Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fosforos ma, 15:58
Előzmény: #11059  Seri
Az OTP emelkedés kifut úgy 38800 körül és már utána egy 10% os emelkedés csak középtávú céllá válik.  Nagy európai bankokra kell fókuszálni mert ott van és lesz még a harmadik negyedévig jelentősebb emelkedési potenciál. pl.Deutsche Bank, Société Generale, Banca santander, Barclays.... Unicredit... véleményem szerint. Kisebb regionális bankok lelassulnak.
Seri ma, 15:37
Előzmény: #11062  thinkpositive
Fő az optimizmus 😂 de köszönöm szépen hogy felhívtad rá a figyelmemet, még a végén beleéltem volna magam abba hogy nem lehet ennél többet hibázni 😆
Most már nálam is megy 🙂
thinkpositive
thinkpositive ma, 15:27
Előzmény: #11059  Seri
"így már az elején elkövettem az összes hibát amit el lehet"
Nono, lesz még abból bőven. :D
Investing nálam megy. ;)
thinkpositive
thinkpositive ma, 15:25
Előzmény: #10976  simonzoli13
Tartod még? Van célárad? Ma is volt egy szép felszúrás.
Nem befolyásolni akarlak, de az figyelted, hogy december eleje óta több mint 50%-al nőtt a short arány? Jelenleg 9.67%, ami tavaly március óta a legmagasabb érték.
https://finaristo.com/short-selling/shorted-companies/hellofresh-se
Ez ugye kétélű dolog, mert amíg tartják, addig lefelé van a várakozás, de ha elkezdik zárni, akkor rakéta lesz.
Seri ma, 15:24
Előzmény: #11052  bpp

Eutelsat Hát ez bizony jó kérdés!
Egyelőre megy fölfelé, jelen pillanatban 4,32 % pluszban van. De résen kell lenni.
Épp a grafikonokat akartam megnézni, de nem működik az investing 
Seri ma, 15:21
Előzmény: #11056  fosforos
De jól tetted hogy nem nyúltál a bankpapírokhoz.
Én sajnos hoztam egy rossz döntést novemberben és az OTP-t eladtam. Átforgattam egy másik részvénybe ami eddig brutál rossz döntés volt. Sírhatnékom van emiatt.😅 Hatalmas tanuló pénz volt. Két szerencsém van ami nyugtat, illetve amivel nyugtatom magam. Az egyik hogy az elért plusszom égett el, az alaptőkém nem. Másik, hogy 2024 májusban kezdtem el a tőzsdével foglalkozni, így már az elején elkövettem az összes hibát amit el lehet a tőzsdén. 😅
Hmmmmm, nem ismerem a TKMS-t. Utána nézek 😁 köszike szépen 
thinkpositive
thinkpositive ma, 15:16
Előzmény: #11057  buythedip
Az európai autógyártókat nem csak a vámok sújtják, hanem a csökkenő kereslet és az egyre növekvő kínai konkurencia is. Ebből a szempontból a Renault sem kivétel.
Mindemellett a DAX ATH-n van, és közel 1 hónapja nem korrigált még egy kicsit sem. Tudom, felfelé végtelen a tér, de én most emiatt nem veszek semmit sem, autóst meg a fentiek miatt amúgy sem. :)
buythedip ma, 13:54
Előzmény: #11047  simonzoli13
Renault:
2003-től 4 év alatt 367%-ot ment fel, majd onnan a nagy válságban €78-ról €6.8ra esett, ami több mint 90% feletti esés.
Aztán 6-8 év alatt visszament erre a magas szintre, ami +1000%, majd a covid pánikban ismét 85%-ot esett, most egy csatornában emelkedik, és épp az alján van, így akár ez is lehet az alja.
Mivel az USA-Kína kitettsége kicsi, így nem esett a tavaly áprilisi vámpánikban igazán, és most természetesen alulteljesíti a tavaly vámoktól rettegő gyártókat, mint a VW.
Mivel a vámokat a piac pár hónap alatt elfelejtette, illetve Trump is nagyrészt csökkentette.
Én itt még nem merek belőle venni, szerintem a csatornából kiesik, és annak a mostani alja lesz a későbbi ellenállás. Vagy a csatornának semmi jelentősége.
Én a 30 megsértését várom, akkor elkezdem aktívan nézni, mi történik.
fosforos ma, 13:34
Előzmény: #11049  Seri
Figyelőlistán van.Nem vettem mert kihasználva a bankpapírok menetelését minden pénzem mindenféle bankpapírba és brókercégek papírjaiba van . Súgjak egy másikat ? TKMS hajóépítők....:) Majd adok elemzést is.
fosforos ma, 13:27
Előzmény: #11048  thinkpositive

Köszi ! :)
fosforos ma, 13:25
Előzmény: #11044  Seri
Akkor jó volt a prognózis.... Örülök, hogy mertél venni.
thinkpositive
thinkpositive ma, 12:35
Steico
Előzetes az éves jelentéshez, nem eresztették bő lére, de legalább egész jó (az előző két évnél legalábbis jobb).
According to unaudited business figures, the STEICO Group generated revenues of € 382.9 million and EBIT* of € 35.9 million in 2025, recognised under German GAAP. This corresponds to an EBIT margin of 9.4% in relation to revenues. Revenue of around € 380 million to € 388 million and EBIT of around € 30 million to € 35 million were expected. The complete audited business figures are expected to be presented in the second half of April as part of the annual report.
https://www.steico.com/fileadmin/user_upload/Investor_Relations/2026_Releases/Stock_Market_Announcements/STEICO_Ad-hoc_preliminary-figures-2025_20260112_DEU_en-GB.pdf
bpp ma, 10:43
Eutelsat restoltesre vajon eleg-e a mostani hir? Telefonica arfolyam nem reagalt erdemben egyelore... 
buythedip ma, 09:20
Előzmény: #10298  Robotka
Ez majdnem pontosan az alja volt, azóta +50%, gratulálok!
Én a 14et vártam.
Seri hétfő, 20:12
Előzmény: #11048  thinkpositive
Köszike szépen, de várjuk ki a végét mit hoz a többi nap. Résen kell lenni, mert szerintem még inkább speka kategória, nem befektetés.
Fosforos ügyesen még a 2,2-t is eltalálta, de szerintem ő sem a mai napra várta😁 
Fosforos!
Te vettél Eutelsat részvényt, vagy esetleg neked már van, vagy csak figyelemmel kíséred a mozgását?
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 19:19
Előzmény: #11045  Seri
Úgy érzem így egy nap után +15%-ban nem nagyon kell szomorkodnod, hogy kimaradtál a Vonovia-ból. :)
Gratulálok neked is és fosforos-nak is kiváló helyzetfelismerésért.
simonzoli13 hétfő, 14:53
Az autósok nagyon sokat mentek az osztalékuk után különösen, nyilván voltak sokkal feljebb is, viszont a Renault nagyon lemaradt, pedig neki az USA vámoktól nem kell tartania! Érthetetlen! Valaki gondolkodik beszállítón, ha igen, hol? 18-31 ??
Seri hétfő, 12:30
Előzmény: #11044  Seri
Most látom mi mozgatta meg az árfolyamot. 
Az Eutelsat 340 műholdat rendelt az Airbustól. Ma "jelentette be" a Reuters
Seri hétfő, 12:19
Előzmény: #11043  thinkpositive
Én pedig lentebbre vártam az aljat, így lemaradtam. Látva, hogy hol tart már nem mertem / merek belevenni, ugyanis hasonlóképpen látom a helyzetet, mint te. Így a vonoviára szánt pénzt betettem pénteken az Eutelsatba. Airbust szerettem volna, de nagyon benéztem (mohóbb voltam a kelleténél, így nem sikerült beszállni), időközben pedig szépen megindult.
Seri hétfő, 12:09
Előzmény: #11039  fosforos
Pénteken vételre álltam 1,85-re. Le is szúrt "értem".
Jelen pillanatban 2,05 euró  (+8,32 %) 😁
thinkpositive
thinkpositive péntek, 18:36
Előzmény: #10719  thinkpositive
Vonovia
Ráfrissítettem az éppen 1 hónappal ezelőtti ábrámra. https://invst.ly/1ejbvg
Úgy lett ahogy gondoltam, csak én nem tettem úgy ahogy kellett volna. Ki akartam maxolni ezért túlkereskedtem, az emelkedés érdemi részéből a kiváló beszálló ellenére is kimaradtam. Néhány nappal korábban kezdte az emelkedést, de ennyi bizonytalanság mindig van benne. Ez van.
Szóval tegnap 0,05 euró híján elérte a várt 25,7-et, ma egy erős korrekcióval kezdte a napot, de végül egész szépen zárt.
Előbb-utóbb érvényét veszti majd, de egyelőre még maradok az ábrán látható mintánál és a csökkenő csatornánál, ami a várakozást illeti. Ha az árfolyam is marad, akkor a 25,7-et nem vagy nem jelentősen fogja csak átlépni a következő hetekben. Ha innen másodszorra vagy harmadszorra is lepattan ez idő alatt, akkor az intő jel lesz. Ha viszont a hónap végén 26 vagy inkább 26,4 felett tudna maradni, akkor jó eséllyel megtörne a csökkenő trend.
Éves jelentés még több mint két hónap múlva 03.18-án.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 12:15
Előzmény: #11007  thinkpositive
SGL Carbon
Győzött a józan ész. Természetesen nem játszottam meg. Két nap alatt lejött 3,2-ig, így ismét benn maradt 10%. Eddig szerencsére kis forgalommal, úgyhogy még nincs minden veszve.
lukskypoker
lukskypoker péntek, 10:59
Előzmény: #11021  buythedip
EON-t 16.5-nél elengedtem.
Ma 16,9-nél kolbászolt mikor rápillantottam reggel.
Amit meg kinéztem helyette(OLTr), az meg nem akar lejönni értem eddig.
Allianz szintén zenész volt. (380 alatt újra venném)

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek