP.
thinkpositive
thinkpositive szerda, 18:44
Előzmény: #12123  einstein
Köszi a kifejtést, nagy részével egyetértek/hasonlóan csinálom, viszont én mindig próbálok fenntartani némi szabad tőkét, ami két élű, mert nem hoz semmi profitot, de mégis van hova nyúlni ha baj van.
Pánikban viszont nem adok, akkor inkább venni jó (csak nem szoktam, mert én is pánikolok :D) és ha valóban úgy néz ki baj van, akkor inkább korrekcióban kell szabadulni. Persze nincsenek általános érvényű szabályok, van amikor ez válik be van amikor az. :)
einstein szerda, 18:17
Előzmény: #12121  Seri
...heti boll közép :) 
emelkedő trendben bízóknak korrekció esetén az első beszálló, ahogy pár napja beszéltünk róla
amúgy jelentés jött, erste elemzi is
einstein szerda, 18:07
Előzmény: #12123  einstein
ADIDAS: ( időtáv több hónap-év ) cél 220euró körül (nincs STOP)
https://www.tradingview.com/x/hT1oLDMm/
VW: ( időtáv 6-8hét ) cél 112euró körül ( STOP 86körül )
https://www.tradingview.com/x/FmcnbftP/
....valahogy így szoktam, aztán hogy jó-e? kiderül
thinkpositive
thinkpositive szerda, 18:00
Előzmény: #12120  Seri
Ezt írtam lentebb, megmaradt a korábbi is.
einstein szerda, 17:58
Előzmény: #12119  thinkpositive
Szia, STOP kérdése igen érdekes dolog, számomra legalább is. Jó párszor ráfáztam miatta, viszont sokszor meg is mentett a bukástól. Amikor belépek valamibe, általában van egy "elképzelésem" 1-3hónapra, amit ugye a sors rendesen szokott formálni :) ha a nagy kép nem változik, akkor kitartok. Igy vagyok most SAP / ADIDAS párossal, de az usából pl ADOBE-val. Ezeknél gyakorlatilag nincsenek stopjaim. Van az a szint ahol már kellemetlen ránézni és volt már hogy kidobtam  részvényt ( na az nagy lelki rombolást végez nálam ). Én a magam részéről a folyamatos portfolió építés híve vagyok, és ezt is teszem. Államkötvényből negyedévente töltöm az aktuális TBSZ-t, havi befizetéssel ( jóval kisebb összeggel ) pedig a NYESZ-t. Amikor jön kamat, vagy adójóváírás azt beforgatom. Kb 15-20 féle papirom van, különböző beszállókkal, és ha tehetem a profit realizálást forgatom másba (így érdekes módon van olyan, hogy a számla lebegője minusz több milliós, a realizált pénzek pedig év végén dekoratívan magasak). Mindig több lépésből veszegetem össze a cuccot, és az rv mozgási dimamikájára figyelve alakítom a  méretet a számlához. pl USA Coreweave, vagy NTLA ból nincs több mint a számla 2-5%-a így a napi akár 10% belefér, de több esetben már a felezés is játszott. Ha lefordul a piac, igen ez a legszarabb, amikor minden esik, olyankor a még profitos rv-t eladom, ha van olyan ahová érdemes áttenni, vagy nagy sansz-al később visszavehetem olcsóbban. Aztán vagy sikerül vagy nem :) 
Igazán nagy pánikban mindent dobni kell, és várni, na ez a legnehezebb..... és mi az igazán nagy pánik? ha Kína is elveszti az önkontrollt, soha ilyet.
Seri szerda, 17:53
Mit gondoltok, kitart a mai optimizmus holnap is és tovább is? Számomra érthetetlen a mai nagy hurrá. Persze örülök neki, de túl szép hogy igaz legyen. 
Picsuba az Eutelsattal😭
Holnap jelent a RENK, ha esetleg van valakinek 😊
 A NovoNordisk szerintetek végleg fordulhat? Addig várok a beszállóval, míg arról is lemaradok 😅
Seri szerda, 17:47
Srácok!
Figyeltétek a Bayert hogy visszahozták??  Végig néztem mert még ilyet nem láttam 🙂

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek