Várható volt. Elkezdték többet használni őket, mert van már saját irányított bombájuk, és az első időkben még nem érzik a távolságot, hogy mennyire merjék megközelíteni a kritikus területeket, honnan engedhetik el a bombákat. Nem tudom egyébként honnan van ennyi drónjuk, de brutális amit az elmúlt napokban leművel az ukrán fél, folyamatosan 400 feletti orosz járműveszteségek az utánpótlási vonalakon, és gyakorlatilag mindennaposak az orosz olajfinomítók, hadianyag gyárak elleni drón és rakétatámadások is. Minden nap sok száz drón támadja az orosz utánpótlási vonalakat és hátországot.
Egyébként most is útnak eresztettek jó pár drónt az ukránok. :) Közben sírnak-rínak a Krím-félszigetre jogosulatlanul belépett oroszok, már nem olyan jó buli ott héderezni, mióta napi szinten robbannak fel dolgok.
:D Végül is, a náci mítoszok között is vannak ilyen mikrohullámú fegyverek. XD Gondolom előszedtek valamilyen hetvenéves szovjet termobárikus fegyvert, aztán azt próbálják "okosítani", és eladni spanyol viaszként, nem pedig a halálcsillagot építik titokban, hogy elpusztítsák Lukavanneki Skájvóker otthonát. :) Remélem jövő héten Peszkov azt is bejelenti, hogy megtalálták a náci aranyvonatot is, és abból még tudják finanszírozni a háborút pár évig. :D
Gondolom ez max a muszka csatlósoknál jelent valami, Bróvdi a hazáját védi, így ő egy ukrán katona, viszont putyler ellen valódi nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.
Új mérföldkő. Kijöttek az első felvételek az Ukránok saját siklóbombájának a Vyrivniuvach-nak a harctéri bevetéséről. Az orosz harctéri fölény sokáig ebből fakadt, és most is a leghatékonyabb fegyverük, a repülőgépekről ledobott és siklórepülésben még nagy távolságokat megtenni képes irányított bombák túl gyorsak és túl kicsik ahhoz, hogy elhárítsák őket, a pusztítóerejük pedig nagy - a Vyrivniuvachnak 250kg os robbanótöltete van. Ezek a bombák olcsón és nagy tömegben előállíthatók, és most már az ukránok saját gyártású változata is a hadrendben van (nyugatí típusokból már kaptak valamennyit). Reméljük hamar felskálázzák a termelést, mert a hátország és ellátási útvonalak kulcsai a drónok, de a frontvonalon nagyon hiányzott ekkora pusztítóerő.
Olyan katonát fogtak el, aki eredetileg donecki lakosként ukrán állampolgár, és már 2016 óta harcol az oroszok oldalán. A figyelemreméltó túlélési teljesítményéért valószínűleg meg is fogja kapni a jól megérdemelt jutalmát, vagyis az életfogytiglani börtönbüntetést hazaárulásért.
Gennagyij Andrejevics Zjuganov, az orosz kommunista párt elnöke briliáns javaslattal állt elő: nyúljanak le a bankszámlákról legalább 30 billió rubelt, hogy betömjék a költségvetésben tátongó lyukat. Gondolom azért mindezt úgy gondolja, hogy lehetőleg az ő bankszámlája ne legyen érintett. XD
Az oroszok lebombáztak egy családi házat Szumi megyében, melyben hárman életüket vesztették, köztük egy 13 éves gyermek. Rajtuk kívül még hárman sérültek meg.
Ahhoz képest, hogy papíron mennyi légvédelmi eszköz van telepítve a megszállt Kercsnél, elég jól sikerült szétbombázni az ottani kikötőt, és vele az olajtartályait. Elvileg egy kompot is eltaláltak, mellyel próbálták biztosítani az utánpótlást az oroszok.
Ismét röpködnek az ukrán drónok Moszkva körül. Ha ilyen szinten fent tudják tartani a nyomást az orosz légvédelmen, akkor gyorsan ki fognak fogyni a rakétákból.
Azért szerintem az ukrán hadiipar szívesen lemondana arról a tesztterepről, amit az oroszok biztosítanak nekik, viszont az igaz, hogy annak köszönhetően elég jó a piárjuk. Én mindössze csak egy-két összefoglaló videót láttam az egészről, a magyar standon feltüntetett cégek közül meg kettő volt, amiről egyáltalán már hallottam: Global Towing Systems Zrt., Pro Patria Eletronics Kft.. Az előbbiről nem is jutna eszembe a hadiipar, azt hittem, hogy csak sima teherautókat alakítanak át egyedi megrendelésre. Jó, készíthetnek akár védelmi erők, hadseregek számára is speciális autómentőket. Tény, hogy nem zárja ki a kettő egymást. Az a VEX szerintem Nagy Márton alá tartozott, úgyhogy ennek függvényében kell kezelni. :)
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik