7.07, de nem ez a lényeg Aktuális vételi bruttó árfolyam 66.3541% Aktuális eladási bruttó árfolyam 61.1414% Bruttó árfolyamban lévő felhalmozott kamat 2.1808% 64,1733 a vételi bruttó a felhalmozott kamat nélkül. Ha veszel és eladsz. 100000 Ft-ért veszel. 95273 ft-ért tudod eladni "azonnal". -5%.
https://www.allampapir.hu/kincstari_arfolyamjegyzes/MAP 7,07. amúgy keversz több dolgot. egyrészt az értéknap-váltás délután 4-kor van. De általában, ha piaci változás van, akkor már délelőtt 10-11 körül átáraznak. én már dél után fél 2 körül is a 7,07-et láttam. Tehát a hozamszinten való átárazás általában nem értéknaphoz kapcsolódik.
10 éves ma 6.99 akk oldalán . investing és társain most 7.07 et látok... valószínűleg holnap ennyi lesz akk - nal is ..szerintem .Holnap délután közzé teszik .. de mi kicsik ennél kevesebb hozamot kapunk ma 6.63.at 10 évre Hozam persze a napokban mehet még feljebb .. 7.41 a 20 éves ma ..akk nal -- ebből lesz 7.07 nekünk
Nulla növekedés van nagyjából. Valószínűnek gondolom, hogy nem akarnak direktben adóztatni, hanem ismét a jóöreg infláció lesz a megoldás, miközben a transz-galaktikus vogon liberálisok felelőssége megkérdőjelezhetetlenné válik.
Nem bántó kérdőjelekkel fordultam hozzád, és szerencsére nem is úgy reagáltál, ezt köszönöm. Nem kételkedem benned, valószínűleg én is tartanám az ingatlanjaimat (ha lennének), mert szépen emelkednek a lufikkal. Közben az ezekből befolyó összegből fektetnék be ide-oda, és élnék belőle, az ingatlan ára úgyis repül a reál-minimálbérekkel. Még néhány 5-10%os béremelés, és be van biztosítva a jelenlegi, legalább 2025-ös árszínvonal, ez alá nem hiszem, hogy lebukik, mert semmi nem fogja indokolni.
"Szerintem 3-4 évente duplázhat. Attól függ, mekkora tőkeáttéttel (hitellel) játszik." . Emelem kalapom, köszönöm. Te legalább érted ezt a folyamatot.👍 A lényeg hogy én hosszútávon gondolkozom, nem rövid távra. 1998. óta csinálom. Nekem a havi tőkejövedelmem növelése a fontosabb. A tokenyereseg csak hab a tortán.
Idén januárban vett lakásom kb 30% tőkenyereséget hozott. Igaz a bérleti díj hozama nettó 5,03 %, viszont ez jövőre nominálisan emelkedni fog évfordulókor. Továbbá én anno 2020-ban vettem fel szab. felhaszn. jelzáloghitelt az egyik kiadott lakásomra fix 3,24% kamatra. (Akkor négy garázs havi bérleti díja volt a törlesztő , most közel két garázs havi bérleti díja fedezi ) Ezt az összeget beraktam PMÁP -ba - ami így jól felhízott- és idén év elején vásároltam egy következő használt, felújított lakást. Ami persze újabb 30 %-ot emelkedett azóta. Köszönhetően a PMÁP kamat esőnek és a júliusban bejelentett Otthon Start programnak köszönhetően. Plusz tavasz óta szépen termeli ez a -pénzt termelő eszköz- is a havi bérleti díjakat.
"és az okos most adja el a drága (3x-4x) ingatlanát, realizál a befektető, amíg tud, stagnálás jön ott" . A megfontolt Tihamér meg tartja szépen a befektetési ingatlanjait. Mániában tartani✔️ Válságban vásárolni✔️ Istenem mi lett volna ha annó 1998-ban vásárolt lakásomat eladom 2003-ban , mert két és félszereződött az ára. 🙂 A befektetés egyszerű , De nem könnyű. 🥰
Magyar Állampapír tulajok