Elég bizonytalan vagyok az OMV-vel, ahogy azt korábban is leírtam. Rajzoltam egy éket pár napja. Nyáron lezuhant 48-ról, és beszorult egy sávba, 36.10-41.5 kb., 9 hónapig volt itt. Még nem tört ki belőle, de úgy tűnik, készül. 37-nél kitöltetlen rés van. Az a kérdés, hogy ez itt duplacsúcs-e, és visszaesik, vagy kitör? Az előző heti gyertya azt mondja, visszaesik. De a rést szerintem nem most tölti ki. Viszont az indikátorok amiket használok, nem igazán működnek jól az OMV-n most, és nem is adnak erős jelzéseket. Ha kiszállsz, bármikor vehetsz bármi mást is, és nem veszthetsz. Ha nagyon sok, de még hiszel benne, felezd le.
Mármint úgy értem, az usa az európai országoktól zsarolhatja ezt ki. Vagy akár az LNG vásárlást, ami a gázárakat küldené magasba. (Vajon az átlag amerikai örülne ennek egy hideg télen?). Persze ez csak spekuláció.
Könnyen lehet, hogy be van árazva, és pl. kiderül, hogy az usa kizsarolja az amerikai gyártmányú fegyverek vásárlását. Nem egy beszállási pont a Rheinmetallba ez, azt gondolom.
De ez kb Trump megválasztása óta egyértelmű. Azért csodálkozom, hogy minden emelkedő csatornából kitört. Most már a forward P/E is 30, a Trailing meg 80. (az USA védelmi részvényekkel összevetve ez erős túlértékeltséget jelent, én meg nem mertem benne hagyni így....ráfaragtam)
Ha már mégis... Gondolom adó visszatérítéssel kapcsolatosan zaklathatod az osztrák hivatalt. Ott még a poroszos bürokrácia über alles! Fenyegetés nem hatja meg őket, nem korruptak, mint a magyarok.
Tavaly szeptemberben adtam be, eddig egy semmitmondó levelet írtak vissza. Kétszer telefonáltattam, most írtam egy elég barátságtalan levelet és megfenyegettem őket, hogy ilyet még az elnyomó magyar rendszer se enged meg magának😆😁🤣
Fotexről hallanák itt szívesen, ha megszakértenétek! Végtére az is eurós részvény. A saját topikban egy jóindulatú ember vizionál évek óta 10 € fölötti értéket, alaptőke emelést, akvizíciót, növekedést, holland tőzsdére bevezetést stb. mindenféle jót. Ezzel szemben mi lehet a valóság? (Én még a magyar időkben vettem jó magyar Ft-ért. Aztán ölembe hullott €uróban. Az Ersténél eladni is körülményes, de ez mondjuk az én szuverén problémám.)
Eurós részvények vitasarok