Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LG7 2025. 08. 12. 09:07
Előzmény: #9079  thinkpositive
Igen, valami ránc felvarrást lehetne csinálni már rajtuk. Bár attól tartok, hogy mivel a kormány mindenképpen állampapír felé akarja terelni a jó népet, így ez nem fog megtörténni... Ugye ha pl.  Csak Állampapírt tartasz rajta és feltöri az ember, akkor csinál belőle egy adóköteles megtakarítást egy adómentesből.ez is jópofa✌️
thinkpositive
thinkpositive 2025. 08. 12. 07:32
Előzmény: #9078  LG7
Köszönöm a kiegészítést. Számomra kissé érthetetlen, hogy ha ugyanazt a tevékenységet végzi valaki a normál és TBSZ számlán, akkor előbbire miért nem vonatkozik szochó kötelezettség, vagy az utóbbi miért nem tőkejövedelemnek számít, ami miatt mentesülne az alól.
Így viszont teljesen más a kép. Csak akkor érdemes nyitni, ha valaki végig tudja tartani.
Amit kihagytam még, hogy a TBSZ számlának lehet külön számlavezetési költsége, ami bár nem túl jelentős mégis számolni kell vele.
Itt elég jól le vannak írva a részletek:
https://elemzeskozpont.hu/tbsz-tartos-befektetesi-szamla-mukodese-elonyok-hatranyok
Van a cikk végén egy táblázat, megpróbálom beilleszteni, háthanem csúszik szét nagyon.
TBSZ megnyitásának éve     
    Kivét időpontja     SZJA     Szochó     Összes adóteher     Megjegyzés
2024 vagy korábban     
    3 éven belül     15%     0%     15%     Feltörés esetén
      3–5 év között     10%     0%     10%     Részleges vagy teljes megszüntetés
      5 év után     0%     0%     0%     Teljes adómentesség
2025 vagy később     
    3 éven belül     15%     13%     28%     Feltörés esetén
      3–5 év között     10%     8%     18%     Részleges vagy teljes megszüntetés
      5 év után     0%     0%     0%     Teljes adómentesség
LG7 2025. 08. 11. 15:33
Előzmény: #9030  thinkpositive
annyit finomítanék a TBSZ-szel kapcsolatban, hogy az idei évtől, ha 3 éven belül feltöröd, akkor rosszabb az adózása (kamatadó+szochó=28%) a TBSZ-nek, mintha sima számlán kereskedett volna ellenőrzött tőkepiaci ügyletek(15%) keretein belül...
feherm 2025. 08. 11. 11:38
Előzmény: #9076  buythedip
Én most az RWE-re spekulálok!2024-ben szinte végig esett. Idén valószínű visszaemelkedik.Remélem jók lesznek a számai,mert a napokban felfelé kellene fordulnia az árfolyamnak!
buythedip 2025. 08. 10. 22:52

Szerda: TUI, EON, Porsche Holding, Wienerberger, Formycon
Csütörtök: Hellofresh, RWE, Thyssenkrupp, Douglas, Polytec, brit GDP, EU GDP, francia CPI
SimpleB
SimpleB 2025. 08. 10. 21:02
Előzmény: #9071  FeherTibi
Reméljük! :) Van abból is jópár darab.
FeherTibi 2025. 08. 10. 20:59
Előzmény: #9073  FeherTibi
Ha nem lesz megegyezes, akkor bizonyos reszvenyek, de nem mind korrigal 
FeherTibi 2025. 08. 10. 20:57
Előzmény: #9072  simonzoli13
En most nem vagyok pozicioban.
Szerintem latszat megegyezes lesz, es megy tovabb a haboru. Csak Amerika helyett Anglia, Franciaorszag, Nemetorszag, Lengyelorszag es a balti allamok viszik tovabb.
Varok (vasarnap nem is tehetek mast). Ha megis veszek pentek elott, akkor a kovetkezok kozul : Vonovia, Amazon, Renault, Sap, Adidas, Microsoft, Apple, Google vagy az a tengeri ceg amirol ma irt a Portfolio, hogy a Concorde vizsgalta 
simonzoli13 2025. 08. 10. 20:38
Lehet, hogy hülye kérdés, de, hogyha mégsem lesz érdemi megegyezés, akkor visszakorrigál a piac?! Te inkább kivártok vagy pozícióban vagytok?
FeherTibi 2025. 08. 10. 20:05
A Vonovia jo lehet ?
SimpleB
SimpleB 2025. 08. 10. 15:36
Előzmény: #9056  FeherTibi
Én az autóipart egyelőre hanyagolnám. Amiben még látok potenciált: Telekom Austria, Italgas, Italian Sea Group, ...és mivel olvasom, hogy te is szereted a "jófajta" osztalékrészvényeket: Iberdrola, Repsol
Benzedrine
Benzedrine 2025. 08. 10. 12:28
Előzmény: #9056  FeherTibi
Hensoldt, Secunet, Mensch und Machine, Grupa Pracuj
Benzedrine
Benzedrine 2025. 08. 10. 12:18
Előzmény: #9032  thinkpositive
Egyetértek, de nehéz lesz kibírni ha innen még harmadával felével felmegy. Simán benne van ez is.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 10. 12:13
Előzmény: #9066  Zoltanovitsch
Hopp! Most eszembe jutott egy "neszesemmifogdmegjól" gondolat a ZEISS kapcsán. :D
Tkp. egy eléggé spec szektort szolgál ki, amit nem tudom tőzsdén hogy megy. Kutatás egyetemeken s bármi olyan gyógyszeripari kutatás  ahol fénymikroszkópos jellemzősen sejt -szövet szinten elemzést végeznek. (Szétvert healthcare szektor palettájában van pl . patológiás szövetminta elemzés (Tehát fénymikroszkópos))? Ezt nem tudom még, (de pl tumor szövet morfológiai elemzése (fénymikroszkópos festési eljárásokkal why not?) :) 
 Tehát értékláncban gondolkodva ha innen is bevételcsökkenés jönne (Elemzés nem említi, s lehet h tévedek is ezzel) akkor újabb (Milyen mértékű???) lefelé mutató iránytű a Zeiss ben. :) 
Nem tudom még a cég milyen peer társakkal rendelkezik azok között milyen pozit foglal el (Piotroski score 9 megvan)? 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 10. 11:52
Előzmény: #9034  thinkpositive
Az én figyi listámon már vagy fél éve rajta van (de mélyebben még nem mentem bele a cégbe még úgy sem hogy többször mélyen néztem bele Zeiss lencsékbe laborokban) :D 
VÁrtam már h azoknak a 2024 végi aljaknak lesz a "párja" s ez most  megjött. Indokolás egy része (Investingről lopva): 
"A Zeiss közölte, hogy továbbra is „mérsékelt növekedésre” számít a bevételekben a jelenlegi pénzügyi évben, az üzemi nyereségráta várhatóan „stabil vagy kissé magasabb” lesz az előző időszakhoz képest.Megjegyezte azonban, hogy az Európai Unióból származó importra kivetett 15%-os amerikai vám „negatív hatással lesz a jelenlegi pénzügyi év eredményeire”, hozzátéve, hogy ezt a hatást a „célzott árképzési politika” révén a fogyasztókra is áthárítják.Az amerikai dollár és az ázsiai valuták, például a kínai jüan , a japán jen és a dél-koreai won további leértékelődése nem szerepel az éves előrejelzésben, és „további kockázatot” jelent – figyelmeztetett a Zeiss."
TEHÁT: Most én azt mondom-látom- vélelmezem: iszonyat lefelé trend (Zacc 2021 szept től) szerintem sem most törik meg, s most már a TA és Fundás iránytű is egy irányba mutat. a most 28 nak jelzett P/E EU ban sztem meredek. Már épp írni akartam h tán innen egy felezés is benne lehet oszt nézem Marketscreener támaszait látom semmi értelme  mert kb 3-5 eurónként van egy támaszuk 20 nál van a leglentebbi. Sum: Nekem ez most nagyon nem vétel a mostban. Várok figyelek ha hipe ból szerelemből bármiből korábban pattan, mehet nélkülem (Mint általában) :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 08. 10. 11:29
Előzmény: #9032  thinkpositive
Igen! Egyetértek! :) DAX, Nasi, S&P 500 eléggé fenn van. RSI-k ropogósak. :D 
Miközben megy a fül(em)be a susmus h jönnek a medvék. Na most akkor mi legyen??? 
Fun fact: Balázs Bence asszongya kb: vegyetek a tetőn is csak legyen stoppod oszt jónapot (Röviden) Amit amúgy értek: hiszen momentum van kell vele menni a stop meg-véd. Trend is your friend.
Apropó!  Trendforduló detektáláshoz ért valaki TA alapon? :))) 
Egyedi saját nemmerek venni semmit élményem meg ugye a jó öreg Pumesz és Mecrk (USA): Az a 2 első s még eddigi külföldi vételem (Nyilván utólag látom én is egyértelműen) h korai volt. Ezért megtanultam jól ülni a kezemen így 
 meg remek lehetőségek mellett ..hhmmm aludtam el. Pl Regeneron Pharma. De hasznos volt nem venni 280 on UNH- CNC-t (Bocsi ezek USA rv.-ek.) Lehet Novot -t is elalszom, mert a seggem alatt ragad a kezem. :D 
Rena Stella  jó kérdés nálam. Sajna én autósoknál valahogy azt vélelmezem AKKORA és olyan messzire nyúló kockázatok vannak (vám , s EU szabályozói és kínai nyomás) hogy EZEKHEZ képest mondom azt h nekem még nem igazán vétel. Merci VW ha nagyon leütik de új komolyabb hír nélkül (tehát a sentiment romlás viszi oda az árfolyamot ahová sztem kéne, mert most ezk nálam az EU-s sztár rv. -ek P/E től függetlenül is) akkor figyelni kezdek jobban. :) 
stansmith
stansmith 2025. 08. 10. 10:25
Előzmény: #9063  oldrider
Ha már itt tartunk, egy jó Milwaukee elektromos fűkaszába én is beszállnék részvényesként. :) 
oldrider 2025. 08. 10. 03:10
Előzmény: #9061  Ishar
Nem rossz ötlet! Amíg a készlet tart, addig van az árengengedmény és 2db van belőle. Lehet megveszem mindkettőt és egyiket eladom! 
https://kepkuldes.com/image/tW0iNi7
Borisz 2025. 08. 09. 20:28
Előzmény: #9061  Ishar
day trade :-)
Ishar
Ishar 2025. 08. 09. 20:18
Előzmény: #9060  oldrider
"Nálunk a Tescóba most leértékelték a Daewoo motoros kapát 50%-kal. 180 ezer helyett, csak 90 ezer! Vegyek?" --- Igen, aztán ha visszamegy az ára, akkor add el. :)

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek