Én ebben nem látok buktatót. Ha az adott Dkj lejár a hitelkártya visszafizetési határideje előtt, akkor 0 a kockázat. De nagyon sok cég csinálja ezt jóval nagyobb volumenben többszáz vagy akár milliárdos összegekkel. Felveszik a forgóeszköz, Széchenyi, stb hitelt 0,1-2,5% kamatra és utána meg Dkj-ba forgatják. 1Mrd-nál már bőven 10M feletti a havi tiszta bevétel, kockázat mentesen.
Amugy ez picit veszelyes hatek, ha mar az Allampapir paraztatok megszoljak vevoket. Hitelbol allampapirozni. Volt mar ilyen a tozsden. Bukas lett a vege..
Engem meg végképp. Én eddig mindig lejáratig tartottam a Dkj-kat, úgyhogy onnantól hogy megveszem nem különösebben érdekel, hogy közben mit változik a hozam.
engem különösebben nem érdekel, 1 hónapos időtávon fektetek be, hogy mindig vissza tudjam fizetni a bank pénzét, de a kamat nálam legyen azért :) itt minden forint csak extra már
ok. vettem 0517-t helyette, de akkor megpróbálom a 0510-t majd megint a maradék szabad pénzből rövid időszak jó most, mert hitelkártyával bűvészkedek, bele kell férnem a visszatérítési periódusba is :)
Márpedig ez az oka az energia arának csökkenésének. Igazából az, hogy milyen az idő, az csak egy változó ebben. Mi van, ha mondjuk spórolnak az emberek kevesebb gázt fogyasztanak? Akkor beférnek a rezicsökkentett mennyiségbe.
Magyar Állampapír tulajok