persze. de mondjuk ebben a D230927-ben "csak" 47 milliárd van, a D230920 320 milliárdjához képest.... talán annak nem lesz olyan ráhatása. . mindenesetre én már DKJ helyett is pmáp-ot veszek, engem nem érdekel a visszaváltási para. nem fogok 6,8%-os valamit venni, ha van 14,75%-os is. Még, amíg van. Igaz, 25 nap alatt kerül csak pluszba, de aztán termel rendesen... . Amúgy engem is elgondolkoztatott ez, hogy mit fogok kezdeni a kamattal, olyan 1,1 M kamat érkezik majd február - március magasságában a pmáp-jaimból... ha nem lesz más, akkor megy máshova, tényleg.
Az ÁKK nem fél játszadozni. Bepróbálkoztak, aztán láthatták az eredményt, hányan vettek DKJ-t, hányan utalták ki a pénzt máshova. Holnap jár le D230927, nem várták meg, hogy ma du. 4 után tömegesen kiutaljanak a lejáróból, inkább visszaemelték. Kereslet-kínálat, megy a játék.
Èn most nem várom lentebb. Szerintem nem fog jól alakulni az infláció, nem úgy ahogy arra számítanak. Most szerintem megvolt egyelőre DKJ alj, de majd kiderül
Értem, de ezidáig a visszaváltási díj egységes volt, ha nem várod ki a 2027-et, akkor mindegyikkel pontosan 1%-ot bukhatsz. Én ripszropsz ekkora pénztömeget egyszerre semmiképp nem mozgatok majd át máshova. Inkább a kamatokat tervezem 2024 és 2025 elején (ez is 16% és 19-20% lesz, összességében a PMÁP több, mint harmada). Aztán 2025-ben újragondolom az arányokat, de a teljes ugribugri nem az én műfajom.
A mai 3 hónapos dkj aukció zuhanó hozamait nézve úgy tűnik már most (szeptember 30-tól) beesik 10 % alá a 2025/N bónusz MÁP negyedévenként változó kamata.
Magyar Állampapír tulajok