Fiatalon nem ott b.sztad el véletlenül, hogy gyorsan akartál sokat keresni? Ha buy & hold lett volna a terv, most mennyibe lennél százalékosan kifejezve?
Drábik mondta egyszer azt , hogy a tőszdét azért hozták létre, hogy a kis emberektől elvegyék a loveszt.. Persze aki benfentesen kereskedik az ok tudják mikor mire kell felülni ( közel vannak a tűzhöz ) az tök jó és kaszírozni lehet. Utólag mindig okos az ember TESLAT-t vagy APPLE kellett volna venni.. de ezt 1 az ezerből vagy 1 az egymillióból tudja megcsinálni.. sztem lassú víz partot mos nem veszíteni csak fejlődni ha nagy " hozamra mész" hamar a keményen megdolgozott lovéd lehet .. fiatalon örökség egy részét b@sztam el sajnos tőszdére mikor megtanultam mit jelent a pénzért megdolgozni minden egyes FT fájdalmat jelentett.
Igen ezzel én is egyet értek ezért ingatlanozok és állampapírozok nincs akkora difi magyar állampapír ( US bond ot hagyjuk az jelentősen kevesebb ugye ) és S&P várható hozam ( 6,5 % lenne 10 évre néztem egy ilyen előrre jelzést is .. nehezebb idők jönnek vagy lehet stagnálás lesz 10 évig mind 2000 évek elején az elvesztett 1 évtized? ) Persze az ingatlanon is lehet nagyokat "bukni" de eddig még nem sikerült.. Viszont fiatalon majd egy lakást vertem el a tőszdére.. soha többet!
Köszi... valamivel többet hozott az S&P talán nyilván nem lehet pontosan kiszámolni... elmúlt 15 évben állampapírral alapkamat+1,5 % ot számolva kb 3 szorozott 15 év alatt a lové mig S&P ha a mélypontról számolom 6 szorozott ( 750 dolcsi ) ha nem hanem pont 1500 as szintnél vettünk bele akkor cska 3 szorozott minden relative.. de biztos 3 szorozás bizonytalan 6 szorozás..
A forgalomban lévő lakossági állampapírokból az 26. héten az alábbi bruttó mennyiségek kerültek értékesítésre. Lakossági állampapír
Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft) Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP)
10,7 Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)
0,1 Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)
70,9 Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)
19,5 nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz)
0,0 Kincstári Takarékjegy (KTJ)
6,3
Érdekes azt alig hallani, hogy a tőzsde elég megterhelö pszihésen ha évekig beragadsz bukóban. A stressz pedig előbb-utóbb fizikai tüneteket okoz. De ez biztos csak velem van így és az én ismerőseimmel. Tudom más kiüli, mert: "1-szer úgy is felfelé megy. Illetve :"amíg nem veszed ki nem realizálod a bukót." Illetve:" nem kenyérre kell." Illetve:" miről beszélsz! Én nem szoktam minuszban lenni"! Ahha.Jaaa...... Kár, hogy én már nem hiszek a mesékben.
Szerintem fals eredményt kapsz. Ha máig számolod 335-ös dollárral kapsz valamit. De ha tavalyig számolod 420-as dollárnál? De ha 3 hónap múlva újra 400 lesz a dollár? Melyik lesz a pontos eredmény?
Alap téziseket próbálsz megcáfolni. Tozsde infláció felett hoz (most a magyart hagyjuk). Állampapír infláció alatt. Igen, 2024 lehet kivétel lesz, ha szigorúan a hivatalos számokat nézed. Ha belegondolsz minek kell rendelettel papírba terelni a piaci szereplőket? Ugye nem azért, mert mindenki hülye és túlsúlyozza azokat a termékeket amik szarul teljesítenek, az állam meg segíteni akar?
Igen összehasonlításra kellene de jó lenne az 1 éves állampapír hozam is az elmúlt 23 évben milyen évben mennyi volt.. össze akarom számolni milyen hozamot hozott volna az elmúlt 23 évben a FT 1 éves állampapír mondjuk egy S#P 500 hoz képest korrigálva dollár árfolyammal ha valaki tudna ilyen adatot szolgáltatni valami grafikont jó lenne köszi
Mihez képest viszonyítanád őket, mertmás és más hozamkörnyezetben bocsájtotta ki...
Törölt felhasználó2023. 07. 03. 14:09
Valahol vissza
lehet nézni hogy a hagyományos 5 éves magyar állampapír hozam hogy alakult az elmúlt
23 évben a rendszerváltás után?Van erre valami grafikon hogy egyes években
milyen hozammal bocsájtottak ki ilyen lejáratú papírokat?
Köszi
De azt nézd mennyivel is több volt az átlag kamat magyar állampapírban mint USD alapon... sokkal.. többel mintha bármilyen gyengülést bármilyen időtávot néznénk...
attól függ mihez nézed és milyen időintervallumhoz...2000 ben tényleg 310 is volt egy dolcsi.. nagy mozgások vannak benne le fel. csak mert Amerikai befektetések vannak a videoban azért az USD vel példálózom.Volt anno 150 is az USD paff https://stooq.com/q/?s=usdhuf&c=30y&t=l&a=lg&b=0
Magyar Állampapír tulajok