Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 17:56
Carl Zeiss
Láttátok? +10-ből -10 lett, a nap végét megvették, de így is csúnya mínuszban zárt.
Mindezt a jelentésre, ami első ránézésre egyáltalán nem szörnyű.
- Revenue up 7.8% to €2,228 million; EBITA rises slightly.
- Strong order intake increased by 18.2% to €2,288 million.
- Outlook for 2025/26: mid-single-digit growth growth expected.
https://www.wallstreet-online.de/nachricht/20267392-eqs-news-carl-zeiss-meditec-closes-fiscal-year-2024-25-with-solid-growth-revenue-and-slight-increase-ebita
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 17:44
Előzmény: #10756  buythedip
Első ránézésre nem tűnik rossznak. Az elmúlt évek stabil és növekvő nyeresége idén bezuhant és ez húzhatta magával az árfolyamot is. Megnézem majd a jelentéseket, hogy minek volt ez köszönhető, abból talán már lehet valamit következtetni, hogy visszafordulhat-e és mikor.
Óriási a short kitettsége 14+% (bár 2 hónapja már legalább nem növekszik). Ez alapból óvatosságra int, de ha elkezdik zárni, akkor jelentős emelkedés jöhet. Viszont nem tűnik úgy, hogy ez most történne meg. Szeptember vége óta túladott volt és november végtől ugyan visszakorrigált az RSI, de érdemi árfolyamnövekedés nélkül (sőt). Úgyhogy ez inkább erőgyűjtésnek tűnik a további eséshez. Goto single digit, hasonlóan mint a HelloFresh. :)
Te hogy látod?
buythedip csütörtök, 15:56
Előzmény: #10750  buythedip
Diageo és Puma is igyekszik ma.
kiegyezo csütörtök, 14:50
Előzmény: #10754  simonzoli13
Figyu, nemrég vetted, nem? (mintha akkortájt vetted volna, mint én,úgy két hete, azért dereng) 
Ha ilyen távon szoktál adni-venni, akkor oké, hogy azt mondod, nem jött be. (Én 1% mínuszt látok, költségekkel együtt, a vételemen)
De ha hosszabb távon gondolkozol, akkor ez _tök mindegy_, akkor az számít, hogy hetek-hónapok-évek múlva mit látsz. Én, amíg nem mozdul el több 10%-ot erre vagy arra, tartom.
Karácsony előtt: igen, szabad, de hogy lesz-e nyerő, azt senki nem tudja megmondani.
Sok nyerőt! De a mi még fontosabb: csak akkor csináld, ha a nyugalmad nem veszélyezteti.
buythedip csütörtök, 14:19
Előzmény: #10753  thinkpositive
Gerresheimer, ha már dumpster diving napot tartok.
Mi a vélményetek?
fosforos csütörtök, 13:27
Előzmény: #10752  thinkpositive

Vártak korrekciót 22 ig de a brutális nagy USA megrendelés miatt nem tudott esni. Elemzések 32 ig tippelik de szerintem 2026 ban is benne van legalább 50% felmenet. Ha az EU komolyan gondolja, hogy mérsékeli a törvényi szigort a szeles cégek felé és az USA Trump makacsságán enyhít akkor szép jövő vár rá.
simonzoli13 csütörtök, 12:46
Sziasztok! A SAP vételem sajnos nem jött be! Így karácsony előtt szabad még egyáltalán valamit venni, elég 2-3 százalékos nyerő, a lényeg, hogy ne legyen baromi nagy kockázat?! (autós kizárva)
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 11:01
Grand City Properties
9,75-nél jó vétel lehet egy 5-10%-os gyors korrekcióra. Vonovia mellé most nem kívánom nagyon, de ha marad még pár napig itt (esetleg megy lejjebb), akkor lehet meggondolom.
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 10:38
Előzmény: #10751  fosforos
Örülök, hogy más is lát(ott) benne fantáziát. Én továbbra is imádom a céget, de egy komolyabb korrekció nélkül nem merek újra belevenni, azt pedig egész évben nem volt hajlandó csinálni. Pedig lehet hogy ez lesz a következő a Siemens Energy után. Van valami célárad, vagy majd csak meglátod?
fosforos csütörtök, 10:10
Előzmény: #10749  thinkpositive

Jött pár rossz és semleges hír  és 26 on eladtam..... aztán tegnap meg 28 on kapkodva visszavettem. Sumákoltak az USA megrendeléssel.... nem akkor dobták be amikor megegyeztek hanem időt hagytak a haveroknak bevásárolni. Akkor durran majd nagyot ha megkapják az engedélyeket is.
buythedip csütörtök, 09:18
Akik ma megpróbálnak kimászni a pácból:
Douglas, Hugo Boss
thinkpositive
thinkpositive szerda, 19:45
Nordex-et csak tartani kellett volna. :)
Ma +8%, napi csúcson 28,5-en zárt.
De a szektor legtöbb tagja is nagyon ment idén.
Nordex YTD +152%
SiemensEnergy YTD +145%
SMA YTD +173%
buythedip szerda, 15:18
UBM Development -12% november eleje óta.
thinkpositive
thinkpositive szerda, 11:09
Előzmény: #10743  balentum
Általában akkor vannak jól vételek, amikor nem néz ki jól. Lehet megy még kicsit lejjebb, de néhány eurócent most nem számít. Sokszor próbálok aljat fogni, de nem könnyű és a végén mindig oda jutok, hogy nem számított volna az a kicsi, amivel lemaradhatok. Még a 25 feletti esést sem korrigálta le miközben fundásan sok probléma nincs, ha hihetünk a szóbeszédnek. :)
Vésztervek 3 további szinten:
Ha korrekció nélkül esik tovább, még tudok bővíteni, de ezt inkább csak 23 alatt tenném.
Ha valamiért nem tudnék szabadulni tőle korrekció után sem (mert az biztosan lesz valahol), akkor 20 alatt jelentősen elhígítom.
Ha 20-nál sem fordulna, akkor 15-nél ugyanezt már külső forrást bevonva. Az átlagot folyamatosan a legutolsó beszállók felett tartva legfeljebb 10-20%-al.
A vésztervek akkor érvényesek, ha fundásan semmi nem változik jelentősen. Ha a vésztervek is befuccsolnak, akkor ülök benne néhány évet (remélhetőleg akkor is fizetett osztalék mellett).
Ha csődbe megy, akkor pedig így jártam. :)
Fabrizio66
Fabrizio66 szerda, 11:08
Előzmény: #10744  Fabrizio66
Vonoviánál 24,5-24,7 közé kellene jönni egy korrekciónak a héten.
TheSnake2020 szerda, 11:05
Előzmény: #10742  thinkpositive
Kicsit én is vettem még.  Ez lehet, hogy jatszos tétel lesz.  Most még nem törik a támasz szerintem.  Ha viszont kicsit magasabbrol neki megy a támasznak ismét, akkor törni fog a szabály rendszerem szerint. Persze vannak kivételek. Valaki lentebb írta, hogy jövő év elején  20-30% korrekcióra számít.  Egy biztos a piacok nagyon kínlódnak. En is erre számítok.  Valahol az elvart Euros osztalék hozam nálam 6% a jelenlegi 10 éves hozam környezetben. Nem a német számomra a bench mark, hanem a legmagasabb. Bármelyik ország megborulna az borítana a teljes kotveny piacot Euróban. Szóval szerintem a VNA megy lefelé még...de rövid távon jöhet felpatt. Sok nyerőt. 
Fabrizio66
Fabrizio66 szerda, 10:32
Ha a vonovia a német 10éves inverze, akkor innen fordulhat
https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_acc551baaf6108833c85c80157be6cb8.png
balentum
balentum szerda, 10:30
Előzmény: #10742  thinkpositive
https://invst.ly/1dsu8o
Hááát nem tudom, de nem néz ki jól......
Én még várok egy kicsit.
thinkpositive
thinkpositive szerda, 10:24
Vonovia
23,82-n nagyobb tétellel bővítettem. 23,83 az átlagom. 10% feletti súly a teljes portfóliértéket nézve.
23-as RSI-nél ritkán rossz a vétel, szerintem napokon belül 24,5 felett lesz.
balentum
balentum szerda, 10:23
Előzmény: #10737  Spiller
Kisbüfik-be beírnád, hogy melyik az a 10, amit figyelsz??
Előre is köszi.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek