Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ishar
Ishar hétfő, 09:33
Előzmény: #40031  ktamask

"Hanem csak egy kis "tockos" kell a világban, és Magyarország triplát kap." --- Miért kapnánk triplát? Hiszen hasítunk és az EU-ban is jobbak vagyunk mindenkinél. Ne tévesszenek meg a számok és a valóság!
"Magyarország egy olyan korszakban ér el gazdasági bravúrokat, amikor egész Európa szenved a háborútól és az elhibázott brüsszeli politika gazdasági következményeitől.  
A tényekkel nehéz vitatkozni, így a balliberális média hiába próbálja folyamatosan álhírekkel aláásni a magyar gazdaság jó hírét, a befektetők pontosan látják a valós helyzetet.
A legnagyobb cégek sorra hozzák hazánkba a legkomolyabb beruházásokat, a legmagasabb technológiai színvonalon, mindezt akkor, amikor a világ nagyhatalmai mind újraiparosítanak és öldöklő harc folyik a gyártási kapacitásokért. Politikai stabilitás, Európa-bajnok adórendszer, kimagasló szakképzés és munkaerő, ez a nemzeti kormány receptje. 
Az eredmények pedig magukért beszélnek: az elmúlt négy év minden nehézség dacára a magyar gazdaságtörténet négy legsikeresebb éve volt beruházási szempontból, ami bizonyítja, hogy az új világgazdasági korszak egyik fő nyertese lettünk. 
Ha most Kecskemétre nézünk, akkor azt látjuk, hogy a Mercedes legnagyobb európai gyára jött létre Magyarországon az elmúlt alig több mint tíz évben, aminél világszinten is egyedül csak Kínában épült ki nagyobb kapacitás.
Ma már több mint ötezren dolgoznak közvetlenül is a Mercedes-gyárban, amely 2024-ben az ország legvonzóbb munkahelye lett, és több alkalommal is a legjobb gyárnak választották meg világszinten a Mercedes-csoporton belül.
2024 októberében gördült le a kétmilliomodik modell a vállalat kecskeméti gyártósoráról és mostanra az a helyzet állt elő, hogy Kecskeméten gyártják a csúcstechnológiás belsőégésű motoros autókat, a plug-in hibrideket és a teljesen elektromos modelleket, miközben a Mercedes éppen létrehozza az első magyarországi kutatás-fejlesztési központját is hazánkban. 
Ma pedig itt egy újabb jó hír: a Mercedes úgy döntött, hogy az idei évtől Magyarországra hozza az A-osztály gyártását is. 
Mindez azt jelenti, hogy a Mercedes immáron három modelljét fogja nálunk gyártani, köztük az új csúcstechnológiás és tisztán elektromos GLB-t, az új C-osztályt és immáron az A-osztály is ismét nálunk gurul le a gyártósorról.
Ennyit számít a józan észre alapozott gazdaságpolitika, a stabil kormányzás, és hogy nem vagyunk hajlandóak lemondani az olcsó orosz energiahordozókról. 
Amíg Európa lemarad, addig nálunk a legnagyobb világcégek újabb és újabb fejlesztései jelennek meg Amerikából, Ázsiából, vagy éppen most Németországból." Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (2026. január 6.)
fej váll
fej váll hétfő, 09:08
Előzmény: #40037  ktamask
Marci nem a számok embere,ő inkább egy hazardőr,nem több szerintem.
ktamask hétfő, 09:00
Előzmény: #40036  fej váll

Vagy Marci beleéli magát, és bemondja, hogy csökkenti a kamatokat, az MNB hátradőlhet, mindent a kezében tart.
A tervezett 5000MRD-os hiány meg inkább 6000MRD lesz, legjobb esetben.
fej váll
fej váll hétfő, 08:01
Előzmény: #40035  fej váll
Aztán lehet hogy "aranyat érő"  Marcink  tanácsára tesztelni fogják a piacot egy,25 bázispont csökkentéssel.
fej váll
fej váll hétfő, 07:52
Előzmény: #40034  fej váll
Majd elválik miként döntenek kedden,a forró forint mesterséges mankójának  kirúgásával próbálkoznak és kamatot csökkentenek, vagy várnak a csökkentéssel a választások utáni időszakra.Én a második verzióra tippelnék.
ktamask vasárnap, 12:31
Előzmény: #40028  Angelo

Ha már eleve fixekben vagyunk, csak a 6,5%-osat cserélgetem 7%-osra... Ez már nem terelés.
A jelenlegi kínálat közül lehet választani.
PMÁP még megvan, "majd egyszer jó lesz" ,vagy soha.
ktamask vasárnap, 12:29

Nem így értettem.
Hanem csak egy kis "tockos" kell a világban, és Magyarország triplát kap.
Nem láttam bele semmi FIDESZ-ezést.
Mint amikor a Lavina elindul a tetőről, USA-Németországot csak a kezdeti lendület érinti, mi vagyunk a hegy alján, ahova lezúdul a teljes tömeg.
Nem vagyunk jó helyen.
pamutt vasárnap, 10:19
 dr. Pogátsa Zoltán interjú: https://www.youtube.com/watch?v=HEBwEYw4BvA
bronz vasárnap, 10:12
Egyetértek.
B terv nálunk már kész van. Igazából a kérdés csak az, hogy mi költözünk ki vagy ki lesz adva a kecó, németül mindannyian tudunk, ezzel nem lesz probléma.
Ha újra behúzzák, mi is kisöprünk innen mindent és megyünk.
Angelo vasárnap, 08:24
Előzmény: #40025  ktamask

Hajuk már ezt a másokra mutogatást, (USA, Japán, Németország) ez olyan fideszes hülyeség. 
A gazdaságunk is a németek miatt vergődik, de érdekes módon a csehek közel 3%-al nőttek 2025-ben a lengyelek meg 4%-körül. 
A kötvényeink áraira sincsenek hatással, ezt a magyar monetáris és fiskális politika befolyásolja. 
Jól írod a számok nem hazudnak.
Az olaj világpiaci ára esett vagy 20%-ot. 
A dollár szintén kb. 18-at.
Nekem az is furcsa, hogy közben a benzin ára, ennek ellenére 560 körül mozog. 
A másik, hogy közben még mindig pozitív az infláció úgy, hogy több szolgáltatás ára jelentősen drágult, ez mellett néhány termék ára is jelentősen emelkedett.
6.5-7%-os kamatok mellett nem lehet bedurrantani a gazdaságot, kamatokat kell csökkenteni, de kérdés, hogy ezt meg tudjuk-e tenni mert alacsony bázisról, könnyedén kilőhetünk.
Az látszik, hogy a forint mögött nagyon forró tőke van és egy pillanat alatt képes távozni.
Évi 5-6000 milliárd nagyságú elképesztő hiányokkal tud csak működni az ország ebben a formájában és kérdéses, hogy meddig fogják ezt tolerálni. 
Többször is leírtam, hogy Orbánék miatt már 3.1 milliárdot végleg elbukott az ország. 
Ez olyan 130 000-ft/koponya és itt még nem álltunk meg napról napra bukunk és további bukták élesednek.
Ami biztos, hogy ezek ellenére te és hathor is behúzzátok az x-et a fideszre és rengetegen járnak veletek hasonló cipőben. 
Amiben én biztos vagyok az pedig az, hogy amennyiben marad a fidesz kormány, akkor fel lehet készülni a legrosszabb forgatókönyvekre és kimenetelekre.
A tőke nem fogja tovább tolerálni ezt a kormány, el fog távozni innen és akkor nem, hogy kamat csökkentés következik, de további kamatemelések is elindulhatnak. 
Az inflációt egy instabil lábakon álló forint, bármikor képes bedurrantani és ez bármelyik pillanatban megtörténhet. 
A fix állampapírokba sem véletlenül megy a beterelés.
Catles1 vasárnap, 07:46
Előzmény: #40025  ktamask
Biztos nem fog márciusban az MNB kamatot csökkenteni; a legutóbb csak belengedték hogy majd egyszer lesz valami és a HUF árfolyama bezuhant. Túl sok a forró pénz, ha ezek eltünnek lesz nagy reccs (ami meg bedurrantja az inflációt és az államadóságot)
kkv14 vasárnap, 07:34
Előzmény: #40024  Angelo
Minden választás előtt ez a narratíva.
Kik azok a befektetők akikről írsz?
ktamask vasárnap, 06:54
Előzmény: #40024  Angelo

Mitől lenne inflációs  hatása?
20Ft-ot fog drágulni a tejföl, mert a Fidesz nyer?
A Brent 15%-ot fog rallyzni, mert nem Magyar Péter nyer?
A világpiaci árakat nem Magyarország befolyásolja.
Ettől függetlenül elképzelhetőnek látok egy felfele száguldó kötvényhozam-reccset, érik a bomba szerintem (USA, Japán, Németország), maximum emiatt várnék magasabb kamatokat és nem az infláció miatt.
Csak 1 példa, tavaly ilyenkor az üzemanyag 630-640 körül mozogtak, most 560 Ft, ez közel 10%-os csökkenés, nem emelkedés, erre is azt lesz mondva,h lehazudták? A számok nem hazudnak.
Tavaly márciusig nem volt árrésstop.
Tej 450, most 330.
Krumpli 400 most 200?
Soroljam?
Ha nem is csökkent Varga még februárban, márciusban csökkentést várok.
Angelo vasárnap, 02:17
Előzmény: #40023  ktamask

Várjuk meg azzal a csökkenő inflációval a választások kimenetelét. 
Évi 5-6000 milliárdos hiánnyal nem igen lehet csökkenő inflációra számítani. 
A befektetők arra számítanak, hogy kormányváltás lesz.
Ez a várakozás is erősíti a forintot és amennyiben ez megtörténik, akkor még elindulhat az EU.-transzferek beáramlása aminek szintén forint erősítő hatása lesz.
Ellehetne kezdeni a kamatok csökkentését. 
Ha viszont marad a jelenlegi korrupt bagázs, azt már a befektetők sem fogják tolerálni és beindul a tőkekivonás az országból, amelynek nagyobb inflációs hatásai lesznek.
ktamask szombat, 16:11
Előzmény: #40022  Boborjan51

Nem valószínű, hogy csökkenő inflációs értékek mellett kamatemelés jön.
Kivéve ha valami nagyon nagy reccs történik a világban, és lehet a kapujában vagyunk (BoJ - Japán államadósság, kamatemelései miatt).
A héten a kötvényhozamok szenvedtek, Német, USA, EUR HUF meg lefele rakétázik, akkora boldogság van...
A lengyelek 2 csökkentést terveznek, talán februárban és márciusban is.
Az MNB-nek már viszkethet a tenyere, de nem tudjuk mi a tervük.
A másik kollégával addig nem váltunk, amíg nem szorul a hurok.
Ha esetleg kitart a választásokig a 7%, akkor inkább a 2031Q2-re váltunk majd, mint most 2031Q1-re.
1,63 vs. 1,75, ennyi a 3 havi kamat a 6,5%-os és a 7%-os fixmápnak, kb. nincs eltérés.. tehát kivárás.
De ha te inkább előbb átváltanád, ez rajtad múlik.
Boborjan51 szombat, 16:06
Előzmény: #40009  ktamask
vszn.leváltom én is ,bukni nem lehet rajta ,köszi...
forster0123 szombat, 07:13
Előzmény: #39999  ktamask
Nekem is van 27 Q1,2,3 is, akkori Pmáp kamatokat , meg utána a kamat kamatát raktam ezekbe.
Ezeken én is gondolkodik, hogy ha bejelentik hogy csökkent kamattal jön új sorozat, akkor előtte átrakom, de addig nem.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek