Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 kedd, 16:20
Előzmény: #40937  ktamask
Ha egyszer változik majd a kamat, nagyobb esélyét látom, hogy a következő sorozatok már 7% alatti kamatot fognak adni, nem oedig 7% felett.
Állampapír szempontból most lehet, hogy vip beszálló időszak van.
Ez természetesen nem tanács, csak ötletelés.
Annak idején a pmáp beszálló 2022 vége 2023 eleje közötti időszakot is sokan eltotojázták.
mab kedd, 16:19
Előzmény: #40936  ktamask
Én írtam, hogy nálunk nem sokkal tért el a több évre számolt inflációnk a hivatalostól (valamivel több lett).
Másnál ettől még lehet teljesen máshogy.
Hathor
Hathor kedd, 16:15
Előzmény: #40937  ktamask
Igen, én örülök most 7esnek. Ha lesz magasabb, akkor még jobban fogok örülni es cserélek magasabb kamatura.
Ha lefele esik kamat, kb 6%ig elvagyok. Függ valós inflától is.
Sok sik terv van, csak szabadság fontosabb, így meg szabadon élek, utazgatok, amíg lehet 
ktamask kedd, 16:12
Előzmény: #40933  FR73

Hathor vette a 3 éves 6,5%-os fixmápot, most miért ne venné a 7%-osat? Gratis 0,5% a semmiért.
Nem terelés, hiszen a 6,5%-osba tereltek, a 7% csak a jobbik lehetőség a 6,5 és a 7% között.
ktamask kedd, 16:04
Előzmény: #40935  mab

Ha nem olvastam itt legalább 50x azt , hogy "nincs reálkamat" még a PMÁP-pal sem, akkor egyszer sem.
Gyakorlatilag semmivel sincs, ha úgy nézzük, mert a valóság teljesen más, mint a kimutatott statisztikai adatok, ami az átlag embert érinti.
mab kedd, 15:55
Mivel itt mindenki szorosan követi az állampapírokat ezért tűnik a PMÁP rossznak. Pedig egy infláció + 1.5%-os papír más országokban is jónak számítana hosszabb távra. Csakhogy nálunk speciális okokból most van lényegesen jobb is, pl. a FixMÁP, mert kell a nép pénze. Emiatt kellett a románoknak is magasat kínálni, csak ugye euróban.
Szóval aki hosszabb távon is PMÁP-ot tart az egyáltalán nem jár rosszul (KSH inflációs kérdés mellőzve), csak nem biztos, hogy a legjobban jár. De nem is mindenki akar folyton ezen pezsegni. Csak aki sokat foglalkozik a kérdéssel az érezheti úgy, hogy a PMÁP-al veszteség éri, a többiek a korrekt hozamot látják ami megvédi őket az inflációtól, vagyis a szükséges minimumot mindenképpen megtették. Ez a PMÁP több éves távon sosem lesz nagyon rossz.
Hathor
Hathor kedd, 15:54
Előzmény: #40933  FR73
Nekem az is vab
FR73 kedd, 15:54
Előzmény: #40932  Bianco
A 2027/Q1 7%-os kamatot ad már 2 éve.
Promótálták már azt is, de nem úgy tűnik, hogy hibázott volna, aki annak idején vett belőle.
Bianco kedd, 15:46
Előzmény: #40926  ktamask
Nekem némi gyanúra ad okot, h annyira promotálják a 7%ost. Tudnak valamit?Azon kívül, h egy kiegyensúlyozott, tervezhető kiadást jelent a kamatok szempontjából. Túl nagy a hype. 
ktamask kedd, 15:12
Előzmény: #40928  forster0123

Informatikus.
Regény, 5 perc se.
Hathor
Hathor kedd, 15:09
Előzmény: #40926  ktamask
Nyugodtan hablatyolj, témaval foglalkozol. Nem kicsit.
Köszi
forster0123 kedd, 14:54
Előzmény: #40925  Bianco
Pontosan. Majd amikor postán megkapják a lejárati értesítőt, akkor eszükbe jut, hogy Ja tényleg ez is van…
forster0123 kedd, 14:52
Előzmény: #40922  ktamask
Ezen nincs mit csodálkozni, ugyanez volt amikor már rég vehető volt a 16% -os Pmáp és még mindig ezermilliárdos tétel volt a régi 3,5-es Máp+ pluszban.
Sok nyugdíjas, akikre pl postán tukmálták rá, azt sem tudja milye van, meg hogy az hány százalékos.
A másik kategória meg aki tudja, hogy milye van de nem tudja, hogy egy 29J , 30l, stb eladható hamarabb is. Azt hiszi hogy végig a lejártáig tartani kell.
Más. 
Véletlenül se vedd személyeskedésnek, de megkérdezhetem, hogy milyen munka az, ami mellett neked ennyi időd van minden nap, gyakorlatilag reggeltől estig itt írogatni kisregény hosszúságú hozzászólásokat?
forster0123 kedd, 14:52
Ezen nincs mit csodálkozni, ugyanez volt amikor már rég vehető volt a 16% -os Pmáp és még mindig ezermilliárdos tétel volt a régi 3,5-es Máp+ pluszban.
Sok nyugdíjas, akikre pl postán tukmálták rá, azt sem tudja milye van, meg hogy az hány százalékos.
A másik kategória meg aki tudja, hogy milye van de nem tudja, hogy egy 29J , 30l, stb eladható hamarabb is. Azt hiszi hogy végig a lejártáig tartani kell.
Más. 
Véletlenül se vedd személyeskedésnek, de megkérdezhetem, hogy milyen munka az, ami mellett neked ennyi időd van minden nap, gyakorlatilag reggeltől estig itt írogatni kisregény hosszúságú hozzászólásokat?
ktamask kedd, 14:45
Előzmény: #40925  Bianco

Még azt szerettem volna írni, hogy ettől függetlenül - amit én összehablatyoltam - lehet igazad, hogy az infláció elindul.
Én tavaly egész évben ezt vártam, és a január meg hozta a 2,1%-ot, mintha széllel szemben pisálnék most már a 2. évben, nekem ebből lett elegem. Még akkor is, ha az árrésstopot eltörlik, amiben én hittem, hogy mekkorát dobhatna rajta. A sok ha.
Úgyis akkor törlik el, amikor annyira negatív infláció van, amikor simán ki lehet dobni a kukába, úgy, hogy nekik nem fáj. A saját érdekeik a fontosak.
Az édesanyám már nyugdíjas, PMÁP-ban tolja, vacilál, tartsa? dobja?
De olyan szép kamatokat adott, mondja ő, ami már csak a múlt. A jelen pedig, hogy már második éve lesz, hogy nyílik az olló.
Bianco kedd, 14:22
Az utolsó mondatodra reagálva.. Te komolyan hiszed,h mindenki annyit foglalkozik az allampapirjaival, mint te? Berakták valamikor, mert többet hoz, mint otthon,a lekváros üvegben tartva, meg a betörő től is védve van.azt se tudják, most épp mennyit kamatozik, nem mindenki ássa bele magát a MÁK labirintusába. Még mindig kevésbé birkák, mint akik évek óta bankszámlán tartanak jelentős összegeket 0 kamattal, számlavezetési díjért cserébe. Megdöbbentő, mennyien vannak.
FR73 kedd, 14:14
Előzmény: #40923  ktamask
Ha a Fidesz marad, szerintem az árréstop bebetonozódik.
Azt az egyszeri 1,5%-os ugrást a KSH inflációban nem fogják engedni.
Ha Tisza nyer, akkor könnyebb kivezetni, majd rá lehet fogni az elmúlt16évre.
ktamask kedd, 14:07

Tehát, matematikailag az árrésstop kivezetése okozna egy gyorsabb inflációt, azonnal megugrást.
De ugye erről azt nyilatkozta Nagy Márton, hogy "akár véglegesíthetik is".
Sok a ha tényező, a függőség, ami a bizonytalanság most már a PMÁP-nál.
ktamask kedd, 14:03
Előzmény: #40920  Bianco

Ha bedurran az infla, akkor 2027-ben durran be, amit 2029-ben realizálsz.
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/uzemanyag/2025-ben-alkalmazhato-uzemanyagarak
csak egy példa, most 550 az üzemanyag ár, 2025-ben legalább 10%-al drágább volt szinte végig
Ha marad a kb. 550 állandóság, -10%al lehet számolni.
árrésstop hatás áprilisig érvényesül a legjobban, mivel kb. akkor vezették be.
áprilistól ezért ugrik az infla, matematikailag is, de ott egyenlőség jön, és nem drágulás, vagyis 1-2 termék még olcsóbb is lett azóta, mint április-április, május-május
szolgáltatások ,egyéb b...b..z ami fel tudja vinni, 4%-ra? 5%-ra?.
Beindulhat, mint a forint engulfing hullám 498, aztán mégis 380.
Tavaly végig azt kaptam arcba, hogy miért tartom a PMÁP-ot, kb. k...ljak már, mert csak én hiszek benne. Tartsam meg magamnak a gondolataimat:D. HARDCODETERROR kollégát jó lett volna idézni.
Aki tudja tudja.
Szóval nálam ez a hit elszállt a 2,1% -os januári inflációval.
100 MRD feletti tömeg tartja a 2033I-t a maga szerény +0,25%-ával, ők miben hisznek? Birkák.
Angelo kedd, 13:50
Előzmény: #40919  ktamask

"már 1-14"
Ne foglalkozz ezzel mert volt idő amikor annyi nicket nyitottál amennyit csak akartál.
Én inkább sajnálom azt a nyuggert aki odáig jutott az életben, hogy ezt a minuszoló szenvedélyét élheti, ez okoz örömet neki.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek