Helyik igazságelmélet alapján kérdezed, hogy hány igazság van? Az arisztotelészi, a heideggeri vagy a pragmatikus igazságelvek alapján?
Szerintem egy sincs, vagy mindenkinek a saját igazsága, amit véleménynek hívunk.
Ki kell várni a végét, itt nem megy a day trade. Bizonyára átalakul majd a tulajdonosi struktúra, de az nem biztos, hogy rossz lesz a kisbüfiknek.
A 2,3 millió ügyfél bizonyára ebből nem sokat érez, amit érez, azt már most érzi, elsősorban az informatikai rendszerén az MBH Banknak. Nem tudja például a napon belüli tranzakciókat, nem jogi, hanem fizikai készlet alapján számol fedezetet a bank az alaprendszerekben, és a napon belüli kereskedést csak a brókereken keresztül day trade-ezni, mert szakmailag "fizikai készlet alapú" elszámolás történik, ami azt jelenti, hogy a rendszer csak azt látja fedezetnek, ami már könyvelve lezárult (vagyis a T+2 napos ciklus végén van), míg a "jogi készlet" már a megkötött, de még el nem számolt ügyletek egyenlegével is kalkulálna.
Úgy hallottam, a bank dolgozói nem idegesednek, hanem kivárnak.
Mi, kisrészvényesek is várunk, mert egy "kicsit" alulárazott a részvény, mert ez a részvény, akár könyv szerinti, akár saját tőkére vetített értéken szerintem a jelenlegi árfolyamnak másfél-kétszeresét éri, csak utána kell számolni.
Persze, amit írtam, az csak vélemény, ami szubjektív és relatív, a tévedés lehetőségének fenntartásával, de semmiképpen sem minősül tőzsdei tanácsadásnak!!!!!!!
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.