Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider 2025. 10. 21. 18:50
Előzmény: #9859  buythedip
Csak ha provokáltok! Nem lehet megértened, hogy , bánt a bukó? Mit kérdezgettek, hogy tartom-e még, meg mit okoskodtok? Beszoptam vele - ennyi! Ti meg vegyétek vagy adjátok amit akartok! Ti mindent kielemeztek, mindíg mindent tudtok, hogy mikor kell venni. Ennek örüljél és ne velem foglalkozz! Hogy Todiról megvan a szubjektív véleményem az gondolom jogos. Sok sikert! 
buythedip 2025. 10. 21. 18:04
Előzmény: #9853  oldrider
Te meg azt is mondtad, hogy amíg Trump az elnök, addig nem veszel semmit.
És azt is, hogy nem írsz többet a Vonoviáról :)
buythedip 2025. 10. 21. 17:54
Előzmény: #9850  Karvalytokes
Soitec +4.5% ma
Stellantis +4.8%
Az összes több, amit említettem, az is mind zöld, az OMV is.
Kivétel a Lenzing, miért? Mert abból tartok is :)
Goldstein17 2025. 10. 21. 17:09
Előzmény: #9856  oldrider
Nem tudom mekkora a teljes portfoliod, úgyhogy nem mond sokat a 2 millio. Én most 1.65 % minuszban vagyok, de volt már 5% körül is.
oldrider 2025. 10. 21. 16:39
Előzmény: #9855  Goldstein17
Én meg volt, hogy 2 millás veszteségben ültem benne, aminek nem örültem. Most sem örülök, pedig már "csak" 600000 körüli benne a bukóm. Szerintem az nem normális dolog, ha valaki bukóban ül és örül bármilyen részvényben történik is ez.
Goldstein17 2025. 10. 21. 15:08
Én 24-től kezdtem el vásároln inövekvő darabszámmal elérve a 28,4-es átlagot. Nemrég kerekítettem fel egy szép kerek számra a darabszámom, most az átlagom 28,32. Cseppet sem aggódom, nálam ez az eur kötvény alternatívája, biztos vagyok benne, hogy jól fogok vele járni.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 21. 14:35
Mindenkit rosszul érint, ha vétel után esik, mert mindenki az alján akar venni, hogy hozamot maximalizáljon, de ahogy mondtam be kell látni, hogy ez nem (mindig) lehetséges. És igen, vannak a wannabe kereskedők, akik előbb-utóbb befektetők lesznek. Stop nélkül szinte törvényszerű, hogy ez be is következik valamikor. Ettől függetlenül viszont vannak a befektetésre vásárlók, akik alkalomadtán akár kereskednek is a papírral vagy annak egy részével. Mi ebben a probléma? Én őt sokkal inkább az utóbbiba sorolom, mint az előbbibe.
Szerintem igenis meg lehet magyarázni sőt talán szükéges is, hogy a befektetés szempontjai nem változtak, nem romlottak egy negatív árfolyammozgás mellett sem. A piac képes a racionalitásoktól eltérő mozgásokra. (Ha nem így lenne, akkor nem lennének alul-, és felülértékelt részvények.) Az ilyen magyarázatok segítenek elkerülni az érzelmi alapon való kereskedést, ami legtöbbször nem szokott jóra vezetni.
Én csak azt nem értem miért kell állandóan todi-t szóba hozni és kielemezni, hogy mit miért csinál vagy csinált. Az is benne van, hogy nem jól látja, majd viseli a következményeit. Az ő dolga.
Te a saját részedet tedd rendbe. Ha nem bízol a Vonovia-ban, nyeld le a békát és add el. Máshol lehet hogy visszahozod a veszteséget. Hidd el megkönnyebbülnél tőle. Ha pedig úgy érzed jó lesz ez, akkor várd ki türelemmel. ;)
Beszéljünk inkább részvényekről, mint emberekről. :)
oldrider 2025. 10. 21. 13:39
Előzmény: #9852  thinkpositive
Értem amiről írsz, de továbbra is azt gondolom, hogy aki sikertelen a kereskedésben, az rögtön befektetőnek minősíti át magát és addig lesz befektető, amíg nem tudja eladni haszonnal a részvényét. Todi anno a TUI-ban is befektetőként írt magáról és a részvényről. Aztán, hogy közben hányszor adta el és vette vissza azt nem tudhatjuk, de szerintem többször. Mindegy is. Engem szarul érint, ha bármit veszek és esni kezd. Nem magyarázom, hogy mennyire jól gondoltam, mert majd hosszú távon milyen jó lesz. 
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 21. 13:16
Előzmény: #9851  oldrider
Csakhogy erről szó nincs. El kell fogadni, hogy nem lehet mindig az alján venni és a tetején eladni. Leírta, hogy egyszer faképnél hagyta az árfolyam, ezért ő inkább már kiüli a rövid távú (néhány hónapos) csökkenéseket, minthogy lemaradjon a hosszabb távú emelkedésről. Én nem így gondolom ezért mondtam nyáron, hogy a 30 nekem magas. Lentebb ment igazam lett, most eladtam 28-nál ismét lentebb van, megint igazam lett. Sokat kerestem rajta? Nem. 1 év múlva kinél lesz nagyobb nyereség Vonovián, nálam vagy a türelmeseknél? Hát én nem fogadnék magamra. :D
Egyébként én a Medios-al járok hasonló cipőben. Szerintem ott klappol minden, mégsem emelkedik, de inkább kiülöm, minthogy megszabaduljak tőle, pedig még most is nyereséggel tudnám adni.
Döntsd el hogy befektetni vagy kereskedni akarsz. Ha előbbi akkor állíts be egy eladást az elvárt hozamszintednek megfelelően és valamikor a jövőben majd kapod az értesítőt hogy teljesült, emellé felesleges napi szinten nézni az árfolyamot. Ha kereskedni akarsz akkor pedig alakíts ki ennek megfelelő stratégiát. ;)
oldrider 2025. 10. 21. 10:20
Előzmény: #9849  thinkpositive
Ez hazugság! Olyan nincsen a tőzsdén, hogy ha valamire odaadom a pénzem, akkor nem érdekel hogyan alakul az ára!
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 10. 21. 09:31
Előzmény: #9845  buythedip
Én még amin Soiteccel kiegésziteném.:)A Siltronic egy hónap alatt szinte duplázott s mivel mindkettő szubsztrát gyártó érdemes a lemaradót (kisebbet) vásárolni.
Az XFAB jövőhéten jelent addig ott semmiféle csodát nem várok.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 21. 09:04
Előzmény: #9841  buythedip
Leírta már többször, hogy mit miért. Többek közt azt is, hogy nem rövid távon gondolkozik és nem érdekli, ha ezidő alatt lentebb is megy az árfolyam. Nem törekszik nyereség maximailzálásra sem, stabil és mérsékelt növekedést vár el. Teljesen világos és érthető, amit mond. Tévedésről az ő szempontjából esetlegesen 1-2-3 év múlva beszélhetünk. Akinek nem hasonló elvárásai vannak, annak valószínűleg máshogy is kell gondolkoznia.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 21. 08:24
Előzmény: #9839  buythedip
Kicsit visszajött, de pattanás alatt nem ezt értettem. Az 50 MA-t éppen eltalálta két hete, de az elmúlt évben keresztül-kasul ment át rajta alulról-felülről. Szerintem ez itt nem releváns. Nekem most a február óta tartó csökkenő háromszög a mérvadó, ennek felső szára egyébként éppen egybeesik az 50MA-val. Ez a háromszög november első (második?) hetében záródik. Szerintem addig letöri a 6.9-et és a teteje legfeljebb 7,5 lesz. Ami belezavar ismét az a 30-án megjelenő Q3. Ha ez a vártnál jobb lesz, akkor felfelé is kitörhet. Az én várakozásom 5/10, lesznek benne jó (inkább közép és hosszú távra) és kevésbé jó (inkább rövid távra) dolgok is.
oldrider 2025. 10. 20. 23:15
Előzmény: #9843  buythedip
Vonoviával kapcsolatban ezentúl nem nyilatkozom. Lesz, ami lesz, az én döntésem volt, hogy vettem, az én bajom, hogy bukóban vagyok vele. De én legalább nem csak találgatóztam itt, hogy majd ha lemegy valami ennyire meg annyira, akkor majd megfigyelő listára teszem és ha még annál is lejjebb lesz, talán veszek, de lehet mégsem, mert akkor már más tök ismeretlen részvény nevét dobom majd be és kezdem előről a meditálást. Egyesek így "kereskednek" én másképpen tőzsdézem. 
buythedip 2025. 10. 20. 22:51
Előzmény: #9844  Zoltanovitsch
Dragonfly doji, de kalapácsnak is elmenne ha lenne feje.
Elég pozitív, meg lehet próbálni.
buythedip 2025. 10. 20. 22:49
Jó vétel lehet:
TUI
P911
Renault
Lenzing
OMV pattanhat az olajjal együtt, de inkább rövidtávra lehet jó
Zumtobel
No bueno:
Douglas, elvesztette az 50MA-t
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 20. 22:41
Előzmény: #9839  buythedip
Hellofress
Investingen ma egy felül zéró testű gyertyát látok testhez képest irtó nagy alsó kanóccal kellemes forgalommal. (Ennek a gyertyának mi a neve és a jelentése)?  Nem az h nagyon megjöttek a vevők? :)))
(Investing néha hülyeségeket rajzol...csinál :D ) 
buythedip 2025. 10. 20. 22:39
Előzmény: #9842  oldrider
Áprilisban vámpánik volt, és valami vámbiztos, osztalékfizető dolgot keresett.
Más kérdés, hogy az osztalékfizetőket most nem szeretik, inflációs várakozások magasak, kamatok relatív magasak, növekedést remélnek.
oldrider 2025. 10. 20. 21:23
Előzmény: #9841  buythedip
Én bevallanám, hogy tévedtem, nem igazolnék át másik topikba és nem folytatnám ott a beültető dumát. Pl: hogy az AI-nak nincsen hatása a Vonoviára. (Tegnapi portfoliós cikk szerint igenis van!)
buythedip 2025. 10. 20. 21:16
Előzmény: #9840  oldrider
Lehet hogy rövid időtávon tévedett.
Lehet, hogy az osztalék miatt vette TBSZ-re.
Mindenki téved, a kérdés az, mit csinálsz ha tévedsz?

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek