Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka
Toka ma, 20:18
Előzmény: #1195  Tibsy
Elkepzelheto alacsonyabb ár is, ha nincs max áron teljes teljesitheto mennyiség.Kiderul, de én akacsonyabb árra számitok.
Sehmet
Sehmet ma, 20:18
Előzmény: #1197  kbroker

MBH Tájékoztatója:.
.
"Túlkereslet esetén a részvények arányosan kerülnek szétosztásra a Lakossági Befektetők között, azaz a Lakossági Értékesítés keretében értékesítésre kerülő részvények darabszámának és a Forgalmazóknál a Lakossági Befektetők által tett összes érvényes Lakossági Részvényigénylési Nyilatkozat alapján aggregált részvény igénylés darabszámának a hányadosa alapján meghatározott arányában kerülnek a részvények az egyes Lakossági Befektetők részére kiosztásra."
Sehmet
Sehmet ma, 20:13
Előzmény: #1204  Peterbond
Arra már biztosan megképezték a jogszabályi rendelkezések értelmében szükséges értékvesztést!
Peterbond ma, 18:38
Amikor "NER" hitelekről vagy "politikai" hitelekről volt szó és azok kockázatáról volt szó pont ilyesmikre gondoltunk mint az MNB alapyítványos esetben a 70 milliárd vagy itt a még nem ismert összegű ( akár 4.5 milliárdos ) hitel a Magyar Vagonnak.
.
https://telex.hu/g7/vallalat/2025/12/12/dunakeszi-jarmujavito-magyar-vagon-50-milliardos-adossag-csod-mbh-hernadi-tombor
.
Erről beszéltünk hogy a Fene se tuidja az MBH bankban mennyi ilyen papíron most még nem kockázatos hitel van amik damoklész kardjaként lógnak az ember feje felett mert a politikai érdek felülírja a piaci működést és ki kell segíteni vagy menteni hitelekkel olyan cégeket projekteket ami az államnak fontos vagy olyan személynek aki jól beágyazott politikailag.
.
Persze itt is a legnagyobbat valószinűleg az EXIM bank ( vagyis mi adófizetők ) bukja. De ki tudja mennyi és mekkora mennyiségű ilyen ügy van még. És akkor csodálkozunk ha az állam által megbízott független szakértő 2600-ra tartja a bank papírjait.
teknoc csütörtök, 18:32
Előzmény: #1202  Tibsy
hogy folytatódik ez: lehet hogy pontos..
Tibsy csütörtök, 15:56
Előzmény: #1199  teknoc
December 16-án alakul ki a végleges ár, december 18-án kerülnek jóváírásra az értékpapírszámlán. Lehet, hogy pontos...
Tibsy csütörtök, 15:15
Előzmény: #1200  teknoc
1 nap, 24 óra pontosan. Megvan a Halál ötven órája című film? erőltetett menet...időre kell mennie mindennek:)
teknoc csütörtök, 14:46
A Fekete gyémántokban hány nap volt?
teknoc csütörtök, 14:45
2-3 napot csak adnak nem? 
Tibsy csütörtök, 14:23
Szépirodalmi (emlék+képes) beszéd kiváló példa..:) lehet igazság tartalma..
kbroker csütörtök, 12:53
Nem tudom hogy lesz a leosztás .
Az eddigi infóim szerint ha több lesz az ár mint 2992 akkor plusz fedezetet kell adni erről csak a tájékoztató szólt hogy mi módon azt nem részletezték (meddig) utána megy a leosztás. Ilyenkor kártyaleosztásos módszerrel megy ennek a lényege a többet jegyzők kapnak kevesebbet (minden körben kap mindenki 1-et amig el nem éri az általa jegyzett db számot igy a kevesebbet jegyzők általában mindet megkapják a sokat jegyzők kevesebbet.) Én minden esetre készülve teszek + fedezetet a tőkeszámlára. Nem hinném sok időt hagynak a pótfedezetre ( Lásd Jókai Mór Fekete gyémántok )
ronaldinyo
ronaldinyo csütörtök, 12:27
5160
11:44:555 1602571 326 120
11:44:555 1404682 405 520
11:44:555 1202501 280 000
11:44:555 1003851 963 500
11:44:555 08052264 160
11:44:555 06055278 300
11:44:555 04038191 520
11:44:555 020145727 900
Tibsy csütörtök, 12:20
Előzmény: #1188  Toka
Világos. Közérthetően 3463 Ft lehet a kisbefektetői ár maximuma és ha a tájékoztatások pontosak voltak, amit ide írtatok akkor a jegyzett db számok lehet, hogy teljesen megkaphatók lesznek. Nem gondolom, hogy Mészáros úr pont most lesz nagyvonalú az árképzésnél azaz alacsonyabb árral is elégedett lenne. Látva a nagyvonalú támogatási politikáját....:) 
oldrider csütörtök, 09:33
Előzmény: #1193  teknoc
Ha azt mondták, hogy már pénteken lezárják, akkor megtévesztettek, viszont ha csak annyit mondtak, hogy lezárják idő előtt, akkor úgy történt ahogyan mondták. Eredetileg is úgy hirdették, hogy a lakossági jegyzés Dec. 12-ig tart, de ha előbb elfogy, akkor hamarabb lezárhatják. Előre nem tudhatták biztosan, hogy mikor fogy el. Én is terveztem volna még jegyezni, hétfőn érdeklődtem is a kincstárnál a diszkont kincstárjegyeim előbbi eladásáról, amik Dec. 23-án járnak le. Nem sok idő van már addig, pár tízezer forinttal kaptam volna kevesebbet értük, így megérte volna kivenni és átforgatni MHB-ba. Gondoltam várok még egy-két napot, de lekéstem, mert kedden dél körül megjelent a közlemény, hogy lezárták a jegyzést. Így jártam!
teknoc csütörtök, 09:11
Előzmény: #1192  oldrider
Pontosítok: nekem azt mondták hogy péntekig (tehát pénteken zárásig) lehet csak jegyezni. De azért jó tudni, hogy "csak" két nappal mentek túl, és nem három.
oldrider csütörtök, 08:43
Előzmény: #1190  teknoc
Nem vártak szerdáig! Lezárták a jegyzést már kedden délben. Tehát szerintem Te korrekt információt kaptál amikor azt a felvilágosítást kaptad, hogy: 
"már pénteken azt mondták, hogy elfogyni látszik a jegyzés, és lezárják azt idő előtt.".
maxrisk007 szerda, 20:45
Előzmény: #1190  teknoc
Az árfolyamból majd kiderül, hogy VIP beszállót vártak-e.
teknoc szerda, 20:43
Előzmény: #1189  maxrisk007
Hozzá kell tenni, hogy nekem a Bankban ahol jegyeztem, már pénteken azt mondták, hogy elfogyni látszik a jegyzés, és lezárják azt idő előtt. Ezek után furcsa, hogy szerzdáig vártak a hivatalos lezárással. Valakiket hirtelen engedtek még jegyezni?
maxrisk007 szerda, 19:29
Előzmény: #1187  Sehmet
Szerintem holnap az intézményi is véget ér! Idő előtt!
Toka
Toka szerda, 17:10
Előzmény: #1187  Sehmet
Persze hogy volt e az az ar amit megirtam az az intezmenyi max ajánlati ár...ha mindenki maxon ajanlj akkor a kicsiknek abbol lejon 10 szazalék.Gondolom ertheto.
Sehmet
Sehmet szerda, 17:07
Előzmény: #1184  Toka

Volt bizony ilyen tájékoztatás! Az alul belinkelt oldal alján a kérdéseknél volt a tájékoztatás:
.
"Minden Befektető legfeljebb az általa igényelt részvénymennyiséget kaphatja meg. .
A Nyilvános Értékesítésben részt vevő Befektetőknek számolniuk kell azzal, hogy jelentős túlkereslet esetén az általuk igényelt részvénymennyiségnél kevesebb vagy akár egyetlen részvényhez sem juthatnak hozzá. Túlkereslet elfogadására kizárólag az MBH Bank döntése alapján kerülhet sor. A Nyilvános Értékesítés bizonyos feltételek esetén meghiúsulhat. 
.
Amennyiben ezek a feltételek bekövetkeznek, a Nyilvános Értékesítés részvényértékesítés nélkül kerül lezárásra. A Befektetőknek számolnia kell azzal is, hogy ha a Kedvezményes Értékesítési Ár meghaladja a Részvényenkénti Befogadási Küszöbértéket, és a Lakossági befektető nem biztosít további fedezetet, akkor csak annyi darab részvényt kap, amennyire a korábban biztosított ellenérték a magasabb Kedvezményes Értékesítési Ár mellett ténylegesen fedezetet nyújt. .
Tört darabszám esetén az allokált darabszám lefelé kerekítve kerül megállapításra . A Lakossági Értékesítés Allokációja során az érvényes Lakossági Részvényigénylési Nyilatkozatot tevő Lakossági Befektetők egyenlő elbánás alá esnek. 
.
Túlkereslet esetén a részvények arányosan kerülnek szétosztásra a Lakossági Befektetők között, azaz a Lakossági Értékesítés keretében értékesítésre kerülő részvények darabszámának és a Forgalmazóknál a Lakossági Befektetők által tett összes érvényes Lakossági Részvényigénylési Nyilatkozat alapján aggregált részvény igénylés darabszámának a hányadosa alapján meghatározott arányában kerülnek a részvények az egyes Lakossági Befektetők részére kiosztásra."
.
https://www.mbhbank.hu/mbhreszveny/reszvenyigenyles
tomi140
tomi140 szerda, 16:20
Előzmény: #1185  geroooo
írták hogy adott számú részvény áll rendelkezésre. ebből lehetett kikövetkeztetni, hogy véges.
A közlést nyilván valami eldugott helyen csinálták, hogy nehéz legyen rátalálni, aki későn jut az infóhoz az még megnyissa a brókerszámlát, aztán lemarad....DE HA MÁR MEGNYITOTTA..... :) és menni fog a tukmálás.
geroooo szerda, 16:04
Nagyszerű. Megnyitom a számlát, hogy vegyek (ingyen) részvényt ugye, és hát nálam is a készpénz a részvényre, amit a másik banktól vettem ki. Mondják nemsokára zárás, már inkább jöjjek vissza holnap, mert a részvény vásárlás úgyis december 12-ig tart. Másnap visszamenntem, már nem lehetett kapni. Kérdés: volt valahol kis betűs részben, hogy a "készlet erejéig"? Mert a szorólapjukon nem volt feltüntetve. Illetve nekem ezt fejből kellett volna tudnom? Ilyenkor szerintem úgy lett volna fair, hogy akkor holnap zárunk, mert nagy az érdeklődés, mindenki siessen aki még akar valamit... De nem ez történt.
Toka
Toka szerda, 15:58
Előzmény: #1182  tomi140
3.848-10%  lehet a max árunk....e fole nem mehet.
tomi140
tomi140 szerda, 15:52
Előzmény: #1182  tomi140
...dehát a fidesz szavazókról, akik M1-en nevelkednek, tudjuk, hogy nem az eszük miatt szereti őket a kormány. aki hülye, fizessen. végülis.
a másik hogy bizonyító erővel megtámasztják meg esetleg felhúzzák 5000 fölött egy kicsit, hogy így bizonygassák az igazukat, mielőtt csorgásnak engedik.....de az üzenet az lesz hogy "ne add el soha többé, hosszú távon fejti ki a hatását".
tomi140
tomi140 szerda, 15:49
Előzmény: #1176  Wally_Karue
ez érdekes lesz 16dikán pofára esni hogy nem 2800ért kapták meg, mert ugye túljelentkezés volt... inkább a 3800as plafonhoz lesz az közelebb. Iletve 18dikán elkezdik beönteni aaaa.......a jóformán üres könyvre!? ha nem támasztják meg MBH tőkével egy kicsit a könyv vevői oldalát, nagyon gyorsan fog nagyon szépet zuhanni 3800 alá...izgalmas lesz 18dika. tényleg elhiszik az emberek hogy van ajándékpénz 9 napnyi befektetéssel, ekkora hozammal.
1valaki
1valaki szerda, 14:54
Előzmény: #1177  Sehmet
Jó lesz ez! 👍👌😊

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek