Etf azoknak jó akik nem tudnak vagy nem akarnak időt tölteni a fundás és technikai elemzésekkel és álkandóan a gép előtt ülni. Általános vásárlási szabály erf-nél: akkor vegyél amikor az árfolyam visszatér a 200 napos mozgóátlaghoz vagy alá esik! Nem túl bonyolult.
74 milió részvényt bocsàtottak ki akkor ezzel a tranzakcióval szakadt el a FLEX vàllalattól.A részvényeket a Flex részvényesek kaptàk.Tulajdonképpen kivàsàrolta sajàt magàt.
Ez a Vanguard VUAA.DE, illetve a Blackrock SXR8.DE van nekem. Ha veszek (eladni nem adtam még el), általában egy szempillantás alatt megvan a Xetrán, van likviditása.
pl. SP500 etf: Vanguard S&P 500 UCITS ETF (USD) Accumulating fizkailag képezi le az indexet euroban fut az árfolyam osztalékokat árfolyamban felhalmoz kezelési költség évi 0,07% 2019. május 14-én tehát éppen 6 éve dibták piacra és azóta 120% emelkedésben van ez évi 14% hozam (januárban 150% volt 16,5% éves hozam).
Csak egy példa a "szép jövőről" bár tudom, hogy unalmas, hogy megint a Mercedest hozomfel: Q1 jelentés: kínai eladás 9,2%-kal csökkent (szerintem fog az még többel is) EBIT marzs várakozás 6-8% de!!!! A vezetőség elmondta, hogy ha év végéig fennmaradnak a vámok akkor ez 3% ponttal csökkenni fog tehát akkor 3-5% lesz az EBIT marzs! Nézd meg atavalyi EBIT marzsot és vesd össze ezzel! A többi cég sem lesz sokkal különb helyzetben (bár ez most egy durva általánosítás). Mercedes és társai is a DAX részei bár nem ők képviselik a magas hányadot de akkor is. Ez biztosan DAX ATH-ért kiált.
Azért várok még egy esést mert amit az utóbbi napokban előadnak nekünk, hogy minden rendeződni látszik az parasztvakítás. Az igazi buli szerintem még el sem kezdődött. Majd a Q2-vel fog. Április eleje óta szerintem egy medvepiaci rally zajlik. Persze ez az én szubjektív véleményem.
Ha mondjuk jön a nagy zuhé ahogy várom és eldöntöttem, hogy megveszem az indexet akkor a xetrán megveszem euro alapon (feltételezve, hogy még erős lesz az euro a dollárhoz képest) az UCITS ACC azaz osztalékmentes változatát. Így nem kell átváltani az eurot dollárra (nincs váltási költség). Ha pedig később a dollár erősödik vissza akkor euroban még több lesz a nyereségem (elméletileg).
Eurós részvények vitasarok