Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Én is komolyan írtam. Viszont az működhetne, hogy ha egy nagybefektető akar venni, akkor én megveszem és 5 %-a többért odaadom neki. Csak találni kell ilyet...
Amint kereskedhető lesz a most lakosságra szórt adag (dec közepén?), az első percben eladnak annyit, hogy már csak 3000 alatt marad vevő a könyvben. Annyira kicsi a forgalom, hogy kb két kötésből meg is lesz. Hát így lesz az árfolyam helyrerakva. :) Aztán hogy közép távon merre megy majd onnan, az rejtély.
Engem nem túlzottan zavar ki veszi ki nem . Egy a lényeg ezt vagy így vagy úgy de árfolyamügyben feljebb tornázzák , mert ez amin most van vállalhatatlan..👀
Piacra dobja a tulajdonában álló 7 százaléknyi saját részvényt az MBH Bank Nyrt., ez összesen 22,577 millió darab részvényt jelent,minimum 6,45 millió, maximum 22,58 millió darab részvényt értékesítenek (utóbbi a 7%-os sajátrészvény-állományuknak felel meg). Részvényenként maximum 3848 forintért vásárolhatók meg a részvények, vagyis maximum 86,9 milliárd forintnyi részvény mozdulhat meg.
Én úgy tudom, hogy vagy 2 vagy 3 kereskedési nap után adhatja el a magánszemély.... Tegyük fel 3500as árfolyam alakul ki, amit 3150-ért veszünk meg... 3 nap múlva ha 3100 az árfolyam, akkor mindenki bukóban? Másik, hogyan lesz ez a 3500 ár, ha ma 5380? Egyik nap annyin nyit ki?
Piszkos árfolyam manipuláció folyik. Milyen érdekes,hogy a Jelzálogbank továbbra is a BV alatt szenves,míg itt meg több,mint duplát fizetnek a részvényért!?
Ez nekem egy promocionak tűnik. Nyitsz egy mbh számlát meg tbsz-t, teszel rá mbh részvényt és elköteleződsz X évre. Lehet, hogy így olcsóbb ügyfelet szerezni, mint atl kampányokkal.
Fő információk (én már jegyeztem): 7,5 millió részvényt adnak el. Fele-fele arányban intézményi és magánbefektetőknek.Jegyzési ár: intézményi befektetőknek 2800-3848 kialakulása az intézményi befektetők ajánlata alapján a szokásos tőzsdei megállapítása alapján.(először eladom annak aki legtöbbet igéri aztán annak aki kicsit kevesebbet mig el nem fogy max a darabszámig). Igy kialakul az intézményi átlagár. Itt lép be a lakossági befektető. A kialakult intézményi ár minusz 10% (2520-3463ft). De itt mindenki ugyanannyiért veszi! Ehhez a jegyzési helyen (tőkeszámla stb megléte kell!) kellett letétbe helyezni a mennyiség*2992Ft-t (ez feltételezi 3324 ft intézményi átlagárat). Mennyit kapsz? kártyaleosztásos elv van először mindenki 1-e t aztán mégegyet és így tovább a jegyzett mennyiségig. Ad abszurdum 3.2 millió személy jegyez mindenki csak 1-et kap :). A fizetés ha több arészvényár mint 2992 vagy kevesebbet kapsz mint amennyit kértél (lekötött pénz /ár) vagy a jegyzési letéti helyen az allokálásig plusz lóvét leteszel (kialakult ár-2992)*darabszá. Legalábbis a jegyzési tájékoztató 4-es pontját ha jól értelmezem. természetesen ez is jó jogi nyelven van megírva nehogy egyértelmű legyen
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban