Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bronz hétfő, 12:27
Előzmény: #39769  Angelo
Mi fogjuk fizetni, az biztos.
Már aki itt akar maradni ebben a szétrabolt országban.
bronz hétfő, 12:26
Előzmény: #39778  ktamask
Nagyon nem mindegy, hogy 15%-ot gyengül vagy cirka 50%-ot, mint nálunk, de írhattam volna 70%-ot is az eddigi legerősebb szintjéhez viszonyítva.
ktamask hétfő, 12:14
Előzmény: #39777  ktamask
Ferrari - USA költségvetési hiány is az egekben van.
Emellett 130%-os adósságuk van.
Érdekes, hogy ott egy 15%-os dollár gyengítés nem volt probléma.
Itt meg gyengülne a forint 5%-ot ,és összeomlást vártok.
ktamask hétfő, 12:04
Előzmény: #39775  ASR

Mindig mondjátok, hogy Ferrari meg Trabant esete.
Ez a kötvénybuli még csak most kezdődik igazán, a költségvetési hiányok meg a puskaporos hordók.
Egy ideig próbálják a kanócot nem begyújtani, de egy idő után elkerülhetetlen.
ASR hétfő, 11:54
Előzmény: #39772  ktamask
Amikor egy országot szétrabolnak, az érvek elfogynak. Ilyenkor nem vita van, hanem zajkeltés: kamuprofilok, minden felületen. Ez nem védekezés, hanem beismerés.
Biztosan sokakat meggyőz arról, hogy adósságot vegyenek. 

ktamask hétfő, 09:35
Előzmény: #39755  ASR

Ha megnézed néha mire adnak bődületes mínuszokat, akkor a "negatív" dolgokra, amik igazak.
És ha baromi jó dolgot írsz, nekik pozitívat, pl. "vegyed az állampapírt, mintha nem lenne holnap", akkor rommá +olnak. Kicsit ilyen 2/3-ad közeli "AI" feeling:D.
ktamask hétfő, 08:27

Ha nem így lenne, akkor Hathor nem kaphatná meg "simán" a neki bőven elengedő 7% kamatot, ami nekem is elég: reszelgetésre :D.
Ennyit tudtam még hozzátenni.
ktamask hétfő, 08:26

Én keresem ezeket a MRD-okat itthon, de nem találom.
A világon mindenhol benyelik, maradjunk ennyiben, csak itthon még térdelünk és tapsolunk is hozzá, hogy köszönjük!
Angelo hétfő, 05:32
Előzmény: #39767  bronz

Igaza van Lalinak ott van ez a magyar családoknál. 
A magyar családok nyelik be ezt is a kamataival együtt.
Angelo hétfő, 05:28
Előzmény: #39765  TozsdeMagus

Nem teljesen mindegy mert ezek ingyen eu. milliárdok, amit nem kel vissza fizetni. 
Azért kell változtatni, hogy ne tudják lenyúlni. 
Azonban abban már én sem vagyok biztos, hogy mi lenne itt a jó megoldás.
A fidesz megy, attól még a sok szar itt marad, amit nem lesz egyszerű eltakarítani és adóemelések nélkül lehetetlen is. 
Ha pedig maradnak, akkor újabb eladósítás elé nézünk és ebből már nem nagyon látni a kiutat.
Ezt a viszonylagos nyugalmat csak hatalmas hiányok és eladósítás mellett lehetett fenntartani és az a kérdés, hogy ezt a befektetők meddig tudják tolerálni. 
Ami biztos, hogy nem sokáig és előbb utóbb lépni fognak, talán már a választások előtt is, amit mindannyian meg is fogunk érezni a bukszánkban.
Sakk-matt helyzet van. 
A gyerekeim azt látják ebből, hogy csúnyán eladósították őket és még az ő gyerekeiket is. 
Ameddig a világ nyitott és a tőke is szabadon mozoghat, addig nem kell féltenem a gyerekeimet és az unokáimat.
bronz hétfő, 05:12
Előzmény: #39763  Angelo
Erre az 5740 milliárd Ft-os költségvetési hiányra mondta a Szűcs Lajos nevű fideszes nyomorult, hogy ez a pénz a magyar családoknál van. 
Adrian8 hétfő, 04:48
Előzmény: #39762  ASR
Szóval akkor van pár hülye, aki értelmetlenül baszakodik ezzel profilok be-ki lépésvel. Van bak a toronyban :D
Azt vettem csak észre, hogy pofára megy; ugyanarra témára, hasonló kommenteknél egyik folyamat negatívot kap, másik semmit.
TozsdeMagus hétfő, 04:40
Előzmény: #39764  Angelo
Nem teljesen mindegy?
Ha el is utalják úgy is lenyúlják!
Mit látsz te vagy a gyereked abból a pénzből amit küldenek?A büdös nagy semmit.
Angelo hétfő, 04:18

Néhány hete írtam arról, hogy amennyiben a fidesz marad akkor jöhet a leminősítés és érvénybe léptethetik a 7-es cikkelyt is, ami Magyarország esetében a szavazati jog felfüggesztését és a teljes EU. támogatások megvonását jelentené. 
Erre írta egy kolléga, hogy a fidesz marad és jönni fognak az EU. pénzek is. 
Hát barátom, innen üzenem, hogy már most is forrásokat veszítettünk 2.1 milliárd eurót már végleg és közel 1-milliárdra hízott az a bünti is, ami napi 1-millió euróval megy tovább.
Ezt pedig hiába nem fizetjük, levonják a támogatásainkból. 
Forintban számolva cirka 1200 milliárdot már kivettek a zsebünkből és ez csak tovább fog növekedni.
Angelo hétfő, 03:56
Előzmény: #39739  ktamask

Elég beszédes számok vannak ebben a cikkben.
Az államadósság nőt, ezzel még a saját maguk által hozott törvényt sem tudták betartani. 
Az 5740 milliárd hiány sem piskóta, főleg annak tudatában, hogy 7000 milliárd/év körül van az összes nyugdíj kiadása az államnak egy évben. (Csak, hogy az 5740 milliárd nagyságrendjét érzékeljük.)
Lehet itt hátra dőlni és tudomást sem venni ezekről a számokról, de itt már tényleg baj van szerintem is.
Marci szerint az államadósság bele simul az uniós átlagba. Na ja, csak éppen már többet fizetünk az államadósságunk kamataira mit a görögök. (Már a görögök helyzete is jobb.)
Az is sokat elmond a jövőről, hogy a demográfiai folyamatok miatt 37000-rel kevesebb ember dolgozik a gazdaságban és ez még csak rosszabbodni fog.
Ez mellett osztogatják a 3%-os hitelt, aminek a kamat különbözete szintén az államot fogja terhelni és akkor fogunk ezzel bajba kerülni, ha ismét meglódul az infláció.
A 14-dik havi nyugdíj is szépen hangzik, csak amikor ránézünk ezekre a bődületes hiány számokra, akkor az is eszünkbe juthatna, hogy hitelből és annak kamataiból, talán mégsem kellene osztogatni.
Nem tudok optimistán gondolni egy picikét sem a jövőre.
ASR hétfő, 03:52
Előzmény: #39761  Adrian8
A szavazásnak érdemi hatása nincs. Legfeljebb kapaszkodót adhatna annak, aki nem tud szakmai szinten értelmezni. Ami viszont beszédes: ha valakinek ennyire fontos a visszajelzések manipulálása, az általában nem az érvek erejéről szól, hanem arról, hogy legyen vevő a magyar matricára. És igen: egyetlen érv sem hangzott el. A gombnyomogatás a nívó.
Adrian8 hétfő, 02:59
Előzmény: #39755  ASR
Miért, ezeknek a szavazatoknak van hatása, hogy érdemes legyen manipulálni? Kb. egy hete regisztráltam, ez a felület nekem új.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek