Na ez most nekem a heti top kérdés! :D Gyertyák alapján most lefordulóban van...sztem jön is lefelé most egy darabig.. de hogy lejön 1,800 GBP alá? Pár elemzőre gyorsan: Nem túl acélosak a várakozások... 2000 közelében nautral -ok vannak. (2500 a leghepibb a frissek közül) Szóval óvatos megalapozatlan: 60 % h megvolt, 40 % h megy még lejjebb. (De a legbölcsebb tőlem a jó öreg: Nem tudom) :) Rút lefelé trendet rajzolnak Marketscreeneren... s tényleg benne megy a csárt. Validnak látom.
Lehet a Formycon is. :) Más is olvasta a jelentést, gap down megvolt. 3 hónapot ültem benne 7,5%-ért, pedig 37,5-nél is kiszállhattam volna. Ez van, majd tanulok belőle. Rést szerintem még visszatölti 25-ig, de már nem volt türelmem kivárni. Év vége fele és/vagy 20 alatt újra érdekes lehet. (vagy ha Trump bejelenti, hogy viccelt a 200%-os gyógyszervámmal)
Gondolkoztam én is hozzátenni, szerintem emelkedni fog jelentés után de nem akarok túl nagy mennyiséget tartani ebből a részvényből. A múltkori jelentés nem volt rossz egyáltalán, utána vettem, aztán mégis tovább esett...
Lejött kitölteni az áprilisi emelkedésben keletkezett rést. Persze sokminden hagyott ott rést, és a legtöbb rv nem töltötte ki. Szerintem nem veszti el az áprilisi aljat. De inkább adnék ehhez hozzá mint a Pumához
Én már vettem márciusban és nem szeretek hozzáadni vesztes pozíciókhoz. Eladni kellett volna 24nél. Sajnos a világ Puma nélkül is el tud létezni. Német fórumon felvásárlásra vágynak a részvényesek, de nem látom be, mi van a Puma kezében, amivel ő nem tud pénzt csinálni, de más igen. Ez nem egy chipgyártó vagy egy óriási lojális ügyfélbázissal rendelkező cég. Fel fog pattanni, szerintem legkésőbb 16.5ről, lehet már most a héten, akár ma is meglehet az alja. De ami lejjebb ment, mint az áprilisi vámpánik mélypont, azt nem tartom jónak, akármit is mutatnak be ősszel. Ha 3 hét alatt 30%-ot esett, akkor az ősz elég távol van :)
Bevallom nem merek venni Pumát pedig szépen lejött az ára tényleg. Szerintem megkopott a brand, nem látom bele a sikeres jövőt. De ez csak egy nagyon szubjektív vélemény, nem akarlak lebeszélni. :)
S Adidas? Azt vennétek ? Hol mikor? Azért egy dupla alj 100 nál erős beszálló lehet (Tartalékkal ha töri lentebb rávétel tán) ... hmmmmm.... de azért a 100 még nagyon messze. (150 et törve elkezdek fundát is olvasni) :) 24,8 P/E nekem még magas, de ugye nem csak ez van... Ha valamit ""szeretünk"" megvesszük drágán is! :)
Na Srácok? Ki mer venni Pumát? :) Ha mertek hol vennétek? S miért? Ha nem mertek, miért nem vétel? :) Időtávok? Közeli felhúzásra, Longra beleülni majd jó lesz ez! Fontos emlékeztető: Ősszel mutatja be a cég az új terveket -stratégiát (Fordulat, talptaállítás profitnövi. stb) kb :) HA negyon nem viszi el a showt a Nike (ők is épp ezzel párhuzamosan hasonló stratégiával álltak elő s ezt vették meg sokan odakinn)
Tbsz-nél érdemes még egy dologgal számolni. Nem csupán az adót spóroljuk meg vele. A megspórolt adó, újrabefektetve, kamatos kamattal növekszik. 2010 óta számolva, ez még egy átlagos portfoliónál is igen jelentős összeg. A másik, hogy tbsz-t általában évente nyitunk, tehát a valós várakozási idő nem 5 év, hanem csak néhány hónap, a két dec 31-i újrakötés között.
Eurós részvények vitasarok