Előrebocsátom: van részvényem, ezért amit írok, az egyáltalán nem okoz számomra örömöt. Sztem ez az a részvény, amelyiknél a P/E és az egyéb mutatók nem számítanak igazán. Ugyanis a bank a jelenlegi politikai rezsim szemében stigmatizált, nem is alaptalanul, merthogy "bűnben született". Az MKB közpénzből történt konszolidálást követően egy szingapuri-indiai strómanon keresztül került ML tulajdonába. A Takszövök állami kényszerrel (és 131 Mrd. költségvetési pénzzel) kerültek az istállóba. A Budapest Bankért pedig az állam az értékénél kevesebb részesedést kért és kapott. Ezek után bizonyos, hogy a NVVH (tőlem lehet új ÁVH-nak is nevezni) egyik első vizsgálatának ez lesz a tárgya. A tavaly decemberi részvényjegyzés pedig a befektetők előre megtervezett átverése volt, amelynek során megvalósult a MAR szerinti tiltott árfolyambefolyásolás, amit az MNB-nek hivatalból is vizsgálni kellett volna (csak a lustaságom miatt nem tettem eddig ez ügyben bejelentést). Szóval megismétlem, amit már többször írtam: Az árfolyamra csak a tulajdonviszonyok változása járhat lényeges hatással, a jövedelmezőségi és tőkemegfelelési mutatók nem.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.