Túlárazottak az új lakások és annak ami nem ház alacsonyabb a használati értéke, 2kerekűt sokkal nehezebb tartani garázs és kert sincs. Emellett szívni lehet a rossz közös képviselet miatt is. Ingatlanbefektetés esetén érteni kell a hasznosításhoz, ha nem tudsz vele megfelelő jövedelmezőséget elérni akkor felejtsd el inkább tőkepiacra kell vinni a pénzt, ott jobban lehet diverzifikálni!
Nem ingatlan volt az elsődleges cél, de azon a növekmény messze veri az állampapír hozamot. De oda-vissza megy a téma, mert eladott ingatlanból 15 és 17 éves gyerekeknek Start számlára tettünk pénz. Az most év végéig 21%-ot hoz.
Nekem van egy kőkemény szabályom. Teljes vagyon (pénzügyi és nem lakhatási ingatlan együtt) max 10%-a mehet egyedi részvényekbe, ebből max 2% mehet egy bizonyos részvénybe.
Én Bmáp, Fix Mápot tartok és 5,2-es Pmápot. De a 3%-os ingatlan vételes hitel bejelentésekor szinte azonnal foglalóztunk új építésűt. Így a leggyengébb állampapír az 5,2-es elfogy. Aztán ütemterveknek megfelelően kell még feltörni. Azt majd az adott pillanatban döntöm el hogy Fix vagy Bmáp lesz-e törve. Ami havi, új lekötés az Bmáp-ba megy.
Ha más nem, ezért érdemes volt kivárni a PMÁP tömeggel. Ha lenne egy 7-7,5 % átlag 5-8 éves távon, nem sokat gondolkodnék. De szerintem nem lesz semmi extra. Már a CSERE kedvezmény is előrelépés lenne, ha nem lenne a -1%. Vagy valami akció...
Azért jól nézd meg azt a pálmafás helyet és olyan helyet válassz ahol a fehér ember nem csak egy zsákmányállat.. sárgák, feketék, arabok, latinók, brazilok, stb.. nekik mi csak átbaszni való fehérnép vagyunk. és azt se felejtsd el amikor kijössz a tengerből azt olyan csapvízzel kell lemosni este amelyhez itthon hozzászoktál. csak mondom.
Nálam télen mediterrán vidéken lesz délen ingatlan vadászat. Elég sik hirdetést néztem k8szemelt térségben. És nem balkánon, nem horvátországban. Harmad, negyed áron vannak pálmafás helyeken spalettás házak/lakások. Télen a pangásban jól lesz mazsolazni
"Én ezt azzal magyarázom, hogy megjelentek a kereskedő robotok." . Én nem így látom. A hosszú és várakozásokon messze túlnyúló felfutások mindig is voltak a tőzsdén. . Az április egy tűskeszerű esés volt, pár napig tartott. Ebben nem tud egy nagy alap vagy Buffet nagybevásárlást tartani.
Én ezt azzal magyarázom, hogy megjelentek a kereskedő robotok. Akik látják a "big picture"-t, van-e előttük kellő mennyiségű shortos, akiket meg lehet szopatni. Van? Kis pénz, nagy foci. Majd jön a tesze-tosza korrekció, ahogy szokták mondani: "korrekciós csökkenő aljak". Ez arra tökéletes, hogy ismét begyűjtse a shortos tömeget, majd ismét térdeltetés. És így tovább. DAX a kutyának nem kellett 19000-ért, most meg 24000 alá alig akar esni. Az volt a mondás, amikor DAX már rég rallyzott, és USA lemaradó volt, hogy a DAX esetében Hajlandóak megfizetni a "prémiumot", míg USA a bizonytalanságot tükrözi. NA aztán eljött az igazság pillanata. DAX inkább esni szeretne, USA meg még tovább menni. 3000 pont eltérés is volt a Nasdaq és a DAX között, amit már kb. le is dolgozott. A portfolio szerint a "nagy halak", és Buffett sem vett semmit a nagy esés pillanatában, amikor ~ -30%-on állt a NasdaqDe miért nem? Akkor mire vár?
Magyar Állampapír tulajok