Idehaza keményen hűtik a gazdaságot. Ne a politikusi beszédeket figyeljétek, hanem amit tesznek. A GDP visszaesés, az ÁFA bevételek esése azt mutatja, hogy összességében hűtik.
Argentínában már 100% feletti az alapkamat és mégis inflació van, kamat feletti. Nem megoldás a kamat mindenre, vagy legalábbis nem örökké. Mert az is infláciőt gerjeszt hosszú távon, mégha rövid távon le is nyomja. Merthogy pénzt tol a gazdaságba.
Olyan szép látni, ahogy itt a java fekete-fehérben látja a világot, tiszta 70es évek. Árnyalni az nem megy. Vagy elvetemült fideszhívő, vagy éhhalált és világvégét vizuáló anarchista, nézőpont kérdése. Nem tudom elképzelni, hogy a 'csába jutottak el egyesek soktízmilliós vagyonig, bár ezek szerint mindkét út járható. Mindegy, csak ne a dedós egymás b*szogatása legyen, meg az áldozati bárány játszása. Ennél - szerintem - komolyabb emberek vagyunk/vagytok. Peace - És hogy ontopic is legyen, szerintem nem lesz 450-es euró, már csak azért sem, mert nem engedheti meg magának az állam. Akkor megint ugrik a kamat, ahogy eddig is, vagyis állampapír többet hoz (elvileg) + infláció növekszik az importon keresztül (legalább az egyik megtörténik). Korábbiak alapján a tűréshatár 430 körül van. Minden fogyasztásra épülő adó növeli az inflációt, vagyis így a PMÁP - elvileg, valamint késéssel - leköveti. Ebben a formában ez egy rövid távú megoldás volt államnak, hosszabb távon nem feltétlenül kifizetődő (mondjuk egy 7-10 %-os infláció mellett a 4-6 %-os DKJ sokkal finanszírozhatóbb, mint a 7,25-11,5 % PMÁP), így nem hiszem, hogy érdekük lenne beleragasztani a népet a PMÁP-ba. Ergo az értékesítés (a PMÁP-ot, mint a MÁK-ot, BMÁP-ot nem visszaváltod, hanem eladod a másodlagos piacon, ez nem MÁP+, na azt visszaváltod) lehetséges lesz, nagyon max a visszaváltási százalék módosul. Fentiek mellett még így is van pár százalékpontnyi előnye a többi papírral szemben.
Nem várom a nagy bedőlést barátom, én is itt élek, csak válaszoltam egy kérdesre miért jó a deviza államcsőd esetén.De hazudnék ha azt mondanám nem tartom szárazon a puskaport ha jönne. Szar lehet úgy élni hogy mindenkiben ellenséget lát az ember aki akár csak megemlítí hogy rosszabb is jöhet, nem csak mindig fel. De bocs ha illuzióromboló vagyok. Eld meg az álmaid!
Írta, hogy fél az ingatlantól. Ezt már próbálta, nem jött be. Fél az állampapírtól. Próbálta, nem jött be. Most majd megtanul félni a devizabefektetéstől is.
Jó nagy èhhalált vártok, kár így èlnie a nèpnek, mindenki borjú, ès vár a levágásra, hiába kell fel minden reggel, megy a vágóhídra, ezt èrezni itt az állandó síránkozások mellett. Baromi rossz lehet így èlni..
“ Az emberek jól élnek, nem akarnak visszavenni az elért színvonalukból.” Keletmagyarország és zsákfalvak egyetértenek veled. Nem akarnak visszavenni a napi ezer kalória elelmiszerbeviteltől. Hó elején legalább. Az ország többi része az áfabevetelcsökkenéssel fejezi ki egyetertését a boltokban..
“ 450 lesz akkor mit csinálsz? Átváltod forintra?” Esetleg, de tényleg csak esetleg, a becsődöltek ingatlanjait felvásárolja akcióban valami pénznemben ami ér is valamit, lehet érte kaját venni meg elhúzni igazi pénzt keresni, kezdőtőkének. Tudod, mint régebben a feketepiacon a dollár. Meg a zálogház. Mert szerinted mit okoz ha az emberek fizuja elveszti az értékét?
Magyar Állampapír tulajok