"A kisbefektetők a lakossági forgalmazókon keresztül az ÁKK előzetes várakozásait
valamelyest felülmúló mértékben vásárolják az intézményi papírokat, így a lakossági állampapírok
mellett Diszkont Kincstárjegyek és Magyar Államkötvények is egyre nagyobb arányban jelennek meg
a lakosság állampapír portfóliójában."
Azt olvastam valahol, hogy a mostani alacsony infla elsődleges oka az alacsony olaj ár. Itt már volt róla szó, hogy jövőre meg ugorhat az infla, mert alacsony lesz a bázis, idén. Erre most azt olvasom, hogy az olajat 26. év első felére 55 Usd-re várják, mostani 65 Usd helyett. Mindezt csak a Pmáp tartásra írtam. Első sorban Ktamas-nak.
"A devizaadósság részaránya a teljes adóságon belül az új finanszírozási terv következtében az év
végén a 30 százalékos benchmark közelben alakulhat, ám a deviza részarány az év végét követően
ismét a 30 százalékos benchmark korlát alá csökkenhet. A lakossági finanszírozás adósságon belüli
aránya megfelelő, a lakossági tulajdonú lakossági állampapír részarányt a teljes adósságon belül az
ÁKK 19,7 százalékra várja az év végére. Ez az érték minimálisan a 20 százalékos célszint alatt van,
ami javarészt annak az eredménye, hogy a lakossági befektetők nemcsak lakossági termékeket,
hanem intézményi állampapírokat is vesznek. A lakosság teljes állampapír részaránya az adósság 20
százalékánál nagyobb mértékű. "
mellékszál, hogy akkor ha ezt akciózzák, akkor a ksh felveszi az adatot, ami lejjebb tolja az éttermi árakat emlékezetes volt, amikor olyan távközlési akciót szerepeltetett az adatok között, amit mindenki találgatott, hogy mi lehet, ki lehet és mi voltakciós, de az biztos, hogy az inflációt lejjebb nyomta, legalábbis az elemzők hivatkoztak rá, mármint a távközlési akcióra
Biztos, hogy van ilyen is, de én nagyon mást látok, amikor ránézek a tavaly május-júniusi étlapokra (BP, gyorsétteremtől fine diningig minden szegmensben). Nem év elejétől néztem, szóval van benne '24-es emelés is, az nyilván valamennyire kipörög majd.
az éves májusi inflációra a portfolio elemzői konszenzusa (elemzői medián) 4.2% (a szombat-vasárnapi tippversenyben leadott tippek mediánja 4%, az elemzői mediánnal egyezően tippelt BIGJOE 4.2%) holnap 8.30-kor meglátjuk az adatot és hogy ki nyert...
szvsz hát azért óvatosan érdemes az ilyen felméréseket figyelembe venni, mert pl. a fogpótlás drága mulatság, de erősen életkorfüggő (míg az utazás az valóban nem)
Kurali mondta De Kurali már nincs ott. Matolcsy szerint árfolyam válság volt, Varga szerint Brüsszel-Soros támad majd minket, ha ismét jön a 430as euro.
Magyar Állampapír tulajok